doli 05.07.2005 09:26 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 5 Lipca 2005 Podpisałam Umowę Kredytową w Banku Millenium i - w mojej umowie nie mam Żadnego harmonogramu wypłaty transz. Jest tylko informacja, że kredyt będzie wypłacany w transzach ale w ilu i kiedy, po zakończeniu jakiego etapu budowy - o tym nie ma ani słowa, nawet mój doradca kredytowy zdziwił się. Czy to jest normalne ? W umowie nie mam również terminu zakończenia Umowy - nic ani słowa. Czy tak powinno być - niech ktos kto się na tym zna podpowie - dobrze to dla mnie czy źle ??? Proszę o odpowiedź !!! Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
Majka 05.07.2005 09:41 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 5 Lipca 2005 idź do banku, niech Ci dadzą aneks do umowy z kolejnymi transzami i terminem oddania budynku do uzytkowania. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
Przekorek 05.07.2005 15:03 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 5 Lipca 2005 To nie tak. Skladasz wniosek o wyplate transzy i powinnas uzasadnic na co ona jest. Wez z banku formularz wniosku o wyplate - tam pewnie jest rubryka na oszacowanie tego. Transza moze byc dowolnie duza, wazne, ze przed wyplatą kolejnej, bank będzie wymagać rozliczenia fakturami przynajmniej 75-80 % poprzedniej. Ten % zalezy od banku, przewaznie część transzy mozna przehulać bez faktur. . W przypadku kredytu budowlanego bank wyplaca po kawalku na konkretne cele wskazane przez wnioskodawce. To normalne, spoko w oko. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
rafal9 05.07.2005 16:30 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 5 Lipca 2005 W Millenium, wg. zapewnień konsultanta i reklam, jest 0 % w fakturach.Wystarczą zdjęcia bądź wizyta inspektora.Ciekawy jestem, jak to jest w praktyce. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
Przekorek 05.07.2005 18:19 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 5 Lipca 2005 Zwykle jest tak, że bank patrzy podejrzliwie na wydawanie kasy bez faktur, bo sobie ktos moze kupic np auto. Wiec takie kredyty sa wyzej oprocentowane, bo inaczej nikt by nie bral samochodowych.Na zdrowy rozum powinno byc tak, że kredyt tym tanszy, im wiecej na fakture. Nie sądzę, aby kredyt 0% w fakturach byl naprawde tanim hipotecznym. Coś za coś - niskie oprocentowanie za udokumentowane wydatki. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
rafal9 05.07.2005 19:48 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 5 Lipca 2005 Pomijając koszty kredytu, które w przypadku Millenium nie zależą od ilości faktur, jestem ciekawy jak wygląda wypłacanie transz na podstawie tylko zdjęć bądź inspekcji na budowie. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
Recommended Posts