andziak 04.07.2005 11:24 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 4 Lipca 2005 Czy ktoś ma chciałby sie podzielić opiniami na temat domku KLEO z pracowni ARCHIPELAG.PozdrawiamAK Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
Domakini 29.08.2005 09:04 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 29 Sierpnia 2005 Ja równiez chętnie się czegoś dowiem bo zastanawiam się nad tym projektem. Czyżby nikt nie budował Kleo??? Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
magda9976 01.09.2005 07:12 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 1 Września 2005 W ostatnim numerze Ładnego Domu jest opis domu wg projektu Kleo. Najfajniejsza jest cena - 122 tyś. Sama zaczęłam się zastanawiać PozdrMagda Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
Domakini 01.09.2005 09:19 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 1 Września 2005 Dzieki za info to numer sierpniowy czy wrześniowy? Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
Domakini 08.09.2005 12:56 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 8 Września 2005 Gazete kupiłam, przeczytałam.. ale może jest ktoś na forum kto ten domek budował? może macie do nie go jakies uwagi, coś zmieniliscie, itd...???? Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
kroyena 08.09.2005 14:22 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 8 Września 2005 Proszę bardzo. Z elewacji ładnie wygląda, ale po co na ten przykład drzwi na taras z końcówki korytarza? Się pytam! Drzwi zewnętrzne, pewnie przeszklone o podwyższonych parametrach bezpieczeństwa, więc się pytam po co to jak obok po dwukrotnym naciśnięciu klamek jest się na tarasie? A tak można jeszcze ze 2-3 m2 wykroić z tego placyku na końcu korytarz, np. do łazienki 12 zmieniając umiejsowienie drzwi w 10. Na oko więcej grzechów nie widać. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
Domakini 19.09.2005 10:03 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 19 Września 2005 chyba sie zdecyduje na ten projekt... z tymi zmianami co mowisz i moze jeszcze jakimis... Sama już nie wiem czy to bedzie dobry wybór.. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
Kryspin 28.07.2006 12:32 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 28 Lipca 2006 Czy są obecnie osoby budujące ten dom KLEO.Ja właśnie buduję - może jakaś wymiana doświadczeń?? Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
Domakini 31.07.2006 09:21 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 31 Lipca 2006 Ja też buduje i nie polecam! Baaardzo dużo błędów, zarówno takich co przeciętny inwestor nie zauważy jak i tzw. czeskich błędów.Gdyby nie nasz "kumaty" wykonawca to byłby kłopot. Kryspin a na jakim etapie jesteś? (my mamy już dach i aktualnie robimy tynki wewnątrz) Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
Kryspin 01.08.2006 06:00 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 1 Sierpnia 2006 Jestem na etapie zakończonego wieńca i czekam na cieślę, lada chwila ma być.Co do błędów tam jest cała masa, długoby pisać ale naprawdę tylko wnikliwy inwestor lub solidny wykonawca może temu zaradzić. Z czego macie ściany, dach, kominy ?? Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
Domakini 01.08.2006 08:25 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 1 Sierpnia 2006 No właśnie te błędy, nie wiem czy zauważyliście, ale niekiedy brakuje miejsca na osadzenie drzwi... Ściany mamy z U220, strop drewniany (jak w projekcie) i dachówka - i tu tez był problem bo pomiędzy dachem garażu a częścią mieszkalną (od dłuższej strony domu) jest taki dziwny spadek (róznica poziomów dachu) i dekarz niesamowicie marudził na to i nadal to wykończenie nie wygląda za pięknie, więc jeśli jesteś przed więźbą to polecam się temu przyjrzeć. Miałeś jakieś zmiany w projekcie? Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
Kryspin 01.08.2006 08:50 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 1 Sierpnia 2006 Błędy staram się elimonować wszystkie sam. Jeśli chodzi o w szystkie otwory okienne drzwiowe to praktycnie nie patrzę na te z projektu a wszystko wywurowywałem na podstawie wymogów danych producentów czy okien czy to drzwi. Zbudowałem z gazobetony 24 cm, fundament z bloczka betonowego, strop będzie drewniany a na dachu blachodachówka. Komyny systemowe zamieniłem na budowane metodą tradycyjną. Jak narazie mój dekarz nie widzi a tym problemu ale pożyjemy zobaczymy. Zmiany tylko nieistotne w świetle prawa budowlanego. Łazienka ta z wanną powędrowała do ściany graniczącej nośnej tej z małą łazienką i kotłownią i kominem paleniskowym a dalej są już tylko pokoje. Zlikwidowałem drzwi na końcu korytarza i zastąpiłem je oknem, powiększyłem drzwi balkonowe w salonie mają teraz 360m szerokości a poza tym jest wszystko zgodnie z projektem. Praktycznie mi pasował idealnie. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
Recommended Posts