ewa 07.07.2005 06:46 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 7 Lipca 2005 Mam przygotowany kawał pola pod trawę. I mam dylemat. Czy nie jest za sucho na sianie trawy? Może poczekać do sierpnia i do tego czasu pryskać roundapem jak coś zacznie rosnąć? A zacznie po reszta pola znowu zielona Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
Daniel Starzec 07.07.2005 06:58 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 7 Lipca 2005 Jeśli nie będziesz podlewać nie siej. Zmarnujesz nasiona. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
greg5 07.07.2005 07:12 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 7 Lipca 2005 Bez częstego podlewania ,a potem podlewania i koszenia i tak trawnik zamieni się w pustynię . Tzw. opryski mimo że niewskazane są początkowo koniecznością [ ew. plewienie ręczne] . Potem [z doświadczenie ] - nawozy ,podlewanie i koszenie ,to ostatnie im częstsze i krótsze tym mniej problemów z chwastami . oczywiście nie chodzi o czas ale wysokość trawy.. Ja na poprzednim [nowego jesze nie mam] kosiłem regularnie co 7 dni na wys 2,5cm , wygrabiałem co miesiąc ,podlewałem nawet 2 razy dziennie , nawozy wg. zaleceń producenta. I już po 3 latach miałem dywanik jak w pokoju. Pamiętaj , trawnik to trawa , jeżeli rośnie wszystko to już łąka. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
Teska 07.07.2005 07:13 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 7 Lipca 2005 Ewa ja teraz posiałam i podlewam. Kup sobie nawoz Hydrokompleks partner i wysyp razem z trawka.....no i podlewaj...pryskanie randaupem to znowu glupiego robota.... natomiast moj sasiad zasiał i NIE podlewał mowił ze nasiona w torbie i tak sa suche....spadł deszcz i ma ładna zielona trawke.... Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
ewa 12.07.2005 12:34 Autor Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 12 Lipca 2005 Już dawno bym wysiała ale przy takim słońcu nawet chwasty nie wschodzą. Starą trawę podlewam wieczorem i jakoś sobie radzi. Tegoroczną raz koszoną dużo więcej bo młoda. Z chwastami ogólnie daję sobie radę. Tylko z koniczyną źle bo pełno tego na polach więc walczę z wiatrakami No to sieje trawkę. Zapowiadają ochłodzenie. Byle burzy nie było bo mi spłynie cała. Trzymajcie kciuki Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
Teska 12.07.2005 13:13 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 12 Lipca 2005 Ewa no mi własnie spłyneła..... Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
andrzej49 13.07.2005 06:22 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 13 Lipca 2005 Możesz siać, ale często musisz podlewać by ziemia nie przeschła. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
Teska 13.07.2005 13:17 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 13 Lipca 2005 andrzej....u mnie jest teraz 32 stopnie...żar, i nie mozna lać...niestety Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
ewa 13.07.2005 13:45 Autor Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 13 Lipca 2005 No właśnie nie mogę często bo mnie ni ema. Mogę podlać tylko rano i wieczorem. Boje sie tylko ew. burzy bo ten kawałek mam na stoku i wtedy pięknie popłynie. Juz raz tak niestety miałam Ale na razie deszczu nie zapowiadają więc może zdąży zakiełkować skoro ziemia tak nagrzana. Z drugiej strony porządny deszcz by się przydał bo u mnie juz nie ma ziemi tylko popiół Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
ewa 28.07.2005 06:40 Autor Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 28 Lipca 2005 Przeczekałam upał, przeczekałam silne ulewy i posiałam trawkę w zeszła niedzielę. A wczoraj zauważyłam, że już kiełkuje. I udało się bez podlewania bo jak na razie ziemia mokra. No to zostało jeszcze jakieś 400m Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
Teska 28.07.2005 20:11 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 28 Lipca 2005 Ewa a ja swoja juz jutro bede kosic po raz drugi w dzienniku zobacz jaka wyrosła w suszy i ulewie puk, puk odpukać.. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
ewa 29.07.2005 09:14 Autor Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 29 Lipca 2005 Jak było tak sucho nie byłam w stanie przygotowac ziemi pod wysiew. Coś strasznego. Za to teraz muszę się zabrać za odchwaszczenie reszty zanim mi kompletnie zarośnie. No i przekopać itd. Aż mi się nie chce. Przy takim małym kawałku się namęczyłam Ale mam nadzieję, że po kawałku i jakos dam sobie radę. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
Teska 29.07.2005 09:23 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 29 Lipca 2005 Jak było tak sucho nie byłam w stanie przygotowac ziemi pod wysiew. Coś strasznego. Za to teraz muszę się zabrać za odchwaszczenie reszty zanim mi kompletnie zarośnie. No i przekopać itd. Aż mi się nie chce. Przy takim małym kawałku się namęczyłam Ale mam nadzieję, że po kawałku i jakos dam sobie radę. rozumiem, to meczaca praca....a nie masz kogos na wsi zeby przekopał za nieduze pieniadze??? Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
ewa 01.08.2005 07:08 Autor Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 1 Sierpnia 2005 Nie wiem czy się komuś będzie chciało. Chociaż "chodzi" mi po głowie kilku panów których często pod sklepem widuję. Pogoda idealna dla trawki. Rośnie aż szumi ))) Niedługo będziemy znowu kosić. Teraz podsypałam nawozu. Juz chyba ostatni raz przed zimą bo to jakiś długoterminowy. Muszę sobie w końcu sprawić wózek do nawożenia bo co prawda sitko dziecka jest ok ale obawiam się, że znowu będdzie ufo ) Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
Recommended Posts