Maxtorka 07.07.2005 08:58 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 7 Lipca 2005 Wczesną jesienią przymierzamy się do kupna drugiego autka . Na placu boju zostały te dwa . Prosimy , szczególnie użytkowników , o spostrzeżenia i opinie . Peugeot ma dobrą ofertę , ale po przeczytaniu na forum wątku o 307 -ce trochę zwątpiliśmy . Pozdrowienia - Maxtorka A może VW Lupo ? Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
Peterek 07.07.2005 13:10 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 7 Lipca 2005 Mimo, że o vw pisze sie coraz gorzej to ja bym wybrał polo. Miałem (nie)przyjemność jechać 206, eee tam nie ma co pisać, polo mimo większej ceny górą. Moja opinia może być subiektywna , oksploatuję pojazdy m-ki vw i jestem zadowolony.pozdro Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
niciacia 07.07.2005 13:16 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 7 Lipca 2005 Odpowiadając na pytanie - VW Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
mdzalewscy 07.07.2005 16:03 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 7 Lipca 2005 zdecydowanie 206 - to auto z charakterem, o dynamicznej stylistyce, a Polo to auto dla szaraków, bez polotu, wszędzie szarość, ergonomi aż do bólu, a że jesteś kobietą to tylko 206-tka, nawet nie powinnaś się pytać o takie żeczy . Zastanów się jeszcze na Yarisiem ? I jeszcze jedna żecz 206-tki mają lepsze wyposażenie niż Polo, Peugeot ma często klimę, poduchy, ABS, a Polo czesto są bardzo ubogie, bo w Polo trzeba było dopłacać nawet za wycieraczki, obrotomierz, materiał na siedzienia, bieżnik na oponach ( ). Peugeot 206 poprostu się udał dla francuzów jak mało co, dużo silników od 1.1(60KM) do 2.0Turbo (WRC~300KM), różne wersje nadwoziowe, np. combi czy CC(coupe->cabrio) Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
Teska 09.07.2005 19:22 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 9 Lipca 2005 zawsze mielismy peugeoty,teraz mamy juz kawalek czasu 406 i jest ok. zanajomi maja 206 i naprawde to spoko autko post jw, jest lepiej wyposazony, ladniejszy ...a polo no coz..nic nie ma w srodku ciosany..ale fakt faktem niby vw. a chyba ma polo poduszke pow w standarcie. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
Gość 09.07.2005 20:41 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 9 Lipca 2005 206 góra, kiedys jezdzilismy 406 (firmowa zony), chyba byla jaks feralna, ale miala chrakter, a nie jak te vw..Nigdy bym tego nie kupił! Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
jacekj 09.07.2005 20:46 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 9 Lipca 2005 witam:)206 SW, Toyota Yaris, Nissan Micra. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
Maxtorka 09.07.2005 21:38 Autor Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 9 Lipca 2005 Dzięki serdeczne za wypowiedzi . Serduszko puka w rytmie " Peżocika " i oczka się do niego śmieją , fakt , jest ładniutki , zgrabniutki i ma charakter , ale troszkę się boję awaryjności . Nie chciałabym za często się z nim rozstawać i zostawiać go na pastwę mechaników ( bez urazy ) . A Yariska i Micra też były brane pod uwagę , podobnie jak Ibiza . Trochę czasu jeszcze mam , żeby podjąć decyzję , przymierzymy się do zakupu po wakacjach . Pozdrowionka - Maxtorka Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
jacekj 10.07.2005 08:38 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 10 Lipca 2005 witam:)Ja też porównywałem ww samochody. Największy komfort (przestrzeń kierowcy) jest chyba jednak w Nissanie. W 206 siedzi się jak sardynka w puszce. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
Maxtorka 10.07.2005 09:40 Autor Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 10 Lipca 2005 Witam , muszę jeszcze raz wobec tego przyjrzeć się Nissanowi Micra , choć wiualnie jest dla mnie trochę udziwniony , takie , moim zdaniem skrzyżowanie New Beetle z Mini ( ale osobno te autka są fajne ) . Jeśli chodzi o przestrzeń w środku , nie mam wzrostu modelki i gabarytów Agatki Wróbel , jestem raczej " kompaktowa " i autko będzie głównie woziło moją skromną osobę , ale fakt , komfort jest bardzo ważny . Pozdrowionka - Maxtorka Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
czmirek 10.07.2005 10:41 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 10 Lipca 2005 i ja dorzuce swoje grosze, jak w dowcipie - nie chcesz miec problemow nie kupuj aut ktorych nazwy zaczynaja sie na litere F czyli ford, fiat i francuskie, jezdzilem francuskimi, hamerykanskimi , niemieckimi, koreanczykami i angielskimi ale nie ma jak to niemiecka solodnosc a wiec VW dla mnie to cos wiecej jak francuz. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
Maxtorka 10.07.2005 11:40 Autor Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 10 Lipca 2005 i ja dorzuce swoje grosze, jak w dowcipie - nie chcesz miec problemow nie kupuj aut ktorych nazwy zaczynaja sie na litere F czyli ford, fiat i francuskie, jezdzilem francuskimi, hamerykanskimi , niemieckimi, koreanczykami i angielskimi ale nie ma jak to niemiecka solodnosc . Czyli 3 x F - słyszałam , słyszałam i to mnie właśnie zastanawia i zarazem niepokoi ( forda i fiata nie braliśmy w ogóle pod uwagę ) To tak jak najlepszy włoski jest ...makaron Pozdrowionka - Maxtorka Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
tomek_lodz 08.09.2005 20:02 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 8 Września 2005 Jak patrzysz na wygląd to tylko polo...........no dobra żartowalem ale poważnie jak chcesz coś ładnego i niemieckiego to IBIZA (podobne koszty co wybierane przez Ciebie a łączy zalety obu wygląd i niemiecka solidność ) choć to ostatnie to już tylko legenda startch samochodów.A z tych dwóch wybrałbym 206 ropniaczka ( francuskie tdi nie ma sobie równych) Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
manykes 11.10.2005 19:49 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 11 Października 2005 jestem za niemiecką precyzją...... Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
Heath 12.10.2005 11:03 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 12 Października 2005 Ja polecam Yaris albo Micrę. Co do niezawodności VW, to nie potwierdzę co niesie wieść gminna, nie miałem nigdy VW. Faktem jest jednak że szwabiska strasznie zdzierają i każą dopłacać za wszystko - w cenie gołego polo znajdziesz u konkurencji bardziej wypasione wozy. No i nie oszukujmy się - wózki VW są bez jaj i polotu (nie dotyczy to wersji GTI oczywiście ) . Odpowiadając na pytanie - ja bym wziął P206 - ze wzgledu na charakter i wyposarzenie. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
Maxtorka 18.01.2006 20:09 Autor Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 18 Stycznia 2006 Przypomiałam sobie właśnie , że jakiś czas temu pytałam Was o wybór autka i pomyślałam , że grzecznie by było napisać na co się zdecydowałam . Otóż jeżdżę ( a właściwie uczę się jeżdzić ) Micrą . Za dobrą cenę dostałam autko " wypasione " , w dodatku w kolorze czarny metalik . Jestem z mojej Misi bardzo zadowolona . Dzięki za podpowiedzi Pozdrowionka Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
valdi 04.02.2006 08:17 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 4 Lutego 2006 a jaki silnik?? Ja jak bym wypieral samocód to duże znaczenie miał by silnik. Moc, pojemność, itd Pozdrawiam Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
fizyk 06.02.2006 09:53 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 6 Lutego 2006 Porównywanie samych marek niewiele może znaczyć. Bierz pod uwagę wersje wyposażenia, silnik itd. Z reguły wyższy standard wyposażenia łączy się też z lepszymi materiałami wykończeniowymi itd. Jeśli chodzi o silniki - tu też jest tak duża rozpiętość, że powiedzieć że VW jest lepszy od Peugeota - nic nie wnosi. Znajomy jeździł 206 z silnikiem HDI (2.0), zrobił ponad 100 000 km i był bardzo zadowolony. Ja z kolei pracując swego czasu w serwisie VW - spotkałem się z usterkami Polówek, Golfów i Passatów - które tej marce nie powinny się przydarzyć. Osobiście odłożyłbym na bok emocje wiążace się z wyglądem pojazdu i sławą marki. Popatrz na warunki gwarancji. Niektóre japończyki oferują 3 lata gwarancji. Osobiście przeanalizowałbym na Twoim miejscu Hondę Jazz, Toyotę Yaris, Nissana Micrę, Suzuki Swift. Oczywiście P206, ale również Citroena C3. VW mimo wszystko jest przereklamowany i jego cena nie odzwierciedla rzeczywistej wartości. Co do jakości - to większość nowych aut prezentuje już teraz podobny poziom (usterki dotyczą raczej pierdułek), ale wszędzie zdarzają się przypadki że siądzie coś naprawdę poważnego. warto spojrzeć w raporty TUV dla samochodów do 3 lat. Znajdziesz odpowiedź, które auta są najmniej awaryjne. Mam pod ręką wydanie rankingu TUV z 2005 roku. Dla samochodów 2-3-letnich interesujące Cię pojazdu prezentują się tak: 1...... 6. Toyota Yaris - 3,4 % 13. Opel Corsa ( ) - 3,9% - tego się niespodziewałem 16. Ford Fiesta - 4,3 % 34. Skoda Fabia - 5,2 % 39. VW Polo - 5,6 % 45. Suzuki Swift - 6,1 % - starszy model - teraz jest nowy 63. Peugeot 206 - 6,8 % 64. Nissan Micra - 6,9 % Średnia usterkowość dla tych roczników to 6,5 %. Czyli tyle aut miało jakikolwiek problem z przejściem przeglądu TUV. Czasem może to być żarówka lub coś innego, ale pewien przegląd sytuacji masz. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
Maxtorka 07.02.2006 10:26 Autor Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 7 Lutego 2006 Tak jak pisałam wcześniej zdecydowaliśmy się na Micrę i jesteśmy a właściwie to ja jestem zadowolona . Autko ma silnik o poj. 1,2 , 65KM , więc jest to wersja najsłabsza , ale dla mnie początkującej wystarczająca . Poza tym będę jeździć głównie po mieście . A jak odkryję w sobie żyłkę rajdowca , to za parę lat zmienię je na wersję bardziej sportową Do Micry przekonali nas także znajomi użytkownicy aut no i panowie instruktorzy ze szkół jazdy , którzy potwierdzili niezawodność tego modelu ( szczególnie w porównaniu z Corsą - notabene dziwi mnie tak wysokie miejsce Corsy w rankingu ) . Znaczenie miała także cena . Tak bogatego wyposażenia nie oferowała żadna firma , a braliśmy pod uwagę także Ibizę , Yaris , Polo , 206 . Peugeot co prawda cenowo był porównywalny , ale nie zdecydowaliśmy się na niego ze względu na jego kiepskie notowania wśród znajomych użytkowników a także dlatego , że lada moment , bodajże na wiosnę wchodzi nowy model - 207 . Natomiast inne firmy za cenę wypasionej Micry oferowały " golasy " , zwłaszcza VW strasznie się cenił . Pozdrowionka Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
renjul 11.04.2006 16:24 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 11 Kwietnia 2006 206-stka nie jezdzilam,a le 106 tak i odtad mam ogromny sentymento do peugeotow Ladne, wygodne, dobrze sie prowadzi... A teraz jezdze polowka i jestem zadowolona, ale to nie to Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
Recommended Posts