kaco 05.07.2005 05:25 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 5 Lipca 2005 Witam wszystkichJestesmy z żoną na etapie budowania piwnicy, w sumie to już jest zbudowana, silka gr 24cm. W związku ztym mam pytanie jak tą ścianę zaizolować teren dość wilgotny, czy smarować tylko już ocieploną styropianem ścianę czy też najpierw posmarować, dać styropian i znowu posmarować, proszę o wskazówki.Dzięki Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
Sp5es 05.07.2005 06:37 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 5 Lipca 2005 http://www.murator.com.pl/forum/viewtopic.php?t=47424 Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
kaco 05.07.2005 11:32 Autor Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 5 Lipca 2005 Sp5es akurat w tym linu nie ma nic na ten temat, przeczytaj najpierw o co pytam o potem jak chcesz to daj konstruktywnš odpowied a nie takie tam.... Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
Pawson 05.07.2005 12:42 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 5 Lipca 2005 Witam wszystkich Jestesmy z żoną na etapie budowania piwnicy, w sumie to już jest zbudowana, silka gr 24cm. W związku ztym mam pytanie jak tą ścianę zaizolować teren dość wilgotny, czy smarować tylko już ocieploną styropianem ścianę czy też najpierw posmarować, dać styropian i znowu posmarować, proszę o wskazówki. Dzięki najpierw posmarowac potem przyczepic sturopian potem posmarowac tez a na to posmarowanie jeszcze folie jakas przed zasypaniem Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
Sp5es 05.07.2005 21:42 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 5 Lipca 2005 Kaco, najpierw włacz opcję Szukaj, a potem posyłaj ludzi do pisania.Wszystkie informacje na ten temat w kilogramowych ilościach do znalezienia na forum. Ręczę , że ta informacja jest konstruktywna. Chyba że uważasz iż temat klejenie styropianu do fundamentu Ciebie nie dotyczy, bo właśnie w poprzednim odsyłaczu m.in. taki temat chodzi.Owocnej lektury. Polecam jeszcze jeden przyklejony temat http://murator.com.pl/forum/viewtopic.php?t=47119 NAJCZĘŚCIEJ ZADAWANE PYTANIA. ZANIM NAPISZESZ.... Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
Zulaga 19.09.2007 02:51 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 19 Września 2007 Rozwiązać problem można na kilk sposobów. Ja mam telen glinisty,i wysoką piwnice od ław do stropu 3310mm nie ma wody gruntowej , natomiast glina może trzymać wilgoć. Zrobiłem tak:smarownie z zwenątrz ściany z bloczków m-6 Siplast Primerem, an to papa modyfikowana SBS VEDAHIT z wywinięciem do samych ław. Będe to ocieplał STRYDODUREM, albo płytami poliuretnowymi o grubości od 80 do 100 mm klejonymi na packi. To wszystko obłoże folią kubełkową FONDALINE też z wywinięciem na zewnątrz. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
Recommended Posts