małyarek 04.07.2005 11:46 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 4 Lipca 2005 Witam!Mam problem z izolacją starych ścian fundamentowych! Nie wiem czy ocieplać styropianem i czy zalewać wykop betonem. Napiszcie jak powinno to wyglądać. Dzięki Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
Francuz75 08.07.2005 19:41 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 8 Lipca 2005 powiem ze niezbyt widze jakis powod do zalewania wykopu betonem. jezeli chodzi o styropian to warto dac jakies 6 cm (2 x 3 cm) wtedy bedzie mniejsza utrata ciepla z piwncy i sciany nie beda ogolnie zime. to wydatek ktory sie oplaca Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
invx 08.07.2005 20:24 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 8 Lipca 2005 => http://www.murator.com.pl/forum/viewtopic.php?t=47119 Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
małyarek 12.07.2005 12:40 Autor Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 12 Lipca 2005 Dobra z tym betonem to już mi przeszło! ale myśle zrobić tak: wyrównam fundament(rapica i beton) powstanie wtedy cokół jakieś 5cm na to dam mate z tłoczonymi bąblami aby ściany fund. miały obieg powietrza i na to ocieple styropianem a na niebo siatka i klej. I tyle! nie mam więcej pomysłów. Dajcie znać co myślicie o takim rozwiązaniu! mam jeszcze tydzień na zastanowienie! dzięki Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
marciniak 24.07.2005 18:03 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 24 Lipca 2005 jak masz zamiar zamocowac styropian do foli musiłbys ją podziurawic ,a to wyzucanie pieniedzy .Najpierw styropian potem membrane kubełkową Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
małyarek 29.07.2005 12:21 Autor Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 29 Lipca 2005 Oto następująco zamocował bym styropian do maty kubełkowej= mate mam do poziomu gruntu a ze styropianem wychodzę ponad grunt ok 30 cm także tą część styropianu nad gruntem spokojnie sobie mogę zamocować a ta część styropianu na macie będzie cała w gruncie i będzie to ok 70cm gdyż arkusze położe w pionie. Tą część styropianu w gruncie(na macie kubełkowej) przykleje na piankę montażową bez wiercenia w macie oczywiście, całoś potem obłożę siatką i klejem i zasype ubijając ziemie. No i jak myślisz?? A w przypadku gdybym położył najpierw styropian to nie mam już wentylacji fundamentu, a tak to całość ładnie jest wietrzona. Odpisz, jestem ciekaw co ty na to!!!! Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
Recommended Posts