Ed 05.07.2005 08:46 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 5 Lipca 2005 Proszę o pomoc - nie wiem jak oświetlić salon w którym jest skos od dachu. Buduję dom piętrowy, gdzie salon jest o pow 45 m.kw. Jego sufit jest tylko na ok 2 m szer płasko na wys 3,6 potem idzie skos z wys 3,6 do 2,9. Ponieważ dach kopertowy - to skos ma dwa załamania. Mam nadzieję, że rozumiecie o co mi chodzi. Mam właśnie problem z oświetleniem na tym skosie. Otóż pod skosem będzie stół nad którym z chęcią zawiesiłabym lampę. Poza tym na części prostej sufitu musiałoby być oświetlenie pkt, raczej nastrojowe niż intensywne. Chciałabym mieć też ogólne oświetlenie salonu - nie podobają mi się lampy na linkach stalowych, więc to odpada, halogeniki też średnio mi się podobają. Bedę wdzieczna za radyEd Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
2112wojtek 05.07.2005 09:30 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 5 Lipca 2005 witajsprobuj systemow oswietleniowych.To rozwiazania m.in. do skosnych sufitow - moduly szynowe z przesuwnymi oprawami , mocowane albo do polaci sufitu ,albo zawieszane na odciągach.Shmitz, Targetti, Modular, DZ Licht.Niektore firmy produkuja specjalne kinkiety. W wiekszosci przypadkow wzornictwo jedynie nowoczesne. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
Recommended Posts