Francuz75 06.07.2005 19:52 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 6 Lipca 2005 mam jedna forme do rynienek betononowych. probowalem juz nie raz zrobic jedna ale beton sie zawsze wysypuje. czy ktos wie jak to sie robi? Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
małyarek 08.07.2005 11:20 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 8 Lipca 2005 Nie mam raczej z tym żadnych doświadczeń, ale nie rozumiem jak to beton się wysypuje???? może jest za słaby? jakie proporcje mieszanki robiłeś??spróbuj może 1 do 2 i posmaruj formę jakimś tłuszczem! chociasz nie wiem czy nie będzie taka mieszanka trochę za krucha, ale spróbuj i daj znać!!!! Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
Francuz75 08.07.2005 19:27 Autor Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 8 Lipca 2005 juz wiem jak to sie robi. po prostu troszke wiecej cementu 1 do 5 w zupelnosci wystarczy a mieszanka ma byc gestoplastyczna ( nie za sucha ). eleganco wibrujemy az mleczko wyplynie na wierzch, pozniej opieramy forme z mb z jednej strony pewnie ja przewracajac. pozniej gladzimy elemnet packa wygieta w luk. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
invx 08.07.2005 20:33 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 8 Lipca 2005 a potem po wujeciu z foremki, beton pielegnowac az zwiaze dobrym pomyslem tez dodanie bedzie plastyfikatora do betonu Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
Recommended Posts