inż. Mamoń 06.07.2005 13:17 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 6 Lipca 2005 Mój wykonawca robi kompleksowo instalacje wod-kan, GAZ i CO. W zakresie ma też projekt instalacji gazowej. Dostałem od niego ten projekt aby go dostarczyć do Starostwa w celu uzyskania pozwolenia. Wszystko jest tak jak uzgadniałem z projektantem (tzn. przebieg instalacji). Ale jest jedno ale. Projektant wmalował mi na projekt na ścianie domu dwie szafki na kurki odcinające. Twierdzi, że szafki i kurki są obowiązkowe, bo długość gałęzi instalacji od płotu (szafka z licznikiem i kurkiem głównym) do odbiorników w domu przekracza 10 metrów. Psiakrew ile mam mieć różnych szafek i kurków. Czy ktoś spotkał się z czymś takim? Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
myciek 06.07.2005 16:56 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 6 Lipca 2005 U mnie ponad 30 metrów i jest drugi kurek (przy budynku), którego nawet nie zauważam. O szafce na kurek nikt mi się nie zająknął a robione było 1.5 roku temu. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
_Beti_ 29.08.2005 19:25 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 29 Sierpnia 2005 szafka z licznikiem i kurkiem głównym - to niestety przwda ja mam od granicy 14 metró i niestety będę taką skrzynkę posiadać Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
zgudi 29.08.2005 19:35 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 29 Sierpnia 2005 ja tez mam takiego stwora Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
Recommended Posts