r_gustaw 05.07.2005 20:46 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 5 Lipca 2005 Pozdrawiam serdecznie Mam problem ze starą pianką poliuretanową która jest poprzyklejana gdzieniegdzie to do drzwi wejściowych to do okien , balkonu - CZYM TO ZMYĆ ??? Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
jareko 05.07.2005 20:54 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 5 Lipca 2005 blagam - tyle razy bylo - wejdz na gore i wykorzystaj opcje szukaj Please Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
Sp5es 05.07.2005 20:57 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 5 Lipca 2005 aceton, metylo etylo keton.przed zaaplikowaniem sprawdzić, czy nie rusza podłoża na mało widocznym miejscu Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
r_gustaw 05.07.2005 21:57 Autor Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 5 Lipca 2005 aceton ponoć matowi PCV ? Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
Sp5es 05.07.2005 21:59 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 5 Lipca 2005 No to piszę, żeby sprawdzić. Nie wiadomo co jest poklejone. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
jareko 05.07.2005 22:04 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 5 Lipca 2005 http://www.murator.com.pl/forum/viewtopic.php?p=425232&highlight=cosmofen#425232 http://www.murator.com.pl/forum/viewtopic.php?p=580130&highlight=cosmofen#580130 milej lektury - skoro nie znalazles - pomoglem w naszej skarbnicy wiedzy Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
r_gustaw 05.07.2005 22:19 Autor Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 5 Lipca 2005 tak czytam i czytam to co mi Jarek podesłał i wnioskuję , że nie ma środka do zmywania zaschniętej pianki , aż dziw bierze bo przecież w kosmos latamy ... Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
jareko 05.07.2005 22:25 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 5 Lipca 2005 ale w kosmosie pianki nie uswiadczysz Musisz eksperymentowac na wszystkie sposoby - moze ktorys efekt przyniesie Z wlasnego doswiadczenia wilu dziesiatek juz tysiecy zamontowanych okien powiem ci ze nam sprawdza sie : - przy bialych zeskrobanie piany i wypolerowanie Cosmofenem - przy kolorze...... mam swoje patenty i ich nie zdradze - sa pewne granice dzielenia sie wiedza ;)a zyc z czegos trzeba Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
r_gustaw 07.07.2005 06:39 Autor Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 7 Lipca 2005 na szczęście mam białe okna - bede skrobał Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
inwestor 07.07.2005 06:47 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 7 Lipca 2005 Pozdrawiam serdecznie Mam problem ze starą pianką poliuretanową która jest poprzyklejana gdzieniegdzie to do drzwi wejściowych to do okien , balkonu - CZYM TO ZMYĆ ??? Spokojnie bez paniki tylko spokój może cię uratować . Polecam nie robić z tą pianką kompletnie nic. Po jakimś czasie kilku miesięcy pod wpływem światła pianka zrobi się krucha i sypka. Pianka zmieni wtedy kolor na ciemniejszy. Wtedy będziesz mógł ją bardzo łatwo usunąć dosłownie palcem. U mnie podobnie jak u ciebie okna zostały zapaciane pianką Soudal. Po kilku miesiacach jak skruszała została z łatwością usunieta nie pozostały żadne ślady. Pozdrawiam Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
r_gustaw 08.07.2005 05:53 Autor Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 8 Lipca 2005 tak ten środek znam (słoneczko jest dobre na wszystko) , ale mnie martwi pianka wewnątrz - drzwi wejściowe są zapaćkane od przeciągu.W Szczecinie mamy kiepski aceton bo nie działa - wczoraj sprawdzałem , jestem szczęśliwym posiadaczem 0,5 L acetonu. POZDRAWIAM Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
lafcadio 08.07.2005 06:33 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 8 Lipca 2005 Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
lafcadio 08.07.2005 06:42 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 8 Lipca 2005 Zobacz tutaj http://murator.com.pl/forum/viewtopic.php?p=747985#747985 sam przez to przeszedłem i powiem że może być problem zaopatrz się w lakier jak gdyby co - może się przydać niestety ale gwoli pocieszenia u mnie wyszło super rady Jareko były całkowicie słuszne aceton ni do końca dał radę tylko zmiękczył piankę a przy dłuższym zmywaniu powłoka lakieru nie wytrzymała i zmatowiała potem skrobanie żyletką i efekt widoczne jaśniejsze miejsa tam gdzie przprowadziłem operację plus rana cięta na paluszku w końcu malowanie - malowanie to zbyt szumne słowo - paćkanie tych miejsc lakierem nie ma różnicy i nie widać zupełnie gdzie były schrzanione Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
r_gustaw 08.07.2005 16:31 Autor Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 8 Lipca 2005 dziś dowiedziałem się , że piankę można usunąć NAPEWNO odrdzewiaczem używanym w motoryzacji WD 40.Trochę potrwa nim to sprawdzę bo takiego nie mam , a nie jestem skory do wydania 14 zł na pojemnik testowy - pożyczę to sprawdzę i wam napiszę co i jak. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
r_gustaw 08.07.2005 16:32 Autor Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 8 Lipca 2005 pożyczę WD 40 , a nie 14 zł hihihi Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
Pascall 08.07.2005 19:39 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 8 Lipca 2005 Jutro biore WD40 na budowe i sprawdze to ci powiem, czy to działa. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
jareko 08.07.2005 20:01 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 8 Lipca 2005 dziś dowiedziałem się , że piankę można usunąć NAPEWNO odrdzewiaczem używanym w motoryzacji WD 40. Trochę potrwa nim to sprawdzę bo takiego nie mam , a nie jestem skory do wydania 14 zł na pojemnik testowy - pożyczę to sprawdzę i wam napiszę co i jak. bez komentarza lepsza bedzie Coca Cola - odrdzewia naprawde wszystko ale piany tez nie ruszy Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
r_gustaw 10.07.2005 22:00 Autor Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 10 Lipca 2005 no i co Pascall - tarłeś w sobotę , zeszło ? Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
Pascall 11.07.2005 17:52 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 11 Lipca 2005 Qrde zapomnialem zabrac ze sobą, jutro na bank wezmę i sprawdze, chociaz widzac reakcje Jareko mysle ze nie ma sensu Jareko - nie nabijaj sie tylko zdradz jakis dobry srodek Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
Pascall 15.07.2005 21:38 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 15 Lipca 2005 Podciagam temat, przy okazji rowniez dodam ze WD40 nie pomógł.Mysle, ze temat nie bedzie prosty skoro nawet producent pianki podaje na opakowaniu ze zaschnieta pianke to tylko mechanicznie mozna usunać... Moze ktos jednak zna jakis sposob - HELP !!! Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
Recommended Posts