pawelurb 06.07.2005 11:30 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 6 Lipca 2005 chciałbym oszacowac ilosc potrzebnych stepli , ile powinno się dać stępli na 1 m. kw przy deskowaniu stropu monolitycznego ? Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
bladyy78 06.07.2005 11:38 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 6 Lipca 2005 Odstep stepla od stepla 1metr Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
flayp 06.07.2005 11:58 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 6 Lipca 2005 i nie żałuj stępli, ja co prawda mam terivę (mało stępli) ale widziałem jak zawalił się strop monolityczny podczas zalewania (tragedia), i to dlatego, że podczas zalewania następują bardzo duże różnice obciążenia, potem, jak się już rozprowadzi to nie ma takiego ryzyka. lepiej dmuchać na zimne. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
KaiM 06.07.2005 12:43 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 6 Lipca 2005 U mnie na 120 m2 stropu poszlo prawie 400 stempli. Łatwo policzyć. Ale miałem solidne tzw "legary" tzn krawędziaki z desek które robiły za konstrukcje na ktorej dopiero lezaly deski. Miałem bo były to elementy więźby czekające na swoją kolej. Uważaj żeby nie były zbyt cienkie bo strop monolityczny to jednak ciężar - u mnie weszło 27 m3 betonu czyli prawie 70 ton. I to musi wytrzymać. Ale ja sie ciesze - jednak co monolit to monolit. Nic nie pęka, cienki itd. Polecam Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
Recommended Posts