Antoni 20.07.2005 10:11 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 20 Lipca 2005 Mnie się wydaję że propan gaz oferowany jest tylko w podziemnych zbiornikach propan jest też w naziemnych. a propan-butan chyba też, tylko jest bardziej wrażliwy na niskie temperatury i się skrapla, co powoduje że zmieniają się proporcje i coś nie odparowuje. Niech mnie kto poprawi, jeśli się pomyliłem. BTW - ja już ostatecznie z Gaspolem robię instalację, dam znać jak mi poszło po wszystkim (jeśli w amoku budowlanym nie zapomnę). Ceny dostałem niższe niż przy pierwszym pytaniu na infolinii (na pierwsze tankowanie jest np. promo) , ale mi też handlowiec dopiero potem wyliczał i mówił, że to indywidualnie, przez telefon za pierwszym razem podają tylko standardowe ceny i mówią, że reszta do negocjacji. pozdrawiam i wpadnę pewnie za parę tygodni jak się ze wszystkim uporam. Antek Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
redrum 20.07.2005 15:59 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 20 Lipca 2005 propan jest też w naziemnych. a propan-butan chyba też, tylko jest bardziej wrażliwy na niskie temperatury i się skrapla, co powoduje że zmieniają się proporcje i coś nie odparowuje. Niech mnie kto poprawi, jeśli się pomyliłem. przy prawidłowo wykonanej instalacji -przy podziemnych zbiornikach z mieszanką propan-butan - nie ma żadnych problemów. pozdr ol Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
andrzej100 21.07.2005 22:45 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 21 Lipca 2005 andrzej100 napisał: Mnie się wydaję że propan gaz oferowany jest tylko w podziemnych zbiornikach propan jest też w naziemnych. a propan-butan chyba też, tylko jest bardziej wrażliwy na niskie temperatury i się skrapla, co powoduje że zmieniają się proporcje i coś nie odparowuje. Niech mnie kto poprawi, jeśli się pomyliłem Przy pisaniu machnął mi się chochlik. Miało być propan-butan. Mnie się wydaje (i to mocno), że mieszanka jest tylko w podziemnych zbiornikach, jak to ładnie zauważyłeś ze względu na różne parowanie gazów. redrum wydaje mi się, że ma rację. O ile jest porzadnie zaizolowany zbiornik to nie powinno być kłopotów (podziemny oczywiście) Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
mat1 25.07.2005 21:02 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 25 Lipca 2005 Metal. masz instalację z Gaspolu z licznikiem, jeżeli tak, to jaką cenę ustalili na ten rok? Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
NOTO 03.08.2005 07:37 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 3 Sierpnia 2005 Dla ułatwienia (Shell) :- pierwsze tankowanie netto 1,1 zł- następne ceny od 1,79 zł - 1, 85 brutto. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
mat1 03.08.2005 19:51 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 3 Sierpnia 2005 NOTO, sąsiad ma Shella i zimą płacił 2,10 za litr propanu Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
NOTO 08.08.2005 07:20 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 8 Sierpnia 2005 NOTO, sąsiad ma Shella i zimą płacił 2,10 za litr propanu To pewnie ma być pocieszenie .... Przy takiej cenie dogrzewałbym prądem .... 2,10 zł/6 = 35 gr/kWh Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
redrum 08.08.2005 09:43 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 8 Sierpnia 2005 Jak by kogoś interesował gaz za 1,4 litr to zapraszam na priv.pozdr ol Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
Gość 08.08.2005 17:16 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 8 Sierpnia 2005 redrum napisz brutto czy netto Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
redrum 08.08.2005 17:36 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 8 Sierpnia 2005 brutto Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
Metal 09.08.2005 08:58 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 9 Sierpnia 2005 Metal. masz instalację z Gaspolu z licznikiem, jeżeli tak, to jaką cenę ustalili na ten rok? Mam instalację z licznikiem, bo taką mi założyli, ale póki co płacę za zbiornik. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
MarcinBialezyn 09.08.2005 15:08 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 9 Sierpnia 2005 A czy ktoś próbował "ożenić" się z Progas Eurogaz? Ja podpisałem z nimi umowę na 5 lat. Instalację mam już założoną, gaz w butli czeka na sezon grzewczy. Porównywałem głównie ceny gazu poza okresem promocyjnym i zdaje się, że mają najlepsze ceny (prównując do innych "markowych dostawców"). Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
Gość 09.08.2005 16:38 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 9 Sierpnia 2005 ja sie wacham, bo obie firmy które bym chciał mnie olewaja nie zalezy im chyba Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
hydrogenium 14.02.2006 17:31 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 14 Lutego 2006 A czy ktoś próbował "ożenić" się z Progas Eurogaz? Ja podpisałem z nimi umowę na 5 lat. Instalację mam już założoną, gaz w butli czeka na sezon grzewczy. Porównywałem głównie ceny gazu poza okresem promocyjnym i zdaje się, że mają najlepsze ceny (prównując do innych "markowych dostawców"). Jak układa się współpraca z Progas ? Pytma ponieważ chcę podpisać z nimi umowę ? Czy założenie instalacji poszło sprawnie ? Jaka cena za gaz ? Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
FREDY 14.02.2006 19:43 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 14 Lutego 2006 Ja mam gaz z Progazu. Jestem zadowolony. Wszystko poszło sprawnie- załatwili wszystkie dokumeny i sami posadowili zbiornik z podłączeniem do domu. C o więcej dostałem zwolnienie z dzerżawy zbiornika i gaz po 1 zł. Ceny rzeczywiście mają jedne z najniższych. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
hydrogenium 14.02.2006 21:53 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 14 Lutego 2006 Jeżeli ktoś jeszcze napisze że z paliwem nie ma problemów tzn piec nie szwabkuje na nim etc to chyba się zdecyduje na Progas ponieważ z tego co czytałęm nie znalałem o nich na forum ani jednej niepochlebnej opini (dobra, jedną, ale Porgas stanął na wysokości zadania i zrekompensował w miarodajny sposób klientowi problemy). Mam jeszcze tylko pytanie ogólne, moze odrobinę przekombinowane : czy nie uważacie, że wyższa cena zimowa propanu nie wynika głównie z większego zapotrzebowania na surowiec, a z różnicy wagowej pomiędzy tankowaniem latem a zimą (zimą 1l gazu jest cięższy niż latem ze względu na temperaturę w jakiej tankowany jest zbiornik ) ? Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
redrum 15.02.2006 08:26 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 15 Lutego 2006 gaz po 1 zł. No jak tak jest to jeszcze dziś wysyłam do nich ze 100 cystern po pare milionów litrów. pozdr ol Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
holusio 15.02.2006 11:05 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 15 Lutego 2006 ludzie bojta sie boga taki gaz to bomba ...tyle ze nie wybucha na podworku a w KIESZENI i to nie jest zart Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
FREDY 15.02.2006 16:33 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 15 Lutego 2006 Jeżeli ktoś jeszcze napisze że z paliwem nie ma problemów tzn piec nie szwabkuje na nim etc to chyba się zdecyduje na Progas ponieważ z tego co czytałęm nie znalałem o nich na forum ani jednej niepochlebnej opini (dobra, jedną, ale Porgas stanął na wysokości zadania i zrekompensował w miarodajny sposób klientowi problemy). Mam jeszcze tylko pytanie ogólne, moze odrobinę przekombinowane : czy nie uważacie, że wyższa cena zimowa propanu nie wynika głównie z większego zapotrzebowania na surowiec, a z różnicy wagowej pomiędzy tankowaniem latem a zimą (zimą 1l gazu jest cięższy niż latem ze względu na temperaturę w jakiej tankowany jest zbiornik ) ? Napewno jest coś w tym co piszesz. Myśle jednak że to i tak nie zrekompensuje rzeczywistych różnic w cenie które sięgają 30%. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
mat1 01.03.2006 18:42 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 1 Marca 2006 REDRUM, a skąd weźmiesz te 100 cystern, przecież ani cystern, ani magazynów gazu nie macie, więc współczuje waszym klientom jak będzie kilkudniowy problem z gazem na granicy, chyba będą musieli wspomóc się prądem, a każdemu sugruję wiązać się z firmami, które mają magazyny gazu i są na rynku od kilku lat, acha i pamiętajcie o referencjach, ale prawdziwych nie tych z forum Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
Recommended Posts