Miesięcznik Murator ONLINE

Skocz do zawartości

KOMINEK z kamienia, obłożone kamieniem, obudowa z kamienia

Zagoniona

Recommended Posts

właśnie też się zastanawiam nad obudową z piaskowca

te kafle co piszecie to siekieś płytki podłogowe docinane pod wymiar obudowy - widziałem takie ładne co by mi pasowały czy są to może jakieś specjalne kominkowe ?

wiem, że takie podłogowe to by było widać łłączenia ale jak przykładałem jedną do drugiej to nie ma jakiś dziur czy coś , nawet fajnie to wygląda

a jak się przedtswia cena marmuru/trawertynu/granitu jeśli byśmy chcięli obudować kominek wokoło - tzn. ścianki pionowe obok i nad nim

pozdr

• Odpowiedzi 44
  • Utworzony
  • Ostatnia odpowiedź

Najaktywniejsi w wątku

ja przez kilka lat palilam w kominku z obudowa z piaskowca. Wystarczy regularnie go odkurzac, a jesli polki sa z gladkiego piaskowca, jak u mnie, wystarczy je odswiezyc przecierajac kawalkiem gladkiego piaskowca. Nalezy takze pamietac, ale to przy kazdym kominku, by otwierac drzwi z szyba podczsa palenia powolutku, a nie od razu na osciez.

Pozdrawiam :D

• 6 months później...
  • 1 year później...

znow poruszę ten temat, otóż mam ogromną ochotę zrobic 2 rzeczy z piaskowca, a raczej nawet 3. w salonie chcialabym oblozyc piaskowcem - stone master arizona cream caly kominek, ot 3 scianki - fasada i 2 boczne, rowno i prosto od dolu do samej gory. z tego samego kamienia chcialabym zrobic wneke tam gdzie bedize tv, co mniej wieccej bedize po przeciwnej stronie kominka, wiec ladnie by sie to zgrywalo.

zmartwilam sie tym czyszczeniem i kurzeniem. kominek bedzie uzywany od czasu do czasu, moze z 10-15 razy w roku [nei oszukuje sie ze bedziemy w nim palic codziennie! ] czy w takim wypadku ma sens robienie tego kominka z takiego kamienia? tymbardziej ze jest on jasny. moze ktos ma doswiadczenia ktorymi by chcial sie pochwalic, badz pozalic....

dziekuje!http://C:\Users\Ewelina\Desktop\domek\Salon\kominek\stone master arizona cream 2http://C:\Users\Ewelina\Desktop\domek\Salon\kominek\stone master arizona cream 2.jpg

Edytowane przez nicol21
proba dolaczenia zdjecia kamienia

• 10 months później...