dop729 05.07.2005 22:12 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 5 Lipca 2005 JAKIMI DRZEWAMI obsadzić obszar 20m2 działki aby jak najszybciej powstało zacienione miejsce. Wykluczam drzewa owocowe. Pozdrowienia. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
Karolf 06.07.2005 06:50 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 6 Lipca 2005 20 m2, to mniej więcej 5x4 m, raczej niewiele na obsadzenie dużą ilością drzew. Najszybciej urosną brzozy, tym bardzie, że możesz je przesadzać jako duże drzewka. Pomijam egzotyczne w naszych warunkach, które podobno rosną do 4 m rocznie (np. bożodrzew) Pozdrawiam karol Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
NOTO 06.07.2005 08:23 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 6 Lipca 2005 Szybko tez rośnie wierzba energetyczna Ale polecam wierzbe madżurską - rośnie szybko i ładnie wygląda (co rok kształtujeszdrzewo jak chcesz - trzeba/można mocno przycinać) Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
czupurek 06.07.2005 09:53 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 6 Lipca 2005 (...) Ale polecam wierzbe madżurską - rośnie szybko i ładnie wygląda (co rok kształtujeszdrzewo jak chcesz - trzeba/można mocno przycinać) możesz sprecyzować to kształtowanie i przycinanie? Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
NOTO 07.07.2005 10:02 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 7 Lipca 2005 (...) Ale polecam wierzbe madżurską - rośnie szybko i ładnie wygląda (co rok kształtujeszdrzewo jak chcesz - trzeba/można mocno przycinać) możesz sprecyzować to kształtowanie i przycinanie? W tym roku ogrodnik wyciąl mi ze 2/3 wierzby. Dół ogolił całkowicie - zostawił tylko kilkanaście grubych górnych gałęzi. Obecnie rozrosła i wróciła do stanu poprzedniego i stale przyrasta. Boczna powierzchnia to z 5m2 (tyle cienia daje) Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
czupurek 07.07.2005 10:14 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 7 Lipca 2005 a można prosić o zdjęcie? też mam m.in. mandżurską, ale instrukcji obsługi nie Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
BobTrebor 07.07.2005 12:47 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 7 Lipca 2005 thuja plicata, np atrovirens, rośnie nawet 50 cm rocznie i można ciąć by nie wybujała nadmiernie, piękna zieleń przez cały rok, ale na wschodzie nie polecam, przemarznie Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
NOTO 31.07.2005 15:07 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 31 Lipca 2005 a można prosić o zdjęcie? też mam m.in. mandżurską, ale instrukcji obsługi nie Zdjęcia z wiosny chyba nie mam. Mogę spróbować zrobić obecne. Hm ? Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
NatkaB 02.08.2005 06:39 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 2 Sierpnia 2005 JAKIMI DRZEWAMI obsadzić obszar 20m2 działki aby jak najszybciej powstało zacienione miejsce. Wykluczam drzewa owocowe. Pozdrowienia. a może lipa? Mój posadzony ubiegłego lata patyczek - dzisiaj jest półtorametrowym małym drzewkiem Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
AGNIESZKA31 02.08.2005 11:52 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 2 Sierpnia 2005 Widziałam w przydrożnym barze modrzewie posadzone w okręgu.Rosną bardzo szybko,a świetnie sie pod nimi siedziało.Super cien,zapach tez boski. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
NOTO 08.08.2005 18:15 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 8 Sierpnia 2005 Widziałam w przydrożnym barze modrzewie posadzone w okręgu.Rosną bardzo szybko,a świetnie sie pod nimi siedziało.Super cien,zapach tez boski. Modrzewie szeroko rosną. Trzeba to przewidzieć i mają kształt trójkąta - tak więc cień nie będzie zbyt wielkii. Może wierzba - rośnie bardzo szybko. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
Recommended Posts