dociak 12.11.2002 13:02 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 12 Listopada 2002 Kochani, czy ktoś z Was korzystał z tego programu firmy Intersoft???Jesteśmy na etapie wyboru projektu. Mamy już pewne typy i wymyśliłam sobie, że dobrze byłoby, chociaż "z grubsza" zobaczyć jak będzie wyglądać po pobudowaniu. Czy program ten pozwoli na coś takiego? Od czego zacząć projektowanie (właściwie chodzi mi o "przerysowanie" rzutów i obejrzenie w 3D)? Czy praca z programem może sprawiać jakieś trudności? Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
dociak 18.11.2002 08:51 Autor Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 18 Listopada 2002 A wydawało mi się, ze czytałam kiedyś an forum czyjeś zmagania z programem Niestety nie mogłam tego znależć (a może tylko mi się wydawało). Czy naprawdę nikt nie może mi pomóc? Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
Luśka 18.11.2002 20:29 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 18 Listopada 2002 Mam ten program i trochę się nim bawiliśmy. Nie wiem, jak wiele macie czasu na takie zabawy, ale trzeba najpierw posiedzieć i powprowadzać wszystkie wymiary. Potem dopiero jest frajda. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
dociak 19.11.2002 09:35 Autor Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 19 Listopada 2002 mówisz o wymiarach domu czy jego elementów, np. scian?A jak to jest z wstawianiem okien, drzwi itp.? My narazie dobraliśmy się do drzwi pojedynczych a nie możemy znaleźć drzwi podwójnych. Masz może jakąś papierową insrukcję do tego programu? Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
Luśka 19.11.2002 18:52 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 19 Listopada 2002 Papierowej nie mam - była tylko płytka. Wprowadzaniem wymiarów zajął się mój syn, ale było to pracochłonne zajęcie. Pewno dlatego, że nasz dom jest dość pokręcony. A teraz projekt wnętrz zrobił projektant i jakoś nam już zapału do samodzielnej twórczości na komputerze zabrakło. Zresztą dom zaczyna powoli już "wyglądać" na żywo. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
Maco 19.11.2002 19:08 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 19 Listopada 2002 Ja uzywam. Jestem na etapie projektowania.Na początku też miałem trudności ale po czasie "nauczyłem" się programu i teraz wszelkie zmiany idą mi bardzo szybko. W sumie oceniam go całkiem nieźle. Instrukcja użytkowania jest dostępna w Menu Pomoc, Treść. Powodzenia. Okna i drzwi wstawia się bardzo łątwo (klikasz na okno a potem na miejsce w ścianie gdzie ma być. Po wpisaniu podwójne kliknięcie na oknie pozwala zminić kolor, wymiary, wysokosść parapetu i inne takie). Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
pik33 22.11.2002 16:05 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 22 Listopada 2002 Skąd wziąć ten program? Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
Luśka 22.11.2002 20:06 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 22 Listopada 2002 Podaję namiar na firmę wydającą: http://www.intersoft.pl/ Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
Sebas W 05.05.2003 06:59 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 5 Maja 2003 nie znacie moze programu do robienia projektow oraz modelowania przestrzennego, kiedys byl taki o nazwie VISIO.od razu moze znacie linka, gdzie mozna taki program zassac. z gory dzieki! Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
DarekRz 05.05.2003 09:03 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 5 Maja 2003 Nadal jest Visio produkcji Microsoftu. Niestety jest to program komercyjny, więc nie będzie Ci go łatwo ściągnąć za friko. Spróbuj na http://www.tucows.comDarekRz Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
Witek34 08.05.2003 11:25 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 8 Maja 2003 Może skorzysasz z ArCon-a to program komercyjny ale kiedyś była 30 dniowa pełna wersja dołączona do CD w PC Word komp. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
Emil 03.09.2003 13:12 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 3 Września 2003 Zamierzam zakupic w internecie 3dHome Design Complete firmy Punch software. Czy ktos moze uzywal i moze polecic (lub nie)? czy ktos bylby rowniez kupnem zainteresowanyEmil Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
Amidala 03.09.2003 14:35 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 3 Września 2003 Podeślij może jakiś link gdzie w i-necie można poczytać o tym programiku. Chyba czuję, ze to zainteresowałoby mnie. Pozdr. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
Bartt 03.09.2003 15:50 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 3 Września 2003 Nabyłem ostatnio 3D home delux - nie wim więc, czy to to samo. Generalnie bardzo się zawiodłem. Wcześniej używałem Arcona 5+, niezły do wizualizacji samych wnętrz, ale przestał mi wystarczać przy zapełnianiu wnętrz bebelkami i kolorami. Niektóre pracownie okraszają projekty wizualizacjami robionymi w 3D Studio (podobno stara nazwa to 3D max). Po prostu odjazd :) Jeśli ktoś to znajdzie na giełdzie dajcie znać (oryginał ok. 5kzł ) Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
Emil 04.09.2003 08:46 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 4 Września 2003 Podaje link http://www.punchsoftware.com/products.htm Jest duzo produktow, ktore maja dokladane kolejne podprogramy. Ja wybralem 3d home design complete Ma smieszna rzecz - Real Model - po wprowadzeniu projektu wypluwa kompletna siatke do wydruku i zrobienia wlasnego malego modelu domu do postawienia na telewizorze. P.S. Juz to kupilem. Jak ktos jest zainteresowany to na Priva Emil Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
zbyszekP 05.09.2003 19:43 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 5 Września 2003 Ja mam Profesional Home Design Suite.W sumie ciekawa i pożyteczna zabawka. Nie należy jednak od niego zbyt wiele oczekiwać. Np. poważnym problemem jest brak możliwości odtworzenia rzeczywistego kształtu działki, gdy nie jest płaska. To znaczy można to zrobić, ale trzeba się dobrze napracować. Są rownież problemy np. z wprowadzeniem okna połaciowego na dachu. Większosć mebelków jest projektowana na amerykański rynek. Itd, ... Dla pełnej wizualizacji w wersji 3D potrzeba również dosyć silnego komputera. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
MacFF 17.08.2004 10:39 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 17 Sierpnia 2004 Witam,znalazlem taki programik do projektowania lazienki, na stronie domowej producenta armatury lazienkowej KOŁO: http://www.kolo.com.pl/http://www.kolo.com.pl/galeria/projekt/ szukam programu (freeware) do projektowania kuchni, jak widzieliscie cos takiego bede wdzieczny za info pzdrawiam Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
xmarcinx 17.08.2004 11:39 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 17 Sierpnia 2004 Na http://www.ikea.pl w dolnym prawym rogu masz program do projektowania ale z wykorzystaniem ikeowskich mebli kuchennych. pzdr Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
magi 17.08.2004 20:07 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 17 Sierpnia 2004 Kitchen Draw z http://www.3f.com.pl Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
kroyena 18.08.2004 11:27 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 18 Sierpnia 2004 Dołaczyli płytkę z futryny.pl do Moje mieszkanie. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
Recommended Posts