tomek_2 04.07.2005 13:46 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 4 Lipca 2005 Ja testuje juz czwarty z rzedu. Pierwszy byl chyba the best - pochodzil prawidlowo 5 m-cy. Drugi i trzeci od razu byly uszkodzone - jeden nie podawal napiecia w ogole a drugi przez caly czas (tak, jakby pompe cwu wlaczyc bezposrednio do sieci). Czwarty (aktualny) pochodzil 1 dzien i sie zresetowal. Nastwilem czas ponownie (bagatela 30 min zabawy), pochodzil 2-3 dni i znowu sie zresetowal. Kolejny raz to samo i..... Na szczescie nie rzucilem nim o sciane, bo szkoda sciany. Ale cierpliwosc moja do nich sie konczy. Poprzednie trzy to TP-E8, aktualny TP-E9 - wszystko chińszczyzna kupiona w Castoramie za ok. 40 zl. Sam pracownik dzialu elektr. w C-ramie stwierdzil, ze sie z nich wycofuja, bo sa bardzo awryjne. Mozecie polecic jakies mniej zawodne programatory cyfrowe w podobnych cenach? Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
KrzysiekS 04.07.2005 16:06 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 4 Lipca 2005 We Wrocławiu Castorama wprowadziła polskie - Made in Poland - ciut drozsze, troche mniej przejrzyste menu, ale bezawaryjne. U mnie pierwszy sie sprawdził i od kilku miesiecy pracuje bezawaryjnie. Poprzednie, chinskie o ktorych piszesz wymieniałem kilka razy, az trafiłem na te polskie i mam wreszcie spokoj. Polak tez potrafi. POLSKIE WYROBY są markowe! Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
tomek_2 04.07.2005 23:11 Autor Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 4 Lipca 2005 Dzieki za informacje. A jaka to firma, ktora produkuje te programatory i jak nazywaja sie te urzadzenia? Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
margen 05.07.2005 09:13 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 5 Lipca 2005 też jestem przed wyborem.. miałem zamiar kupić w castoramie. uff dzieki za ostrzeżenie.. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
greg5 06.07.2005 09:04 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 6 Lipca 2005 Sory a zaglądałeś pod obudowę , jestem elektronikiem i widziałem ogrom "markowych " wyrobów z elektroniką z Chin . Polak potrafi podrobić wszystko. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
KrzysiekS 06.07.2005 09:24 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 6 Lipca 2005 Nie miałem potrzeby i nie widze powodu, aby zaglądac. Te programatory mają całkiem inne programowanie, inne menu itp., niz te chinskie produkty. Są one dużo solidniejsze, nawet w dotyku, niż te chinskie. Nie pisz prosze o podróbach w dobie swiatowej wymiany handlowej. Nawet jesli jakies podzespoły są z Chin, czy Tajwanu, Polski, Niemiec itp. wazne jest dla mnie, że ten wyrob firmowany przez polską firme jest bezawaryjny. Chinskich wymieniłem w sumie pięć, jeden po drugim w kilkudniowych odstepach, aż całkowicie z nich zrezygnowałem. Podobnie odradzam zakup chinskich lamp z czujkami ruchu, to wyjątkowy szmelc, a ich wymiana wiąże sie z trudnosciami (montaz - demontaz, wymiana itp.). Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
Jarek.P 06.07.2005 11:54 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 6 Lipca 2005 Sory a zaglądałeś pod obudowę , jestem elektronikiem i widziałem ogrom "markowych " wyrobów z elektroniką z Chin . Polak potrafi podrobić wszystko. Jeśli jesteś elektronikiem, to powinieneś też wiedzieć jaka jest róznica między markowym wyrobem montowanym w chinach (bo taniej), ale z markowym reżimem technologicznym i markowym dopracowaniem produktu, a czymś co jeden chińczyk zaprojektował pędzelkiem na kawałku papieru, drugi wdrożył u śwagra w garażu, a produkuje banda biednych dzieci z okolicy w zamian za miskę ryżu. J. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
tomek_2 06.07.2005 15:51 Autor Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 6 Lipca 2005 Ja zaryzykowałem ostatni raz - tym razem w Praktikerze - i kupilem model identyczny, jak TP-8, ale pod inną nazwa handlową (ALFA). Od wczoraj pracuje i na razie jest OK. Jesli znowu bedzie BE, to chyba przestane zalowac scian na odprowadzenie emocji Facet z Praktikera stwierdzil, ze byc moze trafilem na cala wadliwa serie takich programatorow (dobry bajer nie jest zly i ze bylem pierwszym klientem, ktory zglaszal problem z dzialaniem takiego progsa W kazdym razie chinski programator dostal ostatnia szanse. Gorzej, jesli zepsuje sie po uplywie dluzszego czasu niz 14 dni - musze wtedy reklamowac i nowy dostane dopiero za 2 tyg co, w por. z C-rama, jest zdecydowanie BE. Aha - byl tanszy o ok. 5 zl niz w C-ramie. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
Mały 06.07.2005 15:54 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 6 Lipca 2005 też kupiłem programator ale analogowy(w ramie z ciastem) i działa do dzis ,choc nie ukrywam że ostatnio zaczął głośno pracować zegar Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
greg5 06.07.2005 17:07 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 6 Lipca 2005 Jarku masz absolutnš rację , ale ja piszę o podróbach ,a można trafić na nie nawet w sklepie [bo na bazarach to oczywiste].Wbrew pozorom bardzi łatwo jest zdobyć markowš lub łudzšco podobnš do markowej obudowę ,a resztę sprowadzajš z Chin "na wagę".Podrabiaja nawet instrukcje obsługi i opakowania. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
KrzysiekS 07.07.2005 07:07 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 7 Lipca 2005 Programator cyfrowy, ktory kupilem w Castoramie za nieco ponad 50 zł. i jest bezawaryjny to Auraton 100, znalazłem tez nieco informacji na temat firmy pod adresem http://www.auraton.pl/ Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
KrzysiekMarusza 10.07.2005 07:13 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 10 Lipca 2005 Użytkuję od roku chiński TP-E9 z Castoramy. W tym okresie zresetował się (tzn. "zapomniał wszystko") 3 razy, pierwszy raz ta chyba po pół roku, a ostatnio w 1-szym tyg. lipca. Czekam na info o takim co pracuje rok (lub dłużej) bez cudów (i da się zaprogramować dni tygodnia i odpowiednie w nich cykle cyrkulacji) KrzysiekS - wygląda na to że Auraton to dawny Euroster - mam ze 2 programatory do elektr. podłogówki od Eurostera, jakkolwiek w zasadzie ich i jej nie używam, tyle że programy ustawiłem ... Czy mam rozumieć że mają to teraz w Castoramie ? To może bym kupił jak mi się jeszcze raz mój "chińczyk" zresetuje Co do sprzętu: 2 pierwsze wzmacniacze jakie miałem (NAD 3020i i NAD 314) były wyprodukowane w Chinach - dla mnie bez zastrzeżeń Wcześniej miałem trochę polskich wyrobów: jednak nieco jakością odstawały .... pozdr - KrzysiekPS a byłem na początku całkiem z tego TP-E9 zadowolony ... Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
tadzel 10.07.2005 07:56 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 10 Lipca 2005 POlszkie zalewa tandeta chinszka.Juz trzéecia zabawka /w sklepach sa tylko chinskie/ po godz.uzywania przestala pracowac. Czas najwyzszy aby rzad nalozyl duze cla na te buble Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
tomek_2 10.07.2005 09:54 Autor Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 10 Lipca 2005 Programator cyfrowy, ktory kupilem w Castoramie za nieco ponad 50 zł. i jest bezawaryjny to Auraton 100, znalazłem tez nieco informacji na temat firmy pod adresem http://www.auraton.pl/ OK, ale ten programator sluzy chyba do troche innego celu anizeli sterowanie pompa cyrk. cwu? BTW - jak na razie TP-E8 z Praktikera (Alfa) jest OK. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
Padre 10.07.2005 12:18 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 10 Lipca 2005 ALFA jest OK.Od roku pracuja u mnie dwie. Najpierw jako symulatory obecnosci w domu, a teraz jeden jako sterownik pompy cwu. i jeszcze nie zdazyla sie zadna awaria. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
KrzysiekMarusza 10.07.2005 13:01 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 10 Lipca 2005 tomek_2 - ten Auraton 100 jest właśnie do pompy cyrkulacyjnej cwuKrzysiek Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
KrzysiekMarusza 30.08.2005 11:48 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 30 Sierpnia 2005 Właśnie tydzień temu nabyłem Auratona 100, zainstalowałem i działa. Ma on troche lepszy komfort (ws. do chińskich) przy programowaniu i jakiś taki trochę solidniejszy jest . Kosztował 51 zł brutto. Nie słyszeli o nim w Castoramie - znalazłem sklep przez dystrybutora Natomiast rozebrałem ten chiński co miałem i wydaje mi się że niestabilność działania tego programatora wynika ze słabego zamocowania płytki programatora-wyświetlacza w obudowie, która z kolei jest zbyt . Wydaje mi się że po dokręceniu tej płytki wewnątrz obudowy ten programator może pracować stabilniej pozdr - Krzysiek Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
J_K_K 30.08.2005 12:17 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 30 Sierpnia 2005 Mozecie polecic jakies mniej zawodne programatory cyfrowe w podobnych cenach? Ja mam kupiony jakieś 3-4 lata temu w Auchan, za jakieś 29 PLN (pierwsze takie tanie, które się pokazały), PT-1007F, obciążalność 3,5 kW. Chodzi do dzisiaj (na tych samych bateriach) - steruje pompką od akwarium Pzdr JKK Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
Peterek 30.08.2005 15:23 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 30 Sierpnia 2005 J_K_K, jeśli masz programator na pompie od filtra akwariowego to bardzo źle, ponieważ brak przepływu zabija faunę w filtrze. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
Waldon 02.09.2005 12:07 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 2 Września 2005 znalazłem takie cudo na Allegro. Zastanawiam się czy nie byłoby to lepszym rozwiązaniem niż programator czasowy, zakładając że czujnik byłby na powrocie cyrkulacji.http://www.allegro.pl/show_item.php?item=61868027 Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
Recommended Posts