akinom 20.07.2006 21:00 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 20 Lipca 2006 obie łazienki mam ułożone w płytkach paradyża w cenie 42-46zł/m - nie załuję, są sliczne i bardzo dobrze sie kladły (tak słyszałam od fachowca).Zaszalałam z gresem do kuchni i na przedpokoj - płaciłam 220zl/m, ale warto było- jest sliczny:))))) Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
barbies 21.07.2006 07:35 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 21 Lipca 2006 A ja mam ok. 100 m2 !!! To co ty obkładasz tymi kaflami? Salon? Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
Agnieszka1 21.07.2006 07:39 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 21 Lipca 2006 Chodzi mi o ceny KAFLI... Mnie się podobają takie za 110 zł/m2, ale mam wyrzuty sumienia... Czy ktos kupił tanie (czytaj ok. 30-50 zł/m2) i jest zadowolony? Czy ktoś pozwolił sobie na droższe i nie żałuje??? Pozdr' CUBUS2 my kupilismy tansze - 45/mkw i jestesmy bardzo zadowoleni Tez mielismy checi na takie po 180/mkw- cale szczescie ze wzielismy tansze bo by nie starczylo nawet na parapety Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
Beithe 21.07.2006 11:50 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 21 Lipca 2006 Nie mam zapędów na snoba ani kupy kasy (mieszkanie na kredyt), a będę miała płytki za ~150 zł. Nie dlatego, że są lepsze, zagraniczne, bardziej snobistyczne, tylko dlatego że mi się spodobały i w tym jednym jedynym miejscu postanowiłam spełnić swoją nierozsądną zachciankę. Nie będę miała parkietu z drewna egzotycznego, granitowego blatu w kuchni, wanny z hydromasażem, centralnego odkurzania i innych bajerów. Ale kupiłam sobie płytki, które mi się najbardziej spodobały A tak poza tym - naprawdę jest niewiele płytek, które mi się podobają - widziałam może z 10. Jestem upośledzona estetycznie Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
Agnieszka1 21.07.2006 12:55 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 21 Lipca 2006 Nie mam zapędów na snoba ani kupy kasy (mieszkanie na kredyt), a będę miała płytki za ~150 zł. Nie dlatego, że są lepsze, zagraniczne, bardziej snobistyczne, tylko dlatego że mi się spodobały i w tym jednym jedynym miejscu postanowiłam spełnić swoją nierozsądną zachciankę. Nie będę miała parkietu z drewna egzotycznego, granitowego blatu w kuchni, wanny z hydromasażem, centralnego odkurzania i innych bajerów. Ale kupiłam sobie płytki, które mi się najbardziej spodobały A tak poza tym - naprawdę jest niewiele płytek, które mi się podobają - widziałam może z 10. Jestem upośledzona estetycznie ja nic z tych rzeczy tez nie mam a i nie moglam sobie pozwolic na plytki drogie, ale nie zaluje i nie placze Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
Beithe 24.07.2006 09:59 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 24 Lipca 2006 Doprowadziliście mnie do wyrzutów sumienia z okazji tego gresu Na pocieszenie opowiem, jak urządzałam swoje pierwsze, studenckie mieszkanie. Najpierw wynajęliśmy lokum, gdzie drugiego dnia wypadł nam zamek z drzwi, trzeciego zawaliło się łóżko a jacyś pijacy zrobili nam burdę pod drzwiami (tymi bez zamka) a potem zaatakowały nas stada karaluchów i poodpadały drzwiczki z szafek. Wyprowadzaliśmy się stamtąd w biegu, nawet nie rozpakowaliśmy rzeczy. Wynajęliśmy niedaleko nowe mieszkanie, bez mebli, lamp itp. Nie mieliśmy prawie ani grosza, przepadła nam kaucja i opłata za pierwszy miesiąc w tamtym "mieszkaniu". Przez kilka dni spaliśmy na karimatach i mieliśmy światło z latarni za oknem. Potem kupiliśmy materac z przeceny i papierową lampę w Ikei. Przez kilka tygodni zbierałam niepotrzebne meble po rodzinie i znajomych. Mieliśmy biało-czarny regalik, dębową szafkę pod telewizor (którego nie mieliśmy), ławę na wysoki połysk i górę starych odrapanych szafek kuchennych, z których część trafiła też do pokoju. Połowa była zielona a połowa z lakierowanej sosny. Urządzenie kuchni kosztowało mnie 20 zł - kupiłam na wyprzedaży porysowaną z jednej strony płytę, znajomy ją pociął i dorobiliśmy nowe drzwiczki i blaty. Od właściciela mieszkania wydębiliśmy starą rosyjską lodowkę, która nie dawała nam spać po nocach - faaajnie było Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
joan 24.07.2006 12:14 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 24 Lipca 2006 Doprowadziliście mnie do wyrzutów sumienia z okazji tego gresu Nie przejmuj się tak bardzo - spraw sobie przyjemność - zasługujesz na to - człowiek nie musi się ciągle umartwiać i myśleć "co inni powiedzą" - sama się złapałam na tym że przy wyborze "czegośtam" pomyślałam że na pewno nie spodoba się to moim teściom(rodzicom) tym bardzie jak usłyszą ile kosztowało. Najważniejsze że mi się podoba - czas wyleczyć się z kompleksów - zwłaszcza że doświadczyłaś mieszkania gdzie popadnie i z nieproszonymi gośćmi (my też mieszkaliśmy przez kilka lat w kawalerce 20 m kw z karaluchami). Stąd chyba teraz, skoro cięzko na to z mężem pracujemy mogę "zaszaleć" i wydać 5 a nie 3 tys. na płytki. Oszczędziłam na wielu pracach wykonanych własnoręcznie - tymi ręcyma" Czuję się z tym na prawdę dobrze. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
Beithe 25.07.2006 09:59 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 25 Lipca 2006 Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
Szewka 04.08.2006 10:36 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 4 Sierpnia 2006 Kiedyś miałam włsokie i byłam zadowolona. Teraz mam hiszpańskie asulejos za niecałe 40 /m2 i jestem zachwycona. Są dużo solidniejsze, grubsze, wytrzymalsze niż nasze. Przynajmniej takie mam zdanie. Acha mówie o podłogowych. Na ściane nasze mogą być ale na podłoge tylko włoskie lub hiszpańskie. Nie pękają nie odpryskują (no chyba, że ktoś będzie 5 kg młotkami w nie walił). Ehh.. poprostu są piękne ;D Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
izat 16.02.2007 21:47 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 16 Lutego 2007 mnie się podobają takie od 150 PLN wzwyż i takie sobie kupięporównując je z podobnymi za 70 PLN widzę znaczącą różnicęz tego tez powodu wybieram droższe Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
Gafinka 16.02.2007 23:59 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 16 Lutego 2007 mnie się podobają takie od 150 PLN wzwyż i takie sobie kupię porównując je z podobnymi za 70 PLN widzę znaczącą różnicę z tego tez powodu wybieram droższe Kurcze ja cierpię na to samo a mam trochę do wypłytkowania. W dodatku do największej łazienki podobają mi sie najdroższe , ale do zakupu jeszcze trochę czasu a już odczuwam wyrzuty sumienia. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
kolia 17.02.2007 16:00 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 17 Lutego 2007 mnie się podobają takie od 150 PLN wzwyż i takie sobie kupię porównując je z podobnymi za 70 PLN widzę znaczącą różnicę z tego tez powodu wybieram droższe Najgorzej, że ja tak mam ze wszystkim A żeby spełnić wszystkie moje zachcianki musiałabym wygrać 6 w totka i to ja jedna a tak no cóż muszę wybrać tańsze i uznać, że też mi się podoba a zaszaleć tylko czasami Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
kropka75 18.02.2007 20:31 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 18 Lutego 2007 Ja remontując nowe mieszkanie przed dwoma laty przerobiłam kilka opcji. Oto one: - promocyjne kafelki na ścianie w łazience, 25zł za metr, sprawdziły się, bo się po nich nie chodzi tyle że przy takich kaflach trzeba po 1 mieć spory zapas - źle się trną, są kruche i delikatne, a po 2 dekory należy kupować z super dokładnym urządzeniem mierzącym - moje okazały się być większe od kafli właściwych i każdy trzeba było piłować - podłogowe w łazience w komplecie do ściennych za 32zł za metr - muszę powiedzieć, że jestem bardzo pozytywnie zaskoczona; - podłogowe w przedpokoju, twarde, struktura kamienia, gress - cena 37zł za metr - super do cięcia, super do kładzenia - podłoga wyszła idealnia; - promocyjne kafle w kuchni na podłodze, cena 21zł za metr - masakra i obłęd w ciapki; czegoś takiego nie widziałam jak żyję; po 1 kafelki nie są kwadratowe - naprawdę, jeden jest szerszy na rogach, drugi w środku, każda fuga wygląda inaczje ; po 2 są diabelnie kruche, w ciągu roku miałam dziury w 6 sztukach, przy zwykłym użytkowaniu, bo np. montażysta mebli za zbyt mocnym ruchem położył na podłodze śrubokręt Do tego nie dało się ich zmierzyć przy wymianie - nie pasowały do żadnego standardu wymiaru. Klęłam na nie dwa lata - nigdy więcej promocyjnych kafli podłogowych! - dziurawe egzemplarze wymieniłam na takie za 145zł za metr; przy zakupie jednego metra nie odczułam ceny, a kafle są boskie; zdążyłam już przetestować (spadła mi filiżanka, poziomica i mężowi śrubokręt) - zero uszczerbku; - ścienne w kuchni ze względu na małą ilość (między meblami) wybrałam po 120zł za metr - jestem zachwycona; idealne wymiary, kształt, wybarwienie; Gdybym jeszcze raz miała kłaść kafelki na pewno nie szukałabym w promocjach, a na podłogę wybierałabym tylko te najtwardsze. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
Mis Uszatek1719499023 18.02.2007 22:21 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 18 Lutego 2007 Chyba się udam do psychologa dyżurnego, bo poniżej 100zł nic nie widzę. Albo do okulisty. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
bingo-ada 19.02.2007 09:12 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 19 Lutego 2007 Jesteśmy na etapie wybierania wykończeniówki (hurra!!) i wyszliśmy z założenia, że to co można bez problemu wymienić za kilka lat (np. baterie) - kupujemy bez szaleństwa. Ale co do podłóg - będziemy na nie patrezć pewnie ze 20 lat, więc kupiliśmy dobre, praktyczne, piękne i takie, jakie sobie wymarzyliśmy. Niestety bardzo drogie, nawet nie będę pisała o cenie, bo pobiłabym dotychczasowy rekord . I nie sugerowaliśmy się opiniami innych - że za ciemne kafle, za duże, będzie widać każdy pyłek, za zimne i jeszcze x problemów - wymarzyliśmy sobie w salonie czarny kamienny gres i to NAM ma się podobać. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
ooliwka 09.01.2008 20:32 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 9 Stycznia 2008 patrzac na moje poczynania to zwracam jedynie uwage a wyglad do lazienki na sciane ozdobna wybralam plytki za 13zl m2 i sadze ze sa piekne ale tam gdzie potrzeba duzo materialu podobaja mi sie takie za 120zl m2 i juz kilka miesiecy szukam tanszego odpowiednika i sie nie da! a tak bardzo chce by bylo odwrotnie Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
merit 5 09.01.2008 21:52 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 9 Stycznia 2008 Chyba się udam do psychologa dyżurnego, bo poniżej 100zł nic nie widzę. Albo do okulisty. Wstyd się przyznać ,ale mam ten sam problem Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
vivid2 09.01.2008 22:34 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 9 Stycznia 2008 Cóż, to ja mam chyba mniejsze z żoną wymagania. Łazienka - 50/m2, kuchnia, jadalnia - 32/m2, kuchnia ściany - 52/m2 10x10. Do tego piwnica 18/m2 - wyprzedaż w Castoramie. I szczerze - nie było specjalnej różnicy w wykonaniu - w każdej partii trafiły się buble. Może jeśli przekroczy się pułap 100/m2 to jest inaczej. Mnie na to nie stać, wolę pokombinować. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
Gość BEATA-BETI 09.01.2008 22:39 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 9 Stycznia 2008 Ale ostra dyskusja U mnie wszystkie płytki wybrane i prawie kupione max 150zł. za metr. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
kubaimycha 10.01.2008 08:31 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 10 Stycznia 2008 Starałam się nie szaleć, mając do ułożenia 300m2 samych podłóg Tylko dwukrotnie pozwoliłam sobie na szaleństwo, raz kupując gres o wym. 60/120cm http://images31.fotosik.pl/103/28164499f97b5ada.jpg i drugi mozaikę http://images24.fotosik.pl/139/60eff2382611977d.jpg Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
Recommended Posts