qasi79 26.09.2008 07:22 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 26 Września 2008 właśnie też się zastanawiam nad obudową z piaskowcate kafle co piszecie to siekieś płytki podłogowe docinane pod wymiar obudowy - widziałem takie ładne co by mi pasowały czy są to może jakieś specjalne kominkowe ?wiem, że takie podłogowe to by było widać łłączenia ale jak przykładałem jedną do drugiej to nie ma jakiś dziur czy coś , nawet fajnie to wyglądaa jak się przedtswia cena marmuru/trawertynu/granitu jeśli byśmy chcięli obudować kominek wokoło - tzn. ścianki pionowe obok i nad nimpozdr Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
iwa-iwa 26.09.2008 08:45 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 26 Września 2008 ja przez kilka lat palilam w kominku z obudowa z piaskowca. Wystarczy regularnie go odkurzac, a jesli polki sa z gladkiego piaskowca, jak u mnie, wystarczy je odswiezyc przecierajac kawalkiem gladkiego piaskowca. Nalezy takze pamietac, ale to przy kazdym kominku, by otwierac drzwi z szyba podczsa palenia powolutku, a nie od razu na osciez. Pozdrawiam Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
amatlea 29.03.2009 10:46 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 29 Marca 2009 A czy piaskowiec żywicowany będzie dobrym materiałem na kominek? Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
nicol21 25.08.2010 21:01 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 25 Sierpnia 2010 (edytowane) znow poruszę ten temat, otóż mam ogromną ochotę zrobic 2 rzeczy z piaskowca, a raczej nawet 3. w salonie chcialabym oblozyc piaskowcem - stone master arizona cream caly kominek, ot 3 scianki - fasada i 2 boczne, rowno i prosto od dolu do samej gory. z tego samego kamienia chcialabym zrobic wneke tam gdzie bedize tv, co mniej wieccej bedize po przeciwnej stronie kominka, wiec ladnie by sie to zgrywalo. zmartwilam sie tym czyszczeniem i kurzeniem. kominek bedzie uzywany od czasu do czasu, moze z 10-15 razy w roku [nei oszukuje sie ze bedziemy w nim palic codziennie! ] czy w takim wypadku ma sens robienie tego kominka z takiego kamienia? tymbardziej ze jest on jasny. moze ktos ma doswiadczenia ktorymi by chcial sie pochwalic, badz pozalic.... dziekuje!http://C:\Users\Ewelina\Desktop\domek\Salon\kominek\stone master arizona cream 2http://C:\Users\Ewelina\Desktop\domek\Salon\kominek\stone master arizona cream 2.jpg Edytowane 25 Sierpnia 2010 przez nicol21 proba dolaczenia zdjecia kamienia Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
Basia_KRK 24.07.2011 21:00 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 24 Lipca 2011 podnoszę wątek - czy ktoś robił ostatnio kominek z piaskowca? Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
Recommended Posts