Miesięcznik Murator ONLINE

Skocz do zawartości

cięcie wełny wzdłuż [na cieńsze pasy] i w poprzek

Recommended Posts

czy jest to możliwe?

chodzi o wełnę pod wylewki; mam TYLKO 4-ero centymetrową

jak mam z czwórki zrobić pasy np. 2 cm?? - są czasem potrzebne

także 1, 2, 3 tam gdzie masa rurek rozmaitych

czuję że fachowcy będą się mazać, że sie nie da (u mnie NIC się nie da :lol: )

da się czy nie? :-?

ciąć wzdłuż na węższe pasy?

i w poprzek? na takie maleństwa do upychania koło rurek

jak to się robi? [na pewno padnie takie pytanko w ramach dowodzenia, że się nie da, a ja ciąć wełny nie umiem]

Na pewno da się tak pociąć styropian. U mnie ekipa bardzo starannie docinała kawałki do układania między rurkami i robiła to z własnej woli. Wcale nie musiałem ich gonić. Wiem też, że łatwo da się ciąć płyty z wełny półtwardej takiej jak do ścianek działowych G-K, ale wełna pod wylewki jest zapewne twarda. Zaryzykuję jednak że się da. Zauważ też, że to wcale nie musi być super precyzyjna robota.

wełna jest rakotwórcza :-?

"Pracownicy zatrudnieni przy produkcji: sztucznych włókien mineralnych, wyrobów uszczelniających oraz ich montażu i wymianie, należą do najbardziej narażonych. Zgodnie z dyrektywą 98/98/WE wełna mineralna została sklasyfikowana jako drażniąca i rakotwórcza (kategoria 3). "

http://www.wypadek.pl/bibl/czasopisma/bezp_pracy/2002_03.htm

wełna jest rakotwórcza :-?

"Pracownicy zatrudnieni przy produkcji: sztucznych włókien mineralnych, wyrobów uszczelniających oraz ich montażu i wymianie, należą do najbardziej narażonych. Zgodnie z dyrektywą 98/98/WE wełna mineralna została sklasyfikowana jako drażniąca i rakotwórcza (kategoria 3). "

http://www.wypadek.pl/bibl/czasopisma/bezp_pracy/2002_03.htm

a co do meritum nic, tak?

przykro mi karin, ale na mnie dyrektywy wrażenia nie robią... takie wiesz skrzywienie zawodowe

dzięki za odpowiedź