Miesięcznik Murator ONLINE

Skocz do zawartości

Kociarze wszystkich krajów ??czcie si? :)

Alanta

Recommended Posts

• Odpowiedzi 978
  • Utworzony
  • Ostatnia odpowiedź

Najaktywniejsi w wątku

• 2 weeks później...
Nasza kotka miała przygode w sobotę - przyszła do domu cała mokra, wygladała okropnie. A że śmierdziała szlamem, a na końcu naszej działki jest rów z wodą, wiec przypuszczamy, że zaliczyła w nim kąpiel. Schła przez dwie godziny, a że nadal śmierdziała, więc wsadziłysmy ją do wanny i wyprałyśmy kocim szamponem i znowu schła przez dwie godziny :lol: . Była na nas obrażona do wieczora i wcale jej sie nie dziwię, mogłyśmy ja wykąpać od razu... :(

Jako nowy forumowicz, chciałbym do kociego forum dopisać mojego mieszańca.

Mama persica zmieszała się z podwórkowym byczkiem pokaźnych rozmiarów i rudej sierći, więc wyszedł z tedo przepiękny rudy kocurek, który mając już całe 7 miesięcy waży 3,5 kg i nadal rośnie.

Ciekawe, kiedy zaczinie psy w zębach przynosić jak upoluje...

Na razie ulicę ogląda przzez okno, nie chcę go wypuszczać, bo każdy się zakocha w jego gęstym futrze i mi go pobierze dla dzieci.

Dziwne jest to, że mój praktycznie odmawia picia wody a pije mleko i to bez oznak roztroju żołądka.

Raz mnie rozbroił.

Zmęczony padłem na łózko i leżałem na brzuchu a on usiadł obok mnie i mnie pogłaskał łapą po głowie. Bez pazurków.

Kocur nazywa się Garfield, dla przyjaciól Grejfrut.

Zrobiłem mu ostatnio sesję zdjęciową, jak będą fotki to zamieszczę

Niech żyją wszyscy sublokatorzy kocich domów, ludzie przez nich adoptowani!!!

No wiesz, Twój emblemat nie wskazuje na miłość do kotów :wink: :lol:

No co :oops: taka scenka z dnia codziennego za jakiś czas zmienię na inny, na razie mnie śmieszy...

Aha, miałem się zapytać.

Zna ktoś bezpieczny, względnie skuteczny sposób obcięcia kotu pazurów.

O ile dzięki Bogu nie drapie, to utrzymać się go nieda, a pokaleczyć się boję.

Zna ktoś bezpieczny, względnie skuteczny sposób obcięcia kotu pazurów.

O ile dzięki Bogu nie drapie, to utrzymać się go nieda, a pokaleczyć się boję.

Jeśli chodzi o obcinanie pazurów, to mistrzem jest mój mąż, ale pojęcia nie mam jak to robi. Kocica w każdym razie siedziała spokojnie. Problem pazurów w zasadzie zniknął, gdy kupilismy jej porządny drapak, na którym może je tępić :lol:

Nasza kota jest prawdziwą bestią, co dziuba moze potwierdzić :lol: , ale jakoś z obcinaniem dajemy sobie radę. Brat łapie kotę w ręce i sadza sobie na kolanach, ogonem w stronę swojego brzucha, a ja krążę wokół nich i po kolei obcinam pazury nożyczkami. Kota warczy oczywiście z wściekłości, ale brat ma mocny chwyt :lol:

A jak przekonać do drapaka?

Próbowaliśmy z pożyczonym i dalej robi dredy z foteli

Tego Bard nie wiem :oops: , moja kicia jak zobaczyła drapak, to doskonale wiedziała, do czego służy i do niczego jej nie przekonywaliśmy.

A jak tylko dobierała się z przyzwyczajenia do tapety :x , to wystarczyło jedno spojrzenie i grzecznie szorowała do drapaka.

Początkiem września wzięliśmy do bloku dwumiesięczną kotkę (wersja optymistyczna mojej córki mówiła. że kocie jest trzymiesięczne). Ostatnimi czasy prawdziwym wyzwaniem dla kocięcia jest ucieczka na parter (z trzeciego piętra). Myślę, że gdyby nie deszcz nie hamowałaby nawet na parterze.

We wtorek, za drugim udanym razem, zapakowaliśmy szkraba do auta i ruszyliśmy na budowę. W drodze była niespokojna i miałczała, podobnie jak przez ok. trzy kwadranse na budowie. Potem zaczęła zwiedzać i bawić się, nawet przychodziła na ręce jak się czegoś wystraszyła. W drodze powrotnej pomiałkiwała jeszcze trochę.

Bałam się trochę, czy nie będzie to zbyt wielkim dla niej stresem, ale zaraz po powrocie do domu zaczęła zachowywać się jak zwykle.

Dalej uprawia "usiłowanie ucieczki" tyle, że z gorszymi wynikami ( przeciwnik lepiej przygotowany :wink: )