Miesięcznik Murator ONLINE

Skocz do zawartości

Pies, czy Kot??? (Co macie?:>)

Gość

Recommended Posts

ojjj do szczurów to i ja nie byłabym przekonana, owszem...kiedyś kiedyś w dzieciństwie jak wyjeżdżało się do babci na wieś a po kuchni grasowały szczury to uważałam za swój obowiązek je dokarmiać :p . Teraz już bym się tego nie podjęła. Co do królików..mamy z mężem uczulenie na ich sierść. Któregoś roku wzieliśmy od sąsiadów na parę dni królika-Psotkę( jej imię dokładnie odzwierciedla jej osobowość). Uciekła z klatki( do tej pory nie wiemy jak tego dokonała)..jadła za 5 :wink: a przy tym obgryzła listwy podłogowe :-? . No i i to ona nie była. :wink:

• Odpowiedzi 87
  • Utworzony
  • Ostatnia odpowiedź

Najaktywniejsi w wątku

jag_24

to tak jako przykład z pierwszej tylko strony kociego forum bo takich historii znam z netu ale i osobiście wiele

http://forum.miau.pl/viewtopic.php?t=29423&postdays=0&postorder=asc&start=0

koty i psy - kochają nas, wierzą nam i ufają nam - niestety my ludzie bardzo czesto na to nie zasługujemy - a one kochają szczerze - i kiedy się na nas zawodzą niejednokrotnie nie chcą walczyć o swoje życie, chcą iść razem z nami z kochającym człowiekiem - nie własną drogą, ale wspólną drogą z kochanym człowiekiem jesli czlowiek im na to nie pozwala odchodzą już rzeczywiście własną ......., samotną drogą za tęczowy most

jag_24

to tak jako przykład z pierwszej tylko strony kociego forum bo takich historii znam z netu ale i osobiście wiele

http://forum.miau.pl/viewtopic.php?t=29423&postdays=0&postorder=asc&start=0

koty i psy - kochają nas, wierzą nam i ufają nam - niestety my ludzie bardzo czesto na to nie zasługujemy - a one kochają szczerze - i kiedy się na nas zawodzą niejednokrotnie nie chcą walczyć o swoje życie, chcą iść razem z nami z kochającym człowiekiem - nie własną drogą, ale wspólną drogą z kochanym człowiekiem jesli czlowiek im na to nie pozwala odchodzą już rzeczywiście własną ......., samotną drogą za tęczowy most

:-? to smutne, że wiele psów i kotów nie ma własnego domu, są na bruk przez swoich właścicieli. :cry:

Uwielbiam psy ale do kotów jakoś nie mogę sie przekonać :-?

jag_24

ja też twiedzilam , że jestem psiarz, moja mama także - przez wiele lat w naszej rodzinie zawsze były psy - nie chciałyśmy kota bo:

taki niezalezny

nie związuje sie z czlowiekiem tylko przywiązuje się do miejsca

chodzi wlasnymi drogami

nie ma się z nim kontaktu

pogłaskać to go można tylko wtedy kiedy nie jest zajęty swoimi sprawami i jeszcze wiele bo....

twierdziłam a nie twierdzę - obecnie u mnie w domu mieszkają dwie kocice i u mamy w mieszkaniu kot i kotka i wiesz o czym gadamy głównie - my psiary zdeklarowane - :lol: o ....... kotach , o tym co zrobiły , o tym jak są niezadowolone gdy rozmawiamy przez telefon i nie poświęcamy im uwagi, o tym jak wzajemnie się kochają i jak przybiegają natychmiast jak tylko drugi krzyczy, że krzywda mu sie dzieje ( krzywda to np. obcinanie pazurków) o tym jak zwracają na siebie uwagę, o tym jak przychodzą na kolana, o tym jak układają się obok człowieka i mruczą kołysankę do ucha - takie rozmowy prowadzimy my psiary - i mówiąc "psiarsko" z chęcią odszczekałybyśmy to co na temat kotów sądziłysmy tyle lat- sądziłysmy tak bo zwyczajnie nie znałyśmy kotów :wink:

Mam psa, berneńczyka i dwa kocury. Oba koty są bardzo kochające i łagodne w zabawach z dziećmi. Mój młodszy syn może robić z kotami wszystko a jak wiadomo półtoraroczny, czy dwuletni maluch bywa mało delikatny. Teraz ma cztery lata i jest już o wiele delikatniejszy, ale nadal się zdarza, że pojawia się z kotem wiszącym mu na rękach głową do dołu, bo tak mu się "chwyciło". Kot czeka, aż go puści, albo ja go uwolnię, bez najmniejszych oznak agresji czy nawet zdenerwowania. Gdzie tu fałsz? Na dodatek jeden z kocurów jest szczególnie we mnie zakochany. Chodzi za mną krok w krok, kiedy się kładę, przytula się do mnie, czeka na mnie aż pójdę spać (śpi u mnie w nogach) a kiedy coś robię on patrzy na mnie przymrużonymi oczami i wystarczy, że na niego spojrzę a on od razu mówi do mnie "Miauu". Kiedy nachylam się do niego, terkocze jak maszynka i z zapałem liże mnie po nosie.... Nie wyobrażam go sobie w innym domu, z innymi ludźmi. Chyba serduszko by mu pękło :(

Kiedy przychodzą goście, tak jak pisze Grafinka, nasze koty znikają i wychodzą dopiero jak obcy sobie pójdą a pies przytula się do wszystkich i dopomina pieszczot nawet od zupełnie obcych ludzi. Jag, jestem przekonana, że jeżeli kiedyś los sprawi, że w Twoim życiu pojawi się kot, to szybko zmienisz zdanie :D

• 2 weeks później...
ja chće psa. Teraz jestem właścicielką kota i wcale nie jestem tym zachwycona, Faktycznie zbytnio nie przeszkadza nie kręci się i nie rzuca na wszytskich ale za to jest złośliwa i mało że tak powiem towarzyska. Nigdy chyba się nie zdecyduje na kota. Ale co tam każdy lubi co innego jedni futrzaka indywidualiste inny futrzaka który musi żyć z ludźmi

• 3 months później...

No dobra sam tego chciales ;)

- 2 koty

- 1 pies

- 3 zolwie stepowe + 1 jajo

- 1 zolw grecki

- 3 gekony toke + 3 jaja

- 2 gekony tajskie

- 3 gekony perelkowe

- 4 szyszkowce

- 1 waz zbozowy

- 1 waz mahoniowy

- setki owadow (hodowlanych)

Przepraszam, co to są szyszkowce?

Mam tylko psa i kota. A właściwie kotkę i sukę.

• 2 months później...