Miesięcznik Murator ONLINE

Skocz do zawartości

Recommended Posts

Kochani, czy ktoś z Was korzystał z tego programu firmy Intersoft???

Jesteśmy na etapie wyboru projektu. Mamy już pewne typy i wymyśliłam sobie, że dobrze byłoby, chociaż "z grubsza" zobaczyć jak będzie wyglądać po pobudowaniu. Czy program ten pozwoli na coś takiego? Od czego zacząć projektowanie (właściwie chodzi mi o "przerysowanie" rzutów i obejrzenie w 3D)? Czy praca z programem może sprawiać jakieś trudności?

• Odpowiedzi 91
  • Utworzony
  • Ostatnia odpowiedź

Najaktywniejsi w wątku

Najaktywniejsi w wątku

Dodane zdjęcia

Papierowej nie mam - była tylko płytka. Wprowadzaniem wymiarów zajął się mój syn, ale było to pracochłonne zajęcie. Pewno dlatego, że nasz dom jest dość pokręcony. A teraz projekt wnętrz zrobił projektant i jakoś nam już zapału do samodzielnej twórczości na komputerze zabrakło. Zresztą dom zaczyna powoli już "wyglądać" na żywo.

Ja uzywam. Jestem na etapie projektowania.

Na początku też miałem trudności ale po czasie "nauczyłem" się programu i teraz wszelkie zmiany idą mi bardzo szybko.

W sumie oceniam go całkiem nieźle.

Instrukcja użytkowania jest dostępna w Menu Pomoc, Treść.

Powodzenia.

Okna i drzwi wstawia się bardzo łątwo (klikasz na okno a potem na miejsce w ścianie gdzie ma być. Po wpisaniu podwójne kliknięcie na oknie pozwala zminić kolor, wymiary, wysokosść parapetu i inne takie).

• 5 months później...
  • 3 months później...

Nabyłem ostatnio 3D home delux - nie wim więc, czy to to samo. Generalnie bardzo się zawiodłem.

Wcześniej używałem Arcona 5+, niezły do wizualizacji samych wnętrz, ale przestał mi wystarczać przy zapełnianiu wnętrz bebelkami i kolorami.

Niektóre pracownie okraszają projekty wizualizacjami robionymi w 3D Studio (podobno stara nazwa to 3D max). Po prostu odjazd :):):)

Jeśli ktoś to znajdzie na giełdzie dajcie znać (oryginał ok. 5kzł :evil:)

Podaje link

http://www.punchsoftware.com/products.htm

Jest duzo produktow, ktore maja dokladane kolejne podprogramy.

Ja wybralem 3d home design complete

Ma smieszna rzecz - Real Model - po wprowadzeniu projektu wypluwa kompletna siatke do wydruku i zrobienia wlasnego malego modelu domu do postawienia na telewizorze. :)

P.S. Juz to kupilem.

Jak ktos jest zainteresowany to na Priva

Emil

Ja mam Profesional Home Design Suite.

W sumie ciekawa i pożyteczna zabawka. Nie należy jednak od niego zbyt wiele oczekiwać. Np. poważnym problemem jest brak możliwości odtworzenia rzeczywistego kształtu działki, gdy nie jest płaska. To znaczy można to zrobić, ale trzeba się dobrze napracować. Są rownież problemy np. z wprowadzeniem okna połaciowego na dachu. Większosć mebelków jest projektowana na amerykański rynek. Itd, ... Dla pełnej wizualizacji w wersji 3D potrzeba również dosyć silnego komputera.

• 11 months później...

Witam,

znalazlem taki programik do projektowania lazienki, na stronie domowej producenta armatury lazienkowej KOŁO:

http://www.kolo.com.pl/

http://www.kolo.com.pl/galeria/projekt/

szukam programu (freeware) do projektowania kuchni, jak widzieliscie cos takiego bede wdzieczny za info

pzdrawiam