Miesięcznik Murator ONLINE

Skocz do zawartości

Docieplenie kostki

GośkaJ

Recommended Posts

• 3 weeks później...

Witam,om

Widze że piszecie na temat domu kostki. Czy jet ktos , kto dokonał juz przebudowy kostki i totalnego remontu? Stoje przed decyzją czy kupić 2 piętrową kostke z piwnicą (260m2) i nie moge spać po nocach, poniewaz nie wiem ile może kosztować remont. Dochodzą do mnie różne sprzeczne informacje i trudno jest mi podjąc decyzję.Dom, który chce zakupić wymaga min.zmiany projektu - układu pomieszczeń, dodatkowegto wejścia niezależnego, elewacji, okien i wyprucia prawie wszystkiego w środku, za wyjątkiem instalacji i rur. Błagam o pomoc.Może jest wśród was ktoś , kto może podzielić się doświadczeniami.

Dziękuje,Beata

Beata ja jestem w trakcie. Tylko ze kostka jest dla kogos kto lubi "kostki" :wink: albo dla tego ktory wybierajac dobra lokalizacje godzi sie na kostke, albo dla tego ktory kupuje atrakcyjnie cenowa dzialke na ktorej stoi kostka.

:lol: Ale jezeli nic z wyzej wymienionych parametrow nie wystepuje, to buduj kobieto nowy dom.... prawie na jedno wyjdzie :lol:

Tylko ze kostka jest dla kogos kto lubi "kostki" :wink: albo dla tego ktory wybierajac dobra lokalizacje godzi sie na kostke, albo dla tego ktory kupuje atrakcyjnie cenowa dzialke na ktorej stoi kostka...

Ale jezeli nic z wyzej wymienionych parametrow nie wystepuje, to buduj kobieto nowy dom.... prawie na jedno wyjdzie :lol:

Zgadzam się z Mohag.

Naszą kostkę kupiliśmy bo jest wyjątkowo (jak na tamte czasy :wink: ) "solidnie" zbudowana, miała wymienione co i okna, układ pomieszczeń do przyjęcia. No i jest w fajnym miejscu, a kosztowała niewiele wiecej niż nowe mieszkanie, o tej samej powierzchni, w bloku.

Kostkę rzeczywiście trzeba polubić, nie przerabiać jej na "domek z czerwoną dachówką", wtedy remont ma sens. A o kosztach to napiszę po zakończeniu remontu bo mi się ciągle teoretyczne wyliczenia z rzeczywistością rozmijają :wink:

Dzięki ,że sie odezwaliście.

Moja kostka to 260m powierzchni, wybudowana w roku 95. chcę zrobić dwa niezależne wejścia, wymienić okna, zobić nową elewację i zmienić w 80% układ pomieszczeń w środku, czyli generalny remont prawdopodobnie bez wymiany elektryki,CO, rur itp. Ponieważ dach jest płaski, to będzie pokryty na razie papą. Sądzicie że 300tys-400tys. starczy. ?

Beata

czesc ,

Kostka bardzo mi sie podoba, zrobiona na styl nowoczesny. Bardzo zalezy mi na miejscu i działce, gdzie stoi. Zapomniałam dodać że chcę dobudować piętro, kolejne 87m. A to juz z piwnicą daje ok.340 m powierzchni. I te 300 tys.zl szacuje na cały remont włącznie z piętrem. I dlatego jestem ciekawa, czy to mi wystarczy, włącznie z wykończeniem. Scian nie chce raczej przestawiać, raczej pododawać.