Miesięcznik Murator ONLINE

Skocz do zawartości

Czy to pomyłka Banku ???

doli

Recommended Posts

Podpisałam Umowę Kredytową w Banku Millenium i - w mojej umowie nie mam Żadnego harmonogramu wypłaty transz. Jest tylko informacja, że kredyt będzie wypłacany w transzach ale w ilu i kiedy, po zakończeniu jakiego etapu budowy - o tym nie ma ani słowa, nawet mój doradca kredytowy zdziwił się. Czy to jest normalne ?

W umowie nie mam również terminu zakończenia Umowy - nic ani słowa.

Czy tak powinno być - niech ktos kto się na tym zna podpowie - dobrze to dla mnie czy źle ???

Proszę o odpowiedź !!! :o

To nie tak. Skladasz wniosek o wyplate transzy i powinnas uzasadnic na co ona jest. Wez z banku formularz wniosku o wyplate - tam pewnie jest rubryka na oszacowanie tego.

Transza moze byc dowolnie duza, wazne, ze przed wyplatą kolejnej, bank będzie wymagać rozliczenia fakturami przynajmniej 75-80 % poprzedniej. Ten % zalezy od banku, przewaznie część transzy mozna przehulać bez faktur. 8). W przypadku kredytu budowlanego bank wyplaca po kawalku na konkretne cele wskazane przez wnioskodawce. To normalne, spoko w oko.

Zwykle jest tak, że bank patrzy podejrzliwie na wydawanie kasy bez faktur, bo sobie ktos moze kupic np auto. Wiec takie kredyty sa wyzej oprocentowane, bo inaczej nikt by nie bral samochodowych.

Na zdrowy rozum powinno byc tak, że kredyt tym tanszy, im wiecej na fakture. Nie sądzę, aby kredyt 0% w fakturach byl naprawde tanim hipotecznym. Coś za coś - niskie oprocentowanie za udokumentowane wydatki.