Miesięcznik Murator ONLINE

Skocz do zawartości

Wymiana zraszacza.

Recommended Posts

Padł mi jeden zraszacz wynurzalny (to ja go załatwiłem :().

Jak go wyciągnąć ze środka trawnika aby nie zrobić mu szkody.

Gdzie w południowej częśc poznania znajdę sklep z elementami do nawadniania w miarę przystępnych cenach. Potrzebuję 2 statyczne zraszacze do 2m. Jaki może być tego koszt ?

trochę za mało informacji. Jaki producent i czy padł wkład (to co się wynurza), czy obudowa (to co na stałe jest w ziemi).

Na przykłądzie Gardeny - wymiana wkłądu to po prostu jego wykręcenie i wkręcenie nowego (po tym oczywiście ustawienie nowego zraszacza).

Generalnie operacja lekka, łatwa i przyjemna. Jeśli natomiast uszkodzona jest obudowa - wykopać i założyć nową.

Pozdrawiam

Karol

trochę za mało informacji. Jaki producent i czy padł wkład (to co się wynurza), czy obudowa (to co na stałe jest w ziemi).

Na przykłądzie Gardeny - wymiana wkłądu to po prostu jego wykręcenie i wkręcenie nowego (po tym oczywiście ustawienie nowego zraszacza).

Generalnie operacja lekka, łatwa i przyjemna. Jeśli natomiast uszkodzona jest obudowa - wykopać i założyć nową.

Rozwaliłem wkłaad i narętke która trzymała wkład - tak więc wymianie musi podlegać cały moduł. Nie wiem jaki to producent ale na zakrętce znalazłem opis RainJet ....

Wiekszość dużych spryskiwaczy to Nelson lub coś na C (taka dziwna nazwa ... Carbon, Colbon )

NOTO,

Firmę zajmującą się systemami nawadniającymi znajdziesz na Szczepankowie. Niedaleko tego sklepu... no wiesz, co to otwarty jest od 6.00 do 13.00 :wink: . Nie wiem jaka to ulica. Jadąc z Poznania trasą katowicką skręcasz w ulicę Pokrzywno, jedziesz pod trasą katowicką. Potem skręcasz w lewo i jedziesz cały czas prosto mijając po prawej stronie ul. Ostrowską. Po około 500 metrach jest ta firma. Mają system RainBird, to chyba taki o który Ci chodzi. Jak będziesz mocno chciał to postaram się dowiedzieć dokładnie.

Powodzenia

Ten sklep od 6:00 ... to mam zamiar odwiedzić ... tylko nie wiem kiedy wstanę tak wcześnie. Przy okazji zaglądnę na giełdę i zobacze czym i po ile tam handlują.

Natomiast wracając do sklepu z akcesoriami do nawadniania .... czy skręcając w lewo zaraz za zakrętem po lewej stronie jest sklep ogrodniczy ? To ta ulica ?

Postaram się tam dzisiaj wpaść.

NOTO,

Trochę więcej wiem. Firma nazywa się Advisor i mieści się przy ul. Szczepankowo. Tak jak Ci pisałem mijasz Ostrowską i jedziesz jak prowadzi główna droga. Dojeżdżasz do świateł i za światłami 100 m po lewej stronie wypatrujesz reklamy tej firmy. To tam. Mają otwarte chyba do 16.

Good luck !

NOTO,

Trochę więcej wiem. Firma nazywa się Advisor i mieści się przy ul. Szczepankowo. Tak jak Ci pisałem mijasz Ostrowską i jedziesz jak prowadzi główna droga. Dojeżdżasz do świateł i za światłami 100 m po lewej stronie wypatrujesz reklamy tej firmy. To tam. Mają otwarte chyba do 16.

Good luck !

Cześć,

Byłem tam wczoraj. Tzn na szczepankowie. Odwiedziłem 2 ogrodników i sprzedacę kostki brukowej (przy okazji chciałem coś od niego wziąc do ogrodu) ale oni nie znali firmy w promieniu 500 z elementami do nawodnień :(

Jeden z nich wspomniał mi własnie o Advisor ... ale powiedział że to ze 3 km :) I powiedział miże trzeba tam jechać wcześniej (byłem ok. 17:00).

Teraz nie mam samochodu - wybiorę się tam w przyszłym tygodniu - dzięki.

A u jednego ogrodnika była gardena i to tylko duża - ceny niezłe od 76 zł !!

• 4 weeks później...