Miesięcznik Murator ONLINE

Skocz do zawartości

szukam "ażurowego" elementu wbudowanego w płot mur

Recommended Posts

pomóżcie prosze, może ktoś wie jak takie coś się nazywa i gdzie mozna to kupić.

projekt domu mam w stylu południowym. i tam jest taki piękny (jak dla mnie) elelment ażurowy, wkomponowany w murek otaczający taras. takie coś zapewne robione jest na poLudniu europy z gotowych bloczków ale u nas nie mam pojecia czy to jest do kupienia. a nawet czy ma jakąś nazwe.

to taki prześwit na druga stronę w murze. u mnie na wysokości 2/3 od doły przez całą długość murowanej "balustrady" ma to być wmurowane.

może ktos cos wie w tym temacie? z góry dziękuję

Jeśli zdjęcie jest gdzieś w Internecie to podajesz link do niego zamykając go znacznikami "img". Oto przykład:

[img=http://republika.pl/klaus_gaiger/images/1wiz.gif]

Jeśli masz to zdjęcie tylko u siebie lokalnie to najpierw musisz znaleźć kawałek miejsca na jakimś darmowym serwerze i tam te zdjęcia umieścić.

Dalej jak wyżej.

Jeden taki... gościu bardzo przystępnie opisał czynność wklejania swoich zdjęć na forum,

pozwolę sobie zacytować:

juz tlumacze

jest to dziecinnie proste i trwa moze minute

http://imageshack.us/index.php

wpisujecie ten adres

wyszukacie w komputerze zdjecie i klikac

na przycisk host it

i wyskocza wam linijki z adresami

ten adres na samym dole jest to bezposredni link do zdjecia

wystarczy go skopiowac i umiescic w poscie pomiedzy dwoma (Img) - te sa dostepne w menü wysylacza wiadomosci

:D

:D Matka wielkie dzieki za zacytowanie i podanie tego opisu faktycznie bardzo przystepnie opisane jak wstawic zdjecie :D . Co najwazniesze twa to szybko. A tak na marginesie taka instrukcja powinna byc zamieszczona na stronie forum w pierwszej linijce jak wklejac zdjecia, aby nowi i mniej obeznani urzytkownicy forum mogli sie w prosty sposób dowiedziec jak takie zdjecia umieszczac. Lepiej sie czyta posty jak sa umieszczone obok zdjecia i łatwiej wtedy mozna komus doradzic. Moderator forum powinien takowa instrukcie umiescic napewno wielu urzytkowników by z niej skorzystała :wink: