małyarek 04.07.2005 11:47 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 4 Lipca 2005 Witam!Mam problem z izolacją starych ścian fundamentowych! Nie wiem czy ocieplać styropianem i czy zalewać wykop betonem. Napiszcie jak powinno to wyglądać. Dzięki Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
Sp5es 04.07.2005 16:10 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 4 Lipca 2005 http://www.murator.com.pl/forum/viewtopic.php?t=47424 Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
małyarek 06.07.2005 11:24 Autor Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 6 Lipca 2005 Dzięki! jest tam trochę informacji. Ja mam stary dom i w moim przypadku jest trochę inaczej niż w innych. Mam już odkopany fundament, jest on strosznie nierówny. Planuje zrobić tak: najpierw go wyrównam w pionie i po długości budynku, powstanie mi cokół ok.5 cm zasmaruje to czymś i rozłoże matę z tłoczonymi bąblami i na to jeszcze chciałem dodać styropian (fs20)na niego siatke i klej i też czymś wysmarować i zalać wykop betonem. Zrobie jeszcze otwór wentylacyjny. Uzyskałbym w ten sposób obieg powietrza przy fundamencie, dodatkowo ocieplenie fundamentu oraz jego usztywnienie. Odpiszcie czy jest to rozwiązanie sensowne!!! Z góry dzięki Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
Recommended Posts