MacFF 18.08.2004 22:16 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 18 Sierpnia 2004 Wielkie dzieki za pomoc! pzdrawiam! Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
yacekiewicz 14.09.2004 16:16 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 14 Września 2004 Emil, Zbyszek: Jak oceniacie to software (ergonomia, grafika, czego brakuje, co pozyteczne a co denerwuje)? Macie porownanie z innymi produktami? Projektantowi nalezy zaprojektowac projekt projektu. Sometimes. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
robert skitek 14.09.2004 19:08 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 14 Września 2004 jesli chodzi o 3DS MAX (aktualna nazwa) to cena tego kombajna to ponad 11000, tak wiec nie jest to program dla hobbystow, nieco tansze programy do wizualizacji to Cinema 4d czy Accurender (tez ponad 5000)- ale to tez profesjonalne narzedzia. Generalnie brak jest tanich i latwych w obsludze programow do takich zabaw - najczesciej chyba wykorzystywany jest wlasnie Arcon Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
qstemp 14.09.2004 19:17 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 14 Września 2004 Zdecydowanie najlepszy arcon (lub domowa wersja na bazie arcona "Wymarzony dom" ok. 150zl w empiku lub http://www.intersoft.pl ). Punch.. i 3d home to programy dużo gorsze. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
yacekiewicz 15.09.2004 16:09 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 15 Września 2004 OK, programy profesjonalne nie wchodza w gre, chocby ze wzgledu na cene . Nie jestem architektem i nie potrzebuje bajerow zawodowych takich jak obliczenia konstrukcji, w koncu i tak za projekt kiedys zaplace... Chce kupic narzedzie ktorym mozna sie troche pobawic i jako wynik tej zabawy otrzymac przyzwoita grafike nie denerwujac sie po drodze, ze narzedzie robi to co ono chce a nie to co ja chce, czy tez sie zawiesza (uklony dla Microsoft). Czyli polecacie raczej arcon w wersji basic "Wymarzony dom" z http://www.intersoft.pl ? Bede wdzieczny za opinie albo inne propozycje. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
robert skitek 15.09.2004 18:20 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 15 Września 2004 te programy co podalem to profesjonalne narzedzia wylacznie do wizualizacji - nie liczą konstrukcji ale cena faktycznie nie dla hobbystow Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
arrton 16.09.2004 11:17 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 16 Września 2004 A ja tam używam Arcona z powodzeniem, istnieje oczywiście polska wersja. Jest mase opcji i można narysować domek nawet z żywymi postaciami, nagrać film ze spaceru po nim. tOMEK Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
ewuś 22.10.2004 12:53 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 22 Października 2004 czy ktoś wie skąd można go ściągnać Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
mdzalewscy 22.10.2004 13:01 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 22 Października 2004 są 2 metody nabycia full wersji tego programu: - legalna kupić, kosztuje od 955zł (5+) do 1561zł (6+) - nielegalna, trzeba ścignąć sobie wersję DEMO ze strony intersoftu chyba, a potem ściągnąć crack'a do tego programu - jest to całkowicie nielegalne i karane i oczywiście odradzam i w ogóle "afee" i Balcerowicz musi odejść a może ktoś ma link do programu PRO100 (meble, kuchnie), z możliwością drukowania , będe wdzięczny Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
Magda2005 15.10.2005 18:44 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 15 Października 2005 Czy ktoś korzystał przy projektowaniu i urzadzaniu swojego domu z programu komputerowego Wymarzony Dom wersja 3.0? Czy naprawde można za jego pomoca (jak zapewnia producent) zaprojektować i umeblować swoj przyszły dom i jego otoczenie? Bardzo prosze o opinie... Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
AlMastar 16.10.2005 19:40 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 16 Października 2005 ja się bawiłem sprogram spoko ale wybrałem gotowy projekt i nie mam czasu przenocoś go do wymarzonego domu 9choć może to zrobię ...) Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
Jajcek 16.10.2005 20:58 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 16 Października 2005 A gdzie mozna taki programik znalezc ???Czy mozna w tym programiku meblowac domy z gotowych projektow ??? Pozdrawiam Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
Magda2005 17.10.2005 08:18 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 17 Października 2005 A gdzie mozna taki programik znalezc ??? Czy mozna w tym programiku meblowac domy z gotowych projektow ??? Pozdrawiam Ja ten program kupilam na allegro ale mozna go kupic takze w sklepach z oprogramowaniem (tylko jest drozszy ). Teraz przenosze moj gotowy projekt do tego programu (po prostu kresle go zgodnie z podanymi wymiarami), potem bede wykanczac (glazury, farby, podlogi ,itp.) a potem meblowac (program ma dosc duzy wybor mebli i urzadzen). Mam zamiar rowniez ulokowac go na mojej dzialce (oczywiscie wirtualnie ). Poczatkowo program wydal mi sie dosc trudny w obsludze, ale pozniej jakos poszlo. Ma on wiele mozliwosci i trzeba troche czasu aby je wszyskie dobrze poznac. Najwazniejsze (wydaje mi sie) to wiernie odtworzyc projekt gotowy w tym programie a potem to juz sama przyjemnosc w urzadzaniu (nic nie szkodzi ze tylko na ekranie komputera ). Dodam tylko ze caly efekt sprawdzasz w 3D "spacerujac" po swoim nowym domu! pozdrawiam, Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
kika79 30.01.2006 08:45 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 30 Stycznia 2006 Witam,czy wiecie jakich programów używają biura projektowe do wizualizacji swoich projektów? mam taki prosty programik do rysowania rzutów i przekrojów, ale nie ma funkcjii 3D. Znacie jakies proste programy? Z góry dziękuję za odpowiedź. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
Jerzysio 31.01.2006 18:31 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 31 Stycznia 2006 Arcon 5.0 firmy INTERsoft. J ..nie mam linku, ale chyba pod: http://www.intersoft.pl powinno być Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
woland1980 04.03.2007 14:36 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 4 Marca 2007 Cześć, Mamy dopiero koncepcję domu, ale chcielibyśmy zrobić sobie jej prostą wizualizację 3d,Czy jest jakiś program w miare prosty nie jak programy CAD, gdzie będziemy mogli taką prosta poglądową wizualizację 3D zrobić? pozdrawiam i dzieki! Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
ZakWr 02.05.2007 13:09 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 2 Maja 2007 Visio nigdy nie był shreware ani freeware. A od kiedy kupił go Microsoft jest do tego cholernie drogi. Jak potrzebujesz dobrego narzędzia do rysowania to polecam http://www.progesoft.com. To autocad za free. Początkowo jest dość trudny ale po jakimś czasie człowiek się uczy i rysuje się dobrze. jak potrzebujesz dobrego narzędzia do projektowania to kup cobie za 80plzarchichada w wersji studenckiej. Potrzebujesz ze 3 dni na opanowanie stawiania ścian, na początek to trochę trudne ale w tym programie narysujesz i zamodelujesz wszystko, masz potężne narzędzie i do tego eksport do Archicadahttp://www.archicad.com.pl/documents/231.htmlA chyba jest też wersja bezpudełkowa za 50plz Inne narzędzia za 29.90 czy coś koło typy Sam zaprojektuj swój dom, ogród itd, "Home architect" czy inne podobne zabawki to straszne g. niby możesz coś narysować od razu, zobaczyć 3D od razu ale zaraz się okazuje ile te programy mają ograniczeń, małe biblioteki i format którego nie mzoąn w żaden sposób wyeksortować do powaznego programu. Wiem bo używałe obu. Oba mogę odsprzedać na niewielką kasę Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
ZakWr 02.05.2007 13:26 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 2 Maja 2007 http://www.archicad.com.pl/documents/233.html Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
Gość dodiddone 25.08.2008 11:01 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 25 Sierpnia 2008 Gdzie można sciągnąc darmowy program, lub demo programu , w miarę łatwy do obsługi, w którym możnaby zwizualizować bryłę, iść z projektem do architekta Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
Depi 25.08.2008 11:33 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 25 Sierpnia 2008 Google SketchUp. Prosty, całkiem fajny. Bryłę dosłownie można "wyrzeźbić" - są na stronie tutoriale jak to się robi. Są do tego nawet pluginy do renderingu - znośne dają efekty. Możesz sobie obejrzeć w moim dzienniku. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
Recommended Posts