BobTrebor 07.07.2005 09:17 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 7 Lipca 2005 ociepliłem 10-tką altanę i chciałbym zamontować lampę z czujnikiem ruchu, mam na wierzchu kabel z kostką tylko nie wiem jak to zrobić... jest już otynkowana i nie chciałbym tego robić metodą prób i błędów Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
Peterek 07.07.2005 10:11 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 7 Lipca 2005 Są różne kołki rozporowe, najlepiej metalowe, na pewno coś dobierzesz. pozdro Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
BobTrebor 07.07.2005 10:24 Autor Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 7 Lipca 2005 znaczy mam spytać w sklepie ? czy jakiś bliższy opis? przewiercić warst styropianu i zakotwiczyć jeszcze z 5 cm w ścianie ? Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
jareko 07.07.2005 10:29 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 7 Lipca 2005 jesli lampa jest ciezka lepszym rozwiazaniem bedzie wyciac w styropianie dziure pod klocek drewniany i jego do sciany zamontowacPozniej lape do klocka odpowiednio zabezpieczonego lub z twardego drewna np. debiny Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
Tomasz M. 07.07.2005 10:39 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 7 Lipca 2005 Ja nie chciałem rozwalać elewacji, więc wieszałem na takie długie kołki rozporowe plastikowe - chyba 16 cm (czyli trzyma się parę centymentów cegle), są w większości sklepów. Tylko trzeba mieć długie wiertło. I lampa była lekka. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
BobTrebor 07.07.2005 11:03 Autor Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 7 Lipca 2005 mały halogen, 150, więc chyba lekki, pomysł z klockiem chyba nie jest zły, ale spróbuję najpierw długie kołki - ale chyba tej długości są tylko wbijane? te do szybkiego montażu ? nie wiem jak ich używać Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
jareko 07.07.2005 11:22 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 7 Lipca 2005 to dla takiej lampy w zupelnosci wystarcza kolki - przeciez nikt wieszac sie na niej nie zamierza a jesli nawet to sie urwie Jednak zamiast kolkow do tzw. szybkiego montazu zastosowalbym wkrecane - o wiele silniej trzymaja prawie w kazdej konstrukcji sciany Sa takie a szybki montaz trzyma tak naprawde dobrze tylko w litej cegle czy betonie. Zamocowanie musi jednak byc dosc silne gdyz wiatry i te rzeczy ...... Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
BobTrebor 07.07.2005 11:37 Autor Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 7 Lipca 2005 dzięki za porady Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
Peterek 07.07.2005 11:53 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 7 Lipca 2005 Kup kołki z gwintem np. M6 i stożkiem na końcu, wiercisz otwór, wkładasz kołek, kręcąc nakrętką powodujesz jego rozprężenie, nakręcisz nakrętki jako kontrę i lampę solidnie przymocujesz. pozdro Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
alexsoft 07.07.2005 13:47 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 7 Lipca 2005 Są specjalne WKRĘTY pastikowe które wkręcasz do styropianu - i lampa się trzyma wyłącznie na styropianie. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
radomik 07.07.2005 18:57 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 7 Lipca 2005 Kup kołki z gwintem np. M6 i stożkiem na końcu, wiercisz otwór, wkładasz kołek, kręcąc nakrętką powodujesz jego rozprężenie, nakręcisz nakrętki jako kontrę i lampę solidnie przymocujesz. pozdro kolega dał poradę jak powiesić lampę uliczną - drogową na styropianie. Długie kołki plastikowe wystarczą w zupełności. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
Peterek 08.07.2005 06:14 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 8 Lipca 2005 Jest wiele zalet w mocowaniu elementów na metalowe kołki, a idąc po myśli kolegi radomika to można również spróbować na ośmiorniczkę . Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
cinek21 08.07.2005 10:21 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 8 Lipca 2005 Zamocowałem swoje lampy w następujący sposób. Kupiłem uchwyty do mocowania rur (szpilka, kołek i właściwy uchwyt do rury skręcany śrubami). Wywierciłem otwór w ścianie (styropian + mur), zainstalowałem kołek. Szpilkę, odpowiednio długą, wkręciłem w kołek. Lampę przykręciłem dwiema śrubkami do uchwytu. Działa. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
Sp5es 08.07.2005 13:09 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 8 Lipca 2005 Są specjalne WKRĘTY pastikowe które wkręcasz do styropianu - i lampa się trzyma wyłącznie na styropianie. Dokłądnie to optymalne rozwiązanie. Producent m.in. firma Koelner, Wrocław Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
madagoral 09.07.2005 08:18 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 9 Lipca 2005 Użyj wyłącznie kołków, które zakotwiczą się w ścianie. Zamontowałem lampę za namową sprzedawcy na kołkach do styropianu i wyglądało to nieźle do pierwszego mocniejszego wiatru. Wtedy lampa odpadła Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
duch07 09.07.2005 11:19 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 9 Lipca 2005 Są specjalne WKRĘTY pastikowe które wkręcasz do styropianu - i lampa się trzyma wyłącznie na styropianie. Tak,to w zupełności wystarczy.Tak mam u siebie powieszone lampy już od dwóch lat.Zero problemu,nawet jak czasami jakiemus ptaszkowi przydaży sie na niej usiąść .Te kołki są chyba z "fischera". Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
Sp5es 09.07.2005 21:47 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 9 Lipca 2005 Nic się nie powinno dziać dla małych lamp. Jeśli długie ramię i uliczna latarnia.., to trzeba mieć wyobraźnię. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
Recommended Posts