T-rex 06.07.2005 18:16 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 6 Lipca 2005 gość od płytek, zaczął mi tak fugi robić, że najpierw wpycha fuge, potem wyruwnuje i ściaga jej nadmiar drewnianym klociekm, takim wyprofilowaym, potem czaka az wyschnie, i wyciera na sucho resztki na płytkach co w yna to ?? Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
vangrego 06.07.2005 18:35 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 6 Lipca 2005 płytkowałem na "zachodzie" wiem że tamtej fugi po wyschnięciu juz bym nie starł,po wyprofilowaniu resztki ściera sie makrą gabką ,wtedy fuga bardziej sie wyrównuje i wygładza Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
budynek06 06.07.2005 18:41 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 6 Lipca 2005 Powiem, że facet jest oszczędny . U mnie glazurnik nakładał fugę w rowki szpachelką a następnie (zanim jeszcze wyschła) mokrą gądką delikatnie ścierał jej nadmiar (ścierał i ścierał aż płytki były czyste, a ile wody przy tym poszło ) Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
UKF 07.07.2005 06:39 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 7 Lipca 2005 My podobnie (tzn. wycieranie po wyschnięciu) zrobiliśmy w kotłowni i po wytarciu fugi zostały przebarwienia . Na szczęście to "tylko" kotłownia... Potem już wycieraliśmy od razu na mokro. Maria Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
Recommended Posts