WojtekSz 05.07.2005 22:21 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 5 Lipca 2005 Poszukuje uzytkowników oczyszczalni biologicznych z osadem czynnym typu SBR. Jest na rynku kilka producentów i trzeba się na cos zdecydowac ale zanim to zrobie chetnie posłucha rad doświadczonych uzytkowników Wiadomo, że tego typu oczyszczalnie spełniaja najnowsze zalecenia europejskie, wymagaja znacznie mniej miejsca na działce i woda wypływająca po oczyszczeniu nie brudzi działki Aktualnie toplista zawiera trzech kandydatów: http://www.sanitech.torun.pl/index2.php?p=prod_2&lang=pol http://www.ecomotyl.pl/oferta/klaro http://www.bioeko.ires.pl/index.php?section=budowa_o Poszukiwane sa uzupełnienia (wady i zalety) do tego co poniżej: Wszystkie trzy: zaletą jest wysoka jakośc oczyszczania okupiona koniecznościa stosowania pompki powietrza i okresowego doglądania pracy systemu. Zaletą jest możliwośc odprowadzania oczyszczonej wody do lokalnego zbiornika lub rozprowadzania przez studnie chłonną. Sanitech - SNCO-01 - ciekawe rozwiązanie choc nieco niepokoi koniecznośc ręcznego przełaczania raz na dwa tygodnie zaworów aby przepompowac osad do zbiornika wstepnego Ecomotyl - Klaro - bardzo fajne rozwiązanie choć nieco kosztowne. Dobre bo całośc zbudowana w jednym zbiorniku o jasno podzielonej funkcjonalnosci. Dobrze dobrane proporcje wielkości komór wstepnej sedymentacji i oczyszczania SBR Bioeko - ?? - nieco niepokoi bardzo mały zbiornik wstepny zintegrowany w jednej obudowie z reszta oczyszczalni. Nie ma żadnego przekroju i nie mozna oszacowac jak to jest napraqwdę zrealizowane i czy to sie nie bedzie szybko zapychało Jakie sa Wasze doświadczenia? pozdrawiam Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
Ella 05.07.2005 23:43 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 5 Lipca 2005 Mówiąc szczerze, nie wgłębiałam się zbyt szczegółowo w różnice technologiczne, spojrzałam na cenę - i wybrałam Bioeko. Montaż za dwa tygodnie . Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
lukaszzzz 04.08.2006 08:52 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 4 Sierpnia 2006 Mówiąc szczerze, nie wgłębiałam się zbyt szczegółowo w różnice technologiczne, spojrzałam na cenę - i wybrałam Bioeko. Montaż za dwa tygodnie . No i jak sprawuje się oczyszczalnia? Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
alison 04.08.2006 09:18 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 4 Sierpnia 2006 Podciągam, tez wstępnie jestem zdecydowana na Bioeko, ale chętnie posłucham opinii użytkowników, które są przecież bezcenne. Wiem napewno, że Jagna z naszego Forum ma BIoeko, ale tak dawno się nie odzywała... Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
sfinx 04.08.2006 19:09 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 4 Sierpnia 2006 jestem tez ciekaw jak to zdaje egzamin . Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
wojtekww 04.08.2006 19:36 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 4 Sierpnia 2006 Ja też jestem zainteresowany tym tematem. Jakie są koszty tych oczyszczalni?Ja dostełem wycenę na oczyszczalnię ze złożem biologicznym firmy SOTRALENTZ tj.8750zł(z montażem),zrzut ścieków do studni chłonnej. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
vanderbobo 04.08.2006 19:40 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 4 Sierpnia 2006 Mówiąc szczerze, nie wgłębiałam się zbyt szczegółowo w różnice technologiczne, spojrzałam na cenę - i wybrałam Bioeko. Montaż za dwa tygodnie . No i jak sprawuje się oczyszczalnia? na pewno sprawuje się bardzo dobrze, zważywszy że będzie montowana za 2 tyg. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
lukaszzzz 04.08.2006 20:35 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 4 Sierpnia 2006 Mówiąc szczerze, nie wgłębiałam się zbyt szczegółowo w różnice technologiczne, spojrzałam na cenę - i wybrałam Bioeko. Montaż za dwa tygodnie . No i jak sprawuje się oczyszczalnia? na pewno sprawuje się bardzo dobrze, zważywszy że będzie montowana za 2 tyg. Zanim zacytujesz kogoś, proponuję abyś zagłębił się bardziej w szczegóły i dokładnie przeczytał daty wysłania postów. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
Recommended Posts