idkam 06.07.2005 22:44 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 6 Lipca 2005 Witam, proszę Was o informację: - co mówi Wasz projekt o obmurowaniu komina? jaki materiał? (cegła, belit, ytong)- jak Wy zadecydowaliście? Chodzi mi tu o tą część nad stropem do krokwi.... u mnie majster obmurował Belixem 12-tką... Kierownik się uparł, by obmurować cegłą, majster twierdzi, że strop nie wytrzyma (teriva).... jestem między młotem a kowadłem ... więc proszę o pomoc!!! Dziękuję Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
stały_bywalec 06.07.2005 22:51 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 6 Lipca 2005 "wasz projekt"??!!każdy projekt ma swoje obliczenia, więc trzymaj się swojego a nie innychco to ma do rzeczy jak ktoś ma w projekcie..?ja np mam z cegły pełnej, mówi ci to coś? Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
idkam 07.07.2005 04:41 Autor Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 7 Lipca 2005 "wasz projekt"??!! każdy projekt ma swoje obliczenia, więc trzymaj się swojego a nie innych co to ma do rzeczy jak ktoś ma w projekcie..? ja np mam z cegły pełnej, mówi ci to coś? Tak, kierownik twierdzi, że belixem lub ytongiem komina się nie obudowuje... Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
Zdun Darek B 07.07.2005 05:04 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 7 Lipca 2005 I ma racje . Czesto mularze wstawiają rure w komin i obmurowuja "byle" stało np itongiem , pustakiem, cegła kratówka .... Jesli kominy masz z blachy lub kształtyki ceramicznej [ do paliw stałych np Bolesławiec żóły na temp do 650 * ] do musi byc obmurowany cegłą ceramiczna pełna . Na odciunku przemarzającym [ zimne podasze ,dach] dodatkowo izolowany termicznie np wełna mineralna. Darek B http://www.kafle-kominki.pl Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
idkam 07.07.2005 05:09 Autor Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 7 Lipca 2005 Witam, nasz komin to pełny system kominowy Zapel... czy w takim przypadku konieczna jest cegła??? Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
Zdun Darek B 07.07.2005 08:30 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 7 Lipca 2005 Jeśli jest to pełny system[ rury izolacja pustaki ] to NIE. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
Recommended Posts