SławekD-żonka 07.07.2005 06:27 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 7 Lipca 2005 Tak teraz wygląda: http://foto.onet.pl/upload/10/8/_502113_n.jpg http://foto.onet.pl/upload/34/26/_502115_n.jpg Tydzień nie widziałm krzaczka i doznałam szoku jak go zobaczyłam Co mu się mogło stać??? Susza (ale wcześniejsze lata jakoś przetrwał)??? Jakis mikroskopijny intruz??? A może taki większy załatwił się na mój krzaczek??? Da się go jeszcze odratować??? Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
SławekD-żonka 08.07.2005 05:30 Autor Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 8 Lipca 2005 Na prawdę nikt mi nie pomoże?? Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
SławekD-żonka 08.07.2005 11:11 Autor Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 8 Lipca 2005 Nie podaruję.... Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
kasztanka 08.07.2005 11:14 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 8 Lipca 2005 ojej ......... nie wiem co sie moglo stac rzeczywiscie dziwne! moze jakies mikroby ......... biedna ........... a czy to nie jest przypadkiem bukszpan? gryczpan? ciekawa nazwa... Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
SławekD-żonka 08.07.2005 11:52 Autor Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 8 Lipca 2005 ojej ......... nie wiem co sie moglo stac rzeczywiscie dziwne! moze jakies mikroby ......... biedna ........... a czy to nie jest przypadkiem bukszpan? gryczpan? ciekawa nazwa... Bukszpan = gryczpan, to tak jak turki = macoszki Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
kasztanka 08.07.2005 12:02 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 8 Lipca 2005 ojej ......... nie wiem co sie moglo stac rzeczywiscie dziwne! moze jakies mikroby ......... biedna ........... a czy to nie jest przypadkiem bukszpan? gryczpan? ciekawa nazwa... Bukszpan = gryczpan, to tak jak turki = macoszki Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
SławekD-żonka 11.07.2005 07:21 Autor Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 11 Lipca 2005 Do góry, może ktoś się zlituje... Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
Gość 11.07.2005 07:34 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 11 Lipca 2005 Kasiu, nie wiem co się mogło stac, ale to chyba susza, bo nawet moje drzewak, ktore maja po 5 lat uschły!(jeszcze dziadek je sadził ) PODLEWAJ! Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
SławekD-żonka 11.07.2005 07:38 Autor Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 11 Lipca 2005 Tak własnie robię - podlewam, tylko się obawiam, że już nic z tego nie będzie Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
Gość 11.07.2005 07:47 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 11 Lipca 2005 Ja tez się zastanawiam Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
jatoja 11.07.2005 12:33 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 11 Lipca 2005 Bukszpan wysechłwytnij wszystko co suche - jeżli ma choc troche zielonych listków i żywych gałązek ( po przycięciu widac na przekroju gałązki) to byc może przezyje Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
Paty 11.07.2005 14:32 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 11 Lipca 2005 To na pewno susza bo obok bukszpanu tez wszystko wyschło ( trawa czy chwasty). Podlewaj intensywnie napewno odbije. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
kasztanka 11.07.2005 19:07 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 11 Lipca 2005 a moze ktos Ci to potraktowal jakims syfem na chwasty??? jakims rundupem czy czyms ..........a jak wyglada reszta ogrodu????? Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
SławekD-żonka 12.07.2005 05:49 Autor Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 12 Lipca 2005 Jatoja, Paty dzięki, mam nadzieję, że to pomoże. Kasztanka reszta pięknie zielona tylko mój krzaczek trafiło Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
wbro 12.07.2005 08:21 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 12 Lipca 2005 a moze ktos Ci to potraktowal jakims syfem na chwasty??? jakims rundupem czy czyms .......... a jak wyglada reszta ogrodu????? Z Rundupem trzeba uważać. Opryskiwacz od Rundupa nawet 5 razy umyty i użyty do opryskiwania np. środkiem owadobójczym może skutecznie "załatwić" parę krzewów - tak jak mnie Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
kasztanka 12.07.2005 20:03 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 12 Lipca 2005 a moze ktos Ci to potraktowal jakims syfem na chwasty??? jakims rundupem czy czyms .......... a jak wyglada reszta ogrodu????? Z Rundupem trzeba uważać. Opryskiwacz od Rundupa nawet 5 razy umyty i użyty do opryskiwania np. środkiem owadobójczym może skutecznie "załatwić" parę krzewów - tak jak mnie a jak sie spryska ziemie -w celu pozbycia chwastow to kiedy potem cos moze na niej wyrosnac? np kiedy mozna trawe posiac? po roku? 2latach? Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
Patsi 12.07.2005 20:24 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 12 Lipca 2005 Pryskałam randapem w połowie czerwca, patrzę dziś, a tam rosną takie całkiem maleńkie chwaściska co to pewnie pies nasiona na futrze przytargał ze spaceru ale nasionka kwiatów wysiane obok wykiełkowały bez zarzutu. Karencja randapa to coś ok.3-4 tygodnie, potem można przekopać, usunąć resztę korzeni i siać. Ja nieuważnie spryskałam gałązkę krzewinki, obeschła cała, mimo że przycięłam tę porażoną część dość szybko Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
kasztanka 12.07.2005 20:37 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 12 Lipca 2005 Pryskałam randapem w połowie czerwca, patrzę dziś, a tam rosną takie całkiem maleńkie chwaściska co to pewnie pies nasiona na futrze przytargał ze spaceru ale nasionka kwiatów wysiane obok wykiełkowały bez zarzutu. Karencja randapa to coś ok.3-4 tygodnie, potem można przekopać, usunąć resztę korzeni i siać. Ja nieuważnie spryskałam gałązkę krzewinki, obeschła cała, mimo że przycięłam tę porażoną część dość szybko czyli nie tak zle........... myslalam ze jakos jest kiepsko Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
andrzej49 13.07.2005 09:20 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 13 Lipca 2005 Na prawdę nikt mi nie pomoże?? Odpowiedź będziesz miał w tym linku: http://www.ogrody.cvd.pl/pliki/bukszpan.html Jest tam temat szkodniki i choroby na samym końcu. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
SławekD-żonka 13.07.2005 10:36 Autor Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 13 Lipca 2005 Na prawdę nikt mi nie pomoże?? Odpowiedź będziesz miał w tym linku: http://www.ogrody.cvd.pl/pliki/bukszpan.html Jest tam temat szkodniki i choroby na samym końcu. Dziękuję, właśnie stronę studiuję i troszkę rymuję Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
Recommended Posts