Wiola 05.07.2005 09:18 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 5 Lipca 2005 Witam W maju wsadziłam klon palmowy, nie pamiętam odmiany, czerwonolistny.Do tej pory zachowywał się bez zastrzeżeń, zaczął wypuszczać nowe listki. Od jakiś 2 tygodni pojawiły się na starych listkach odbarwienia, a obecnie te liście schną. Na nowych listkach objaw jeszcze nie występuje. Nie wiem co z tym robić. Pomóżcie.PozdrawiamWiola Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
Majka 05.07.2005 12:20 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 5 Lipca 2005 Wiola, a jak u ciebie z nornicami? Nie podjadają korzeni? Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
Teska 05.07.2005 16:39 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 5 Lipca 2005 Wiola ten klon nie moze byc w pełnym słoncu.ja miałam posadzonego a teraz jest w donicy na tarasie.....i niestety dalej podsychają liscie... Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
Wiola 06.07.2005 05:43 Autor Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 6 Lipca 2005 Witam Majka: nornic raczej nie ma, chyba nie tu leży problem Teska: rośnie w pełnym słońcu, na skraju oczka wodnego. Czyżby słońce było powodem. Ja pomyślałam o czymś innym, on rośnie niedaleko kaskady i napewno padają na niego krople wody. Czy możliwe jest, żeby powodem przysychania listków była woda i słońce, tzn. czy może być tak, że listki są parzone przez słońce w miejscach gdzie padają krople wody? Listki zrobiły się w kropki i teraz w tych miejscach przysychają. A może jest tak jak pisze Teska, może on nie lubi słońca Dziękuję i pozdrawiam Wiola Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
gosia1719499730 13.07.2005 10:58 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 13 Lipca 2005 Witam Majka: nornic raczej nie ma, chyba nie tu leży problem Teska: rośnie w pełnym słońcu, na skraju oczka wodnego. Czyżby słońce było powodem. Ja pomyślałam o czymś innym, on rośnie niedaleko kaskady i napewno padają na niego krople wody. Czy możliwe jest, żeby powodem przysychania listków była woda i słońce, tzn. czy może być tak, że listki są parzone przez słońce w miejscach gdzie padają krople wody? Listki zrobiły się w kropki i teraz w tych miejscach przysychają. A może jest tak jak pisze Teska, może on nie lubi słońca Dziękuję i pozdrawiam WiolaWiolu, sama doszłas do przyczyny klon jest poparzony przez krople wody, nie moze stac w pełnym słoncu.Potrezbuje osłony, a woda go zabija Niestety, klon palmowy jest bardzo ciezki w uprawie, choc wyglada pieknie Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
Teska 13.07.2005 13:14 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 13 Lipca 2005 Ewa Klon palmowy nie moze byc w pełnym słoncu, od południa. Wtedy schna mu koncówki lisci...u cibie dodoatkowo działa woda... Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
Teska 13.07.2005 13:15 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 13 Lipca 2005 Wiolu miało być Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
Recommended Posts