redrum 01.03.2006 20:30 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 1 Marca 2006 @mat1 Widzę ze Twa przypadłość z roku 2005 r występuje w dalszym ciągu - proponuje zmienić kuracje. Podobnosz malowanie akwarelami odpręża i daje pozytywne rezultaty. pozdr ol Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
slaweksie 01.03.2006 21:36 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 1 Marca 2006 U mnie byli wszyscy z ofertami, tylkonie BałtykGaz bo mnie zlali. Ciekawy był Orlen, poza zasięgiem BP. osobiście wybrałem Gaspol, z telemetrią. Dali najlepsze warunki. Dodatkowo maja fajna promocję z Viessmanem. Mam zbiornik podziemny. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
Gość 02.03.2006 16:12 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 2 Marca 2006 mat1 ja ciebie nie rozumiem, o co tobie chodzi, masz patologiczna przypadłosc zazdroszczenia?? ludzie sa zaciekawieni wiec niech sie dowiadują mnie mozna pytac ja mam NEN odpowiem na wszystko z reka na sercu pozdrawiam nie sluchajcie skompromitowanych i zapraszam na Grupe Użytkowników Gazu Płynnego Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
ZbigR 04.03.2006 18:47 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 4 Marca 2006 Witam Na jesieni zdecydowalismy sie na Dragon Gaz. Namowil nas znajomy (a potem swiecil oczami ze wstydu). Zbiornik juz stoi, tankowania jeszcze nie bylo a to dlaczego: Wszystkie terminy wyznaczane przez przedstawicieli firmy obarczone byly poslizgiem od 2 do 5 miesiecy. Calosc miala byc gotowa w 3-4 tygodnie od podpisania umowy (chyba byl to wrzesien/pazdziernik 2005) a w rzeczywistosci dopiero wczoraj dostalem koncowa dokumentacje. Terminowosc jak widac, zupelnie do bani Co do reszty. Bylem wielce zdziwiony, ze "fachowcy" kopiacy dziure na zbiornik podziemny i row na polozenie rur nie miali zadnego projektu, czy chocby mapki z naniesionym zbiornikiem i polozeniem reszty. WIem, to moja wina ze nie dopatrzylem sprawy ale zaczeli w momencie, jak bylem w pracy i nie moglem nad nimi stac. Smieszne bylo to, ze ci ludzie byli bardzo zdziwieni, ze ja sie ich pytam o plany czy o projekt (sic). Na moje uwagi padla odpowiedz w stylu: "Panie, a po co nam mapki, papiery przygotuje sie jak wszystko bedzie juz gotowe" Panowie z UDT mieli w tej kwestii inne zdanie... Zbiornik zamontowany, skrzynka na scianie domu zamontowana, rura w ogrodzie polozona, odbior zakonczony. Uffffffffff Teraz tylko trzeba podlaczyc instalacje wewnetrzna i juz mozna tankowac. Mam nadzieje, ze tym razem bez obsuwy. info: zbiornik podziemny 2700l, bez limitu rocznego odbioru, dzierzawa miesieczna 0 zł, kaucja 5000 zł. Okolice Warszawy (Wiazowna) pozdrawiam Zbig Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
slaweksie 04.03.2006 21:19 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 4 Marca 2006 A ja doczytałem w umowie i mam cały ten rok za friko (dzierżawę) i dwa kolejne miesiące 2007, a dlaczego ????????Ano, dlatego iż przy rozruchu pieca (Vitodens 300) były problemy. Pan, który tankował, przed zatankowaniem powinien porządnie przewietrzyć zbiornik, aby azot, który ponoć jest w butli celem zabezpieczenia przed korozją dobrze wywietrzał. On tego nie zrobił ( gów...a z nieba leciały jak tankował, albo mu sie nie chciało, albo jedno i drugie) Wynikiem tego po tankowaniu zrobiła sie poduszka z azotu i z mieszaniny propanu i azotu i Viessmann nie chciał zaskoczyć. Na początku jak dzwoniłem do Gaspolu, to udawali, że nie wiedzą, o co chodzi. Jak zacząłem fikać to kazali(pozwolili) w skrzynce przed licznikiem zerwać plombę i upuścić na śrubunku troszkę gazu żeby było szybciej. za to dostałem te dwa miesiące.Sama firma jest OK, i przedstawiciel super gość, był miły nie tylko przy i przed podpisaniem umowy, ale bardzo pomocny i miły nawet po podpisaniu umowy. Rzadka rzecz ale facet oddzwaniał i wszytsko pilotował. Dokumenty wszytsko na czas. Ja polecam, przynajmniej w moim rejonie - Bydgoszcz. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
rafallogi 06.03.2006 08:32 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 6 Marca 2006 Ponoć są firmy, które montują zbiorniki podziemne, wieszają kocioł i odpalają całość (kotłownie) za... friko, trzeba jedynie gaz tankować w tej firmie przez min. 5 lat. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
slaweksie 06.03.2006 08:48 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 6 Marca 2006 tak jest u mnie poza tym że nie musze brac 5 lat. Montaz kotła i uruchomienie proponuje Viessmann ale tylko dla kotłów z matrix Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
mat1 13.03.2006 20:28 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 13 Marca 2006 Ponoć są firmy, które montują zbiorniki podziemne, wieszają kocioł i odpalają całość (kotłownie) za... friko, trzeba jedynie gaz tankować w tej firmie przez min. 5 lat. Za friko to dzisiaj ciężko w mordę sotać a co dopiro dostać zbiornik, kocioł etc., wiem zaznaczyłeś że gaz trzeba kupować, ale teraz pytanie w jakiej cenie? Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
piotrmak 10.10.2010 18:36 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 10 Października 2010 Na pewno masz lokalnego dystrybutora. Wystarczy zapytać na stacji LPG kto im gaz dowozi. Cypek: Daj Sobie spokój z tłumaczeniem co i jak. Pomieszkają 2-3 lata to zapłaczą Te ich negocjacje na wejściu:) Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
MUZZY333 30.08.2011 16:48 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 30 Sierpnia 2011 serdeczna prośba o pomoc w wyborze Szanowni, mam 4 oferty dostawców gazu,jednak na tyle słabo jestem biegły w tych kwestiach,że nie potrafię wybrać najkorzystniejszej-operatorzy podaja np.ceny gazu dla różnych polemności(litry,m3,etc).Bardzo proszę o ewentualną pomoc i sugestię.Zainteresowanym poślę też najnowsze oferty,by nie marnowali tyle czasu,co ja.mój adres:[email protected]pozdrawiam Forumowiczów Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
Recommended Posts