Miesięcznik Murator ONLINE

Skocz do zawartości

Jaką firmę gazu butlowego wybrać do ogrzewania domu?

Recommended Posts

• Odpowiedzi 69
  • Utworzony
  • Ostatnia odpowiedź

Najaktywniejsi w wątku

mat1 ja ciebie nie rozumiem, o co tobie chodzi, masz patologiczna przypadłosc zazdroszczenia??

ludzie sa zaciekawieni wiec niech sie dowiadują

mnie mozna pytac ja mam NEN odpowiem na wszystko z reka na sercu

pozdrawiam

nie sluchajcie skompromitowanych

i zapraszam na Grupe Użytkowników Gazu Płynnego

Witam

Na jesieni zdecydowalismy sie na Dragon Gaz. Namowil nas znajomy (a potem swiecil oczami ze wstydu). Zbiornik juz stoi, tankowania jeszcze nie bylo a to dlaczego:

Wszystkie terminy wyznaczane przez przedstawicieli firmy obarczone byly poslizgiem od 2 do 5 miesiecy. Calosc miala byc gotowa w 3-4 tygodnie od podpisania umowy (chyba byl to wrzesien/pazdziernik 2005) a w rzeczywistosci dopiero wczoraj dostalem koncowa dokumentacje. Terminowosc jak widac, zupelnie do bani :(

Co do reszty. Bylem wielce zdziwiony, ze "fachowcy" kopiacy dziure na zbiornik podziemny i row na polozenie rur nie miali zadnego projektu, czy chocby mapki z naniesionym zbiornikiem i polozeniem reszty. WIem, to moja wina ze nie dopatrzylem sprawy ale zaczeli w momencie, jak bylem w pracy i nie moglem nad nimi stac. Smieszne bylo to, ze ci ludzie byli bardzo zdziwieni, ze ja sie ich pytam o plany czy o projekt (sic). Na moje uwagi padla odpowiedz w stylu: "Panie, a po co nam mapki, papiery przygotuje sie jak wszystko bedzie juz gotowe" Panowie z UDT mieli w tej kwestii inne zdanie...

Zbiornik zamontowany, skrzynka na scianie domu zamontowana, rura w ogrodzie polozona, odbior zakonczony. Uffffffffff

Teraz tylko trzeba podlaczyc instalacje wewnetrzna i juz mozna tankowac. Mam nadzieje, ze tym razem bez obsuwy.

info: zbiornik podziemny 2700l, bez limitu rocznego odbioru, dzierzawa miesieczna 0 zł, kaucja 5000 zł. Okolice Warszawy (Wiazowna)

pozdrawiam

Zbig

A ja doczytałem w umowie i mam cały ten rok za friko (dzierżawę) i dwa kolejne miesiące 2007, a dlaczego ????????

Ano, dlatego iż przy rozruchu pieca (Vitodens 300) były problemy. Pan, który tankował, przed zatankowaniem powinien porządnie przewietrzyć zbiornik, aby azot, który ponoć jest w butli celem zabezpieczenia przed korozją dobrze wywietrzał. On tego nie zrobił ( gów...a z nieba leciały jak tankował, albo mu sie nie chciało, albo jedno i drugie) Wynikiem tego po tankowaniu zrobiła sie poduszka z azotu i z mieszaniny propanu i azotu i Viessmann nie chciał zaskoczyć. Na początku jak dzwoniłem do Gaspolu, to udawali, że nie wiedzą, o co chodzi. Jak zacząłem fikać to kazali(pozwolili) w skrzynce przed licznikiem zerwać plombę i upuścić na śrubunku troszkę gazu żeby było szybciej. za to dostałem te dwa miesiące.

Sama firma jest OK, i przedstawiciel super gość, był miły nie tylko przy i przed podpisaniem umowy, ale bardzo pomocny i miły nawet po podpisaniu umowy. Rzadka rzecz ale facet oddzwaniał i wszytsko pilotował. Dokumenty wszytsko na czas. Ja polecam, przynajmniej w moim rejonie - Bydgoszcz.

Ponoć :wink: są firmy, które montują zbiorniki podziemne, wieszają kocioł i odpalają całość (kotłownie) za... friko, trzeba jedynie gaz tankować w tej firmie przez min. 5 lat.

Za friko to dzisiaj ciężko w mordę sotać a co dopiro dostać zbiornik, kocioł etc., wiem zaznaczyłeś że gaz trzeba kupować, ale teraz pytanie w jakiej cenie?

• 4 years później...
  • 10 months później...

serdeczna prośba o pomoc w wyborze

Szanowni,

mam 4 oferty dostawców gazu,jednak na tyle słabo jestem biegły w tych kwestiach,że nie potrafię wybrać najkorzystniejszej-operatorzy podaja np.ceny gazu dla różnych polemności(litry,m3,etc).Bardzo proszę o ewentualną pomoc i sugestię.Zainteresowanym poślę też najnowsze oferty,by nie marnowali tyle czasu,co ja.mój adres:[email protected]

pozdrawiam Forumowiczów