joola 08.07.2005 00:31 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 8 Lipca 2005 Do czarnego dachu wybrałabym kolor oliwkowy, beżowe lub nawet lekko żółtawe bonie dodatkowo go ożywią . Może pstryknę jutro fotkę domku w takich kolorkach i wkleję. Ładny odcień oliwki ma np. Bolix i Dryvit. Sama waham się między oliwką a beżem...ale ja mam miedzianą dachówkę i boję się czy ta oliwka nie będzie za "smutna" Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
Boowa 08.07.2005 05:07 Autor Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 8 Lipca 2005 Evita dziękuję bardzo za te fotki, pierwszy kolor naprawde mi się podoba.. z białymi ramkami wokół okien i drzwi myślę że byłby świetny efekt u mnie.. joola będę wdzięczny za zdjęcie domku z oliwkową elewacją Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
mmarysia 08.07.2005 06:38 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 8 Lipca 2005 Wybór generalnie kolorystyki to jeden problem - ale znalezienie odpowiedniego konkretnego koloru to już koszmar. Od miesiąca chodzę z kolornikiem Toraeda - oglądałam kolory w różnym świetle, przykładałam do elewacji ktora mi sie podobała - zapadła decyzja. Wczoraj dzwonie zeby zamówic - a kobieta twierdzi ze na miejscu ma kolornik dwa razy bogatszy. No to dawaj do producenta. Tu kosmos - kolory prawie identyczne w jednej barwie ale jednak coś sie różnią. Do tego Pani mówi - a tak na prawde na tynku będzie inaczej bo faktura robi swoje inaczej załamuje sie swiatło itp. Więc dostałam 6 kartonów taich jak po papierze do drukarek - z karteczkami na ktorych były naniesione próbki wszystkich do tej pory robionych kolorów przez nich. Wszytkie były opisane z tyłu proporcjami uzytych barwników - a o dziwo wcale nie posługiwano sie nomeklaturą z kolornika (domawiajac kolor np. nie wystarczy podać numeru koloru ale numer zamówienia pierwotnego zeby odwzorować skład barwników) - drogą eliminacji wybrałam z 40 próbek prawie identycznych - dostałam je do domu i teraz zamiast z karteczkami będę przyglądać sie tym tynkom w różnym świetle i moze w końcu na cos sie zdecyduje - uwierzcie kolory które wybrałam z kolornika ( maja byc dwa) zupełnie mnie rozczarowały na próbkach. Dramat z tymi kolorami . Pozdrawiam Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
Evita 08.07.2005 08:59 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 8 Lipca 2005 Anick,te zdjęcia zostały zrobione w podwarszawskiej Radości, gdzie mieszkam.Po "cyknięciu" czerwonego domku objeździłam jeszcze sąsiednie ulice w poszukiwaniu domów o czarnych, ew. grafitowych dachach i różnych kolorach elewacji. Niestety, przykładow było mało. Biały dom, który Ci się podoba jest na mojej ulicy i stoi na pięknej, częściowo zalesionej działce. Niestety na zdjęciu widać tylko fragment jego południowej elewacji, ponieważ zdjęcie robiłam "pod słońce" i ukradkiem, bez pytania o zgodę właścicieli, więc jakoś tak nie wypadało obfotografować go z każdej strony.Postaram się zamieścić zdjęcia innych ciekawych kolorystycznie elewacji, choć nie wiem czy uda mi się znaleźć domy z czarnymi dachami, ale jeśli nie Boowa to może ktoś inny skorzysta? Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
Boowa 08.07.2005 09:42 Autor Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 8 Lipca 2005 ja sorzystam z tego co robisz na pewno.. jeżeli nie jako z wzorów, to na pewno jako wiedze w podjęciu decyzji o wyborze innego koloru Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
Sp5es 09.07.2005 21:58 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 9 Lipca 2005 Te szpachlowanie gipsem na zewnątrz - nie wróżę różowej przyszłości.... Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
joola 10.07.2005 11:26 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 10 Lipca 2005 Boowa, co prawda, to nie jest jeszcze ta obiecana fotka elewacji, ale jeden z naszych forumowiczów ma taka oliwkowo-pistacjową elewację i naprawdę nieźle to wygląda(widziałam na żywo). Spójrz tutaj, bo domek nawet podobny do Twojego. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
Boowa 14.07.2005 10:02 Autor Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 14 Lipca 2005 dzięki joola, dawno mnie nie było bo byłem na wyjeździe.. Sp5es o jakim szpachlowaniu gipsem na zewnątrz mówisz? szczerze mówiąc dalej nie jestem zdecydowany jeżeli chodzi o kolor elewacji.. :l a czas podjęcia decyzji zbliża się nieuchronnie.. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
marta1719498972 14.07.2005 10:23 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 14 Lipca 2005 A ja jak zobaczyłam twój domek, to postanowiłam, że mój następny ()będzie miał ciemny dach, ciemne okna, słupki, balustrady i inne elementy drewniane i będzie bielutki (elewacje). Już się nie mogę doczekać To za -dzieści lat będzie... Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
etrala 15.07.2005 07:22 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 15 Lipca 2005 Też jesteśmy na etapie wyboru koloru elewacji, mamy czarny dach i białe okna i zdecydowaliśmy się na delikatny pastelowy niebieski, faktura kamyczkowa ziarno 1,5 mm. Jeszcze takiego nie widzieliśmy w okolicy i dlatego taka własnie decyzja. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
czaruś 17.07.2005 19:38 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 17 Lipca 2005 Moim zdaniem pięknie wyglądałaby biała lub jasno beżowa. Poza tym domek uroczy. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
delf 07.08.2005 18:59 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 7 Sierpnia 2005 witajcie, no to jeszcze ja cos dorzucę: beż z bielą.http://foto.onet.pl/upload/35/45/_359914_n.jpghttp://foto.onet.pl/upload/3/61/_359915_n.jpg Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
dana15 10.08.2005 08:22 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 10 Sierpnia 2005 Obok nas jest śliczniutki domek z grafitową dachówką, a elewację ma wrzosową. Ciemniejszy pas jest nad oknami w górę, a troszkę jaśniejsza jest cała reszta. Jest jednyny w swoim rodzaju Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
karusia6 10.08.2005 18:50 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 10 Sierpnia 2005 a do czerwonej dacxhówki pasuje tylko żółty? może ktoś ma zdjęcia domu nie zółtego z czerwonym dachem byłabym wdzięczna Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
ciku 10.08.2005 19:36 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 10 Sierpnia 2005 Kremowy, taki jak ten bezowo- bialy, wrzosowy, w kazdym razie jasny kolor do ciemnych okiem. Pozdrowka Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
_Beti_ 12.11.2005 09:57 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 12 Listopada 2005 ta czerwona elewacja muszę przyznać że mi się podoba Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
Żelka 12.11.2005 10:47 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 12 Listopada 2005 Nie mozna wkleic zdjecia ale tutaj znajdziesz ladny kolor do takiego dachu...http://www.archon.pl/index.php?act=18&id=333&intra=d3a7c5293773656fff12d3528a9d7255&crc=c36d9fb343e6ac496fd68ec2702e8a32&lang=plDo tego sa biale okna i moim zdaniem elegancko to wyglada... Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
Boowa 18.11.2005 08:05 Autor Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 18 Listopada 2005 witam po przerwie.. teraz moja chatka wygląda tak:http://boowka.webpark.pl/ocieplenie.jpg i będąc w austrii zainspirowałem się następująco:ramki wokół okien wypłowiały jasny brąz, a reszta domu lekko kremowa (zbliżone do tego co jest teraz - a jest to tylko klej do zatapiania siatki..) jak będę może w następnym tygodniu tam przejeżdżał to wezmę aparat i pstryknę zdjęcie.. naprawdę ciekawie to wygląda.. pozdrawiam Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
Xena z Xsary 18.11.2005 08:22 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 18 Listopada 2005 kremowy to naprawde ładny, bezpieczny kolor.jedyną uwagę jaką mam to do tych pasków naookoło - ponieważ sa jasne, to bardzo optycznie zmniejszają okna. Czy masz zamiar pomalować te paski trochę ciemniej?pzdrw Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
Boowa 18.11.2005 09:13 Autor Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 18 Listopada 2005 Xeno o które paski Ci chodzi? O te wokół okien? jeżeli tak, to właśnie myślę o pomalowaniu ich na wyblakły brązowy, oczywiście nie za ciemny Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
Recommended Posts