AJa1719508036 05.12.2010 12:30 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 5 Grudnia 2010 Robić cokół, najlepiej conajmniej 10 cm - ewentualnie w miejscach gdzie będziesz kładła opony zimowe, albo będziesz przechodzić często płytki na wysokość 1,20m.Ja mam w całym garażu na 1,20 płytki wokół. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
emilus18 05.12.2010 12:56 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 5 Grudnia 2010 Dzięki:D Najgorsze że nie wiem, gdzie co będzie jeszcze stało :(Myslałam sobie, że może płytki na ściany ułożę sobie później. Tylko jak będą wyglądać z cokołem?? Pewnie beznadziejnie... Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
czopuch 05.01.2011 12:57 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 5 Stycznia 2011 Dzien dobry,a czy moglibyscie poradzic jaki gres (producent, nazwa) warto zastosowac na podloge w garazu?Dziekuje z pomoc Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
Jarek.P 05.01.2011 14:14 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 5 Stycznia 2011 Dzien dobry, a czy moglibyscie poradzic jaki gres (producent, nazwa) warto zastosowac na podloge w garazu? Dziekuje z pomoc Najtańszy A powazniej - dowolny, ale dobrze by było, żeby nie był zbyt śliski, lepszy będzie szkliwiony, nieszkliwiony natomiast nalezy obowiązkowo zaimpregnować. J. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
IFS 18.01.2011 23:34 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 18 Stycznia 2011 Większości chodzi, żeby było taniej, ale może komuś się przyda Beton polerowany wbrew pozorom nie jest dużo droższy od tradycyjnych rozwiązań. Wystarczą proste obliczenia: Płytki gresowe Płytka gresowa: 40 zł m2 Klej elastyczny: 20 zł m2 Fuga: 5zł m2 Robocizna: 45 zł m2 RAZEM: 110 zł m2 Beton Szlifowany i Polerowany Całkowity koszt posadzki matowej ok. 60 zł m2 Całkowity koszt posadzki na wysoki połysk ok. 100 zł m2 Wychodzi więc taniej i jest to rozwiązanie trwalsze niż płytki gresowe i bardziej estetyczne. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
Jarek.P 19.01.2011 06:38 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 19 Stycznia 2011 A kto do garażu kładzie gres za 40zł/m2????? J. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
IFS 19.01.2011 09:56 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 19 Stycznia 2011 A jakie Jarek rozwiązanie proponujesz zamiast gresu? zwykłe płytki ceramiczne takie jak do łazienki? Czy takie zwykłe płytki wytrzymają nacisk 1,5 tony, czy wytrzymają upadek klucza lub młotka? Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
Jarek.P 19.01.2011 10:23 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 19 Stycznia 2011 Nie proponuję nic "zamiast gresu". Proponuje jak najbardziej gres, ale za 1/4 ceny, którą sugerujesz. Naprawdę nie trzeba wiele szukać, żeby znaleźć płytki gresowe za 10-15zł/m2, zwłaszcza, że do garażu nie muszą być to płytki cudne.Ceny kleju i fugi nie chce mi się przeliczać z m2 na worki, ale też przypuszczam, że jest podobnie przesadzona. J. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
Blechert 19.01.2011 10:42 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 19 Stycznia 2011 Jeśli w garażu masz BMW, to ten samochodzik nie może stać na byle czym. Proponuję płomieniowane płyty granitowe w rozmiarach 30x30 lub 60x60 lub 30x60. Grubość od 3 do 5cm. Pozdrawiam:) Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
Jarek.P 19.01.2011 10:55 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 19 Stycznia 2011 A jeżeli mam przechodzoną fabię, to co? Polepa ubita z gliny przesypanej gruzem pobudowlanym? J. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
coulignon 19.01.2011 12:29 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 19 Stycznia 2011 A jeżeli mam przechodzoną fabię, to co? Polepa ubita z gliny przesypanej gruzem pobudowlanym? J. lekko przypruszona słomą... Przepraszam, ja taki romantyk jestem.... Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
grave 19.01.2011 14:01 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 19 Stycznia 2011 u mnie w garażu betondur i jest dobrze.. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
edde 19.01.2011 18:23 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 19 Stycznia 2011 u mnie w garażu betondur i jest dobrze.. no to dawaj w konwencji i pisz do czego ten betondur (tzn. co może na nim stać) bo ja to cholibka mam starego passata, chyba wiec zostanę przy samej betonowej posadzce:) a dla lepszego wozu gdy zechce wjechać zawsze można jakiś czerwony dywanik rozwinąć... Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
Samsara 20.01.2011 09:05 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 20 Stycznia 2011 (edytowane) . Edytowane 20 Stycznia 2011 przez Samsara Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
Samsara 20.01.2011 09:09 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 20 Stycznia 2011 A co z garażem, który jest pod powierzchnią gruntu jakieś 1,5 metra. Co proponowalibyście na betonową podłogę - zwłaszcza, że jak są większe roztopy to woda lubi wpływać (przesiąka przez betonową podłogę i ściany) do garażu... Co można z tym zrobić?! ________________prk 7 nieruchomości Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
Blechert 20.01.2011 10:55 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 20 Stycznia 2011 Polecam motorówkę. Szkoda by było tam BMW moczyć. Nawet X6 by utonął Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
Paprotnik19 20.01.2011 13:08 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 20 Stycznia 2011 U nas początkowo będzie pewnie "goły " beton,z czasem pewnie pojawi sie gres. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
grave 20.01.2011 17:27 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 20 Stycznia 2011 miałem gorszy, lepszy... oba dobrze się prezentowały... mi pasuje ten betondur, nie martwie sie ze cos upadnie ... Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
nofear 22.01.2011 19:13 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 22 Stycznia 2011 dla mnie mega dobry ten beton polerowany, chyba bez porównania wyższa klasa niż jakiś gres taniocha, jakoś mi się żadne płytki nie widzą w garażu, albo taki beton, albo jakaś żywiczna posadzka, http://forum.myfloor.pl/podloga-w-garazu-t69.html tu kilka fajnych filmików zapodają Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
Mataj 24.01.2011 09:33 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 24 Stycznia 2011 A jakie Jarek rozwiązanie proponujesz zamiast gresu? zwykłe płytki ceramiczne takie jak do łazienki? Czy takie zwykłe płytki wytrzymają nacisk 1,5 tony, czy wytrzymają upadek klucza lub młotka? Gres techniczny wystarczy. Brzydki nie jest, nacisk wytrzyma i polowe tańszy od tego proponowanego wyżej. Ja stoję przed wyborem, ale na płytki raczej się nie zdecyduję, myślę o Betonmalu, ale niech ktoś wrzuci zdjęcia jak to wygląda. Jak się wstydzi, niech na priv linka wyśle - będę zobowiązany! Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
Recommended Posts