NOTO 05.07.2005 14:43 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 5 Lipca 2005 Padł mi jeden zraszacz wynurzalny (to ja go załatwiłem ). Jak go wyciągnąć ze środka trawnika aby nie zrobić mu szkody. Gdzie w południowej częśc poznania znajdę sklep z elementami do nawadniania w miarę przystępnych cenach. Potrzebuję 2 statyczne zraszacze do 2m. Jaki może być tego koszt ? Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
Peteros 06.07.2005 00:13 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 6 Lipca 2005 "Lepiej co rok poprosić gościa i mieć święty spokój - przy okazji można z nim oglądnąć stan instalacji itp. " Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
Karolf 06.07.2005 06:58 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 6 Lipca 2005 trochę za mało informacji. Jaki producent i czy padł wkład (to co się wynurza), czy obudowa (to co na stałe jest w ziemi).Na przykłądzie Gardeny - wymiana wkłądu to po prostu jego wykręcenie i wkręcenie nowego (po tym oczywiście ustawienie nowego zraszacza).Generalnie operacja lekka, łatwa i przyjemna. Jeśli natomiast uszkodzona jest obudowa - wykopać i założyć nową. Pozdrawiam Karol Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
NOTO 06.07.2005 07:05 Autor Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 6 Lipca 2005 "Lepiej co rok poprosić gościa i mieć święty spokój - przy okazji można z nim oglądnąć stan instalacji itp. " Tak ale to stało sie po przeglądnieciu (listopad) ... a nie chcę wołać go do takiej pierdoły.Za sam przyjazd moge mieć dodatkowy zraszacz. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
NOTO 06.07.2005 07:10 Autor Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 6 Lipca 2005 trochę za mało informacji. Jaki producent i czy padł wkład (to co się wynurza), czy obudowa (to co na stałe jest w ziemi). Na przykłądzie Gardeny - wymiana wkłądu to po prostu jego wykręcenie i wkręcenie nowego (po tym oczywiście ustawienie nowego zraszacza). Generalnie operacja lekka, łatwa i przyjemna. Jeśli natomiast uszkodzona jest obudowa - wykopać i założyć nową. Rozwaliłem wkłaad i narętke która trzymała wkład - tak więc wymianie musi podlegać cały moduł. Nie wiem jaki to producent ale na zakrętce znalazłem opis RainJet .... Wiekszość dużych spryskiwaczy to Nelson lub coś na C (taka dziwna nazwa ... Carbon, Colbon ) Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
Śliwiok 06.07.2005 08:03 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 6 Lipca 2005 NOTO, Firmę zajmującą się systemami nawadniającymi znajdziesz na Szczepankowie. Niedaleko tego sklepu... no wiesz, co to otwarty jest od 6.00 do 13.00 . Nie wiem jaka to ulica. Jadąc z Poznania trasą katowicką skręcasz w ulicę Pokrzywno, jedziesz pod trasą katowicką. Potem skręcasz w lewo i jedziesz cały czas prosto mijając po prawej stronie ul. Ostrowską. Po około 500 metrach jest ta firma. Mają system RainBird, to chyba taki o który Ci chodzi. Jak będziesz mocno chciał to postaram się dowiedzieć dokładnie. Powodzenia Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
NOTO 06.07.2005 08:18 Autor Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 6 Lipca 2005 Ten sklep od 6:00 ... to mam zamiar odwiedzić ... tylko nie wiem kiedy wstanę tak wcześnie. Przy okazji zaglądnę na giełdę i zobacze czym i po ile tam handlują.Natomiast wracając do sklepu z akcesoriami do nawadniania .... czy skręcając w lewo zaraz za zakrętem po lewej stronie jest sklep ogrodniczy ? To ta ulica ?Postaram się tam dzisiaj wpaść. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
Śliwiok 06.07.2005 12:16 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 6 Lipca 2005 NOTO, Trochę więcej wiem. Firma nazywa się Advisor i mieści się przy ul. Szczepankowo. Tak jak Ci pisałem mijasz Ostrowską i jedziesz jak prowadzi główna droga. Dojeżdżasz do świateł i za światłami 100 m po lewej stronie wypatrujesz reklamy tej firmy. To tam. Mają otwarte chyba do 16. Good luck ! Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
NOTO 07.07.2005 09:57 Autor Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 7 Lipca 2005 NOTO, Trochę więcej wiem. Firma nazywa się Advisor i mieści się przy ul. Szczepankowo. Tak jak Ci pisałem mijasz Ostrowską i jedziesz jak prowadzi główna droga. Dojeżdżasz do świateł i za światłami 100 m po lewej stronie wypatrujesz reklamy tej firmy. To tam. Mają otwarte chyba do 16. Good luck ! Cześć, Byłem tam wczoraj. Tzn na szczepankowie. Odwiedziłem 2 ogrodników i sprzedacę kostki brukowej (przy okazji chciałem coś od niego wziąc do ogrodu) ale oni nie znali firmy w promieniu 500 z elementami do nawodnień Jeden z nich wspomniał mi własnie o Advisor ... ale powiedział że to ze 3 km I powiedział miże trzeba tam jechać wcześniej (byłem ok. 17:00). Teraz nie mam samochodu - wybiorę się tam w przyszłym tygodniu - dzięki. A u jednego ogrodnika była gardena i to tylko duża - ceny niezłe od 76 zł !! Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
NOTO 31.07.2005 13:59 Autor Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 31 Lipca 2005 Troche póżno ale moze się przydać.Byłem w tej firmie. Kupiłem spryskiwacz Rain Bird za 19 zł (najmniejszy wynurzalny).Trochę zszokowałem się ceną węza do kropelkowania ... ok. 2,3 zł za metr. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
Recommended Posts