Miesięcznik Murator ONLINE

Skocz do zawartości

Recommended Posts

• 4 weeks później...
  • Odpowiedzi 91
  • Utworzony
  • Ostatnia odpowiedź

Najaktywniejsi w wątku

Najaktywniejsi w wątku

Dodane zdjęcia

jesli chodzi o 3DS MAX (aktualna nazwa) to cena tego kombajna to ponad 11000, tak wiec nie jest to program dla hobbystow, nieco tansze programy do wizualizacji to Cinema 4d czy Accurender (tez ponad 5000)- ale to tez profesjonalne narzedzia. Generalnie brak jest tanich i latwych w obsludze programow do takich zabaw - najczesciej chyba wykorzystywany jest wlasnie Arcon

OK, programy profesjonalne nie wchodza w gre, chocby ze wzgledu na cene :( . Nie jestem architektem i nie potrzebuje bajerow zawodowych takich jak obliczenia konstrukcji, w koncu i tak za projekt kiedys zaplace... Chce kupic narzedzie ktorym mozna sie troche pobawic i jako wynik tej zabawy otrzymac przyzwoita grafike nie denerwujac sie po drodze, ze narzedzie robi to co ono chce a nie to co ja chce, czy tez sie zawiesza (uklony dla Microsoft).

Czyli polecacie raczej arcon w wersji basic "Wymarzony dom" z http://www.intersoft.pl ?

Bede wdzieczny za opinie albo inne propozycje.

• 1 month później...

są 2 metody nabycia full wersji tego programu:

- legalna kupić, kosztuje od 955zł (5+) do 1561zł (6+)

- nielegalna, trzeba ścignąć sobie wersję DEMO ze strony intersoftu chyba, a potem ściągnąć crack'a do tego programu - jest to całkowicie nielegalne i karane i oczywiście odradzam i w ogóle "afee" i Balcerowicz musi odejść

a może ktoś ma link do programu PRO100 (meble, kuchnie), z możliwością drukowania :D , będe wdzięczny

• 11 months później...
A gdzie mozna taki programik znalezc ???

Czy mozna w tym programiku meblowac domy z gotowych projektow ???

Pozdrawiam

Ja ten program kupilam na allegro ale mozna go kupic takze w sklepach z oprogramowaniem (tylko jest drozszy :) ). Teraz przenosze moj gotowy projekt do tego programu (po prostu kresle go zgodnie z podanymi wymiarami), potem bede wykanczac (glazury, farby, podlogi ,itp.) a potem meblowac (program ma dosc duzy wybor mebli i urzadzen). Mam zamiar rowniez ulokowac go na mojej dzialce (oczywiscie wirtualnie :D ).

Poczatkowo program wydal mi sie dosc trudny w obsludze, ale pozniej jakos poszlo. Ma on wiele mozliwosci i trzeba troche czasu aby je wszyskie dobrze poznac.

Najwazniejsze (wydaje mi sie) to wiernie odtworzyc projekt gotowy w tym programie a potem to juz sama przyjemnosc w urzadzaniu (nic nie szkodzi ze tylko na ekranie komputera :) ). Dodam tylko ze caly efekt sprawdzasz w 3D "spacerujac" po swoim nowym domu!

pozdrawiam,

• 3 months później...
  • 1 year później...
  • 1 month później...

Visio nigdy nie był shreware ani freeware. A od kiedy kupił go Microsoft jest do tego cholernie drogi.

Jak potrzebujesz dobrego narzędzia do rysowania to polecam

http://www.progesoft.com. To autocad za free. Początkowo jest dość trudny ale po jakimś czasie człowiek się uczy i rysuje się dobrze.

jak potrzebujesz dobrego narzędzia do projektowania to kup cobie za 80plz

archichada w wersji studenckiej. Potrzebujesz ze 3 dni na opanowanie stawiania ścian, na początek to trochę trudne ale w tym programie narysujesz i zamodelujesz wszystko, masz potężne narzędzie i do tego eksport do Archicada

http://www.archicad.com.pl/documents/231.html

A chyba jest też wersja bezpudełkowa za 50plz

Inne narzędzia za 29.90 czy coś koło typy Sam zaprojektuj swój dom, ogród itd, "Home architect" czy inne podobne zabawki to straszne g. niby możesz coś narysować od razu, zobaczyć 3D od razu ale zaraz się okazuje ile te programy mają ograniczeń, małe biblioteki i format którego nie mzoąn w żaden sposób wyeksortować do powaznego programu. Wiem bo używałe obu. Oba mogę odsprzedać na niewielką kasę

• 1 year później...