selimm 07.07.2005 11:28 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 7 Lipca 2005 co myslicie o tym ?czy Nas tez to czeka ? Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
Peterek 07.07.2005 11:36 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 7 Lipca 2005 Wiesz selimm to samo pomyślałem, że na Nas kolej Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
Majka 07.07.2005 11:38 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 7 Lipca 2005 a cóż to za pesymizm może kolej, może nie. pozyjemy, zobaczymy Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
Peterek 07.07.2005 11:42 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 7 Lipca 2005 W radio mówią, że komitet kryzysowy zrobili. I na tym skończą, bo u nas nie ma dobrze zorganizowanej obrony cywilnej, nawet jednego numeru tel. nie ma na taką okoliczność. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
Majka 07.07.2005 11:57 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 7 Lipca 2005 zawsze możesz wybrać 112 Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
SławekD-żonka 07.07.2005 12:04 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 7 Lipca 2005 Czarno to wszystko widzę Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
Xena z Xsary 07.07.2005 12:20 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 7 Lipca 2005 przed chwilą zasłyszane w radiozet: wskazówka: jesli nastąpi wybuch nalezy się położyć do niego tyłem. no i nie rozumiem. tyłem że nogami czy tyłem że brzuchem na dół. A może oba warianty? I czy ważne jest gdzie jest północ? a tak poważnie to nasze służby ratownicze to jest nieporozumienie. z PO w skzole średniej pamietam tylko o zaklejaniu okien jak bedzie wybuch atomowy ( Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
Majka 07.07.2005 12:23 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 7 Lipca 2005 przed chwilą zasłyszane w radiozet: wskazówka: jesli nastąpi wybuch nalezy się położyć do niego tyłem. no i nie rozumiem. tyłem że nogami czy tyłem że brzuchem na dół. A może oba warianty? I czy ważne jest gdzie jest północ? a tak poważnie to nasze służby ratownicze to jest nieporozumienie. z PO w skzole średniej pamietam tylko o zaklejaniu okien jak bedzie wybuch atomowy ( tyłem - nogami w strone wybuchu. Jeżeli oczywiście zdązysz podstawa to chronić głowę. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
Xena z Xsary 07.07.2005 12:25 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 7 Lipca 2005 no własnie chodziło o to czy zdąże... tak samo jak czy zdąże zakleić okna przy wybuchu bomby atomowej... Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
Gość M@riusz_Radom 07.07.2005 12:26 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 7 Lipca 2005 A nam mówili, że w razie ataku należy przykryć się prześcieradłem i czołgać w kierunku cmentarza Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
niciacia 07.07.2005 12:36 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 7 Lipca 2005 a tak poważnie to nasze służby ratownicze to jest nieporozumienie. z PO w skzole średniej pamietam tylko o zaklejaniu okien jak bedzie wybuch atomowy ( A co ma wspólnego PO ze służbami ratwoniczymi ?? Służby ratownicze to nieporozumienie ??? - chyba przesaziłeś Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
Xena z Xsary 07.07.2005 12:45 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 7 Lipca 2005 przesadziłam z czym konkretnie.? Moze sprecyzuje o co mi chodzi , bo zdaje się inaczej mnie zrozumiales/as. Uwazam, że nasze słuzby ratownicze są lekko mówiąc niedofinansowane.KOnkretnie mam na myśli słabe zorganizowanie.Za mało, za rzadko, za bardzo chaotycznie.\A jesli pytasz czemu tak myśle, to mogę CI odpowiedzieć, że na podtsawie powodzi we Wrocławiu.1.Sztab Kryzysowy, który miał za zadanie zrobić coś, zrobił takie coś,że hej..2. chaos chaos chaos -ludzie sami budowali tamy, na wlasne oczy widzialam jak niechcacy zbudowali jeziorko (brak koordynacji)3. mieszkam w częsci wrocka, w której nie mielismy wody i pradu 2 tygodnie. moze TY masz jakies lepsze doswiadczenia w tym zakresie, ja niestety nie. I to wlasnie mam na mysli, ze nasza sluzba jest nieprzygotowana, bo nie ma na to kasy, bo jest za malo ludzi i panuje ogolny chaos..Jesli uwazasz inaczje to podaj mi moze jakis konkretny przyklad ZA? co do PO - osobiscie mialam wlasnie takie zajecia. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
Gość M@riusz_Radom 07.07.2005 12:47 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 7 Lipca 2005 Masz zapewne na myśli Obronę Cywilną - służby ratownicze póki co mamy całkiem niezłe. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
Xena z Xsary 07.07.2005 12:51 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 7 Lipca 2005 tak masz racje Mariuszu, to mialam na mysli;) Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
niciacia 07.07.2005 13:01 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 7 Lipca 2005 Właśnie, bo się nie zrozumieliśmy, sztaby kryzysowe, obrona cywilna to wielka fikcja i okresowe działania pod kątem obecności w mediach. Jeżeli chodzi o powódź we Wrocławiu, to zapewne pamiętasz, z jakim poświęceniem strażacy robili wszystko, by pomóc ludziom. Jeżeli chodzi o niedofinansowanie i inne nie ..., to zgadzam się. Trochę się orientuję i to naprawdę cud, że niektóre służby jeszcze funkcjonują, a na dodatek pierwsze miejsca w rankingach zaufania społecznego zajmują. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
Xena z Xsary 07.07.2005 13:18 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 7 Lipca 2005 Macie rację, pomyliłam pojęcia i nie sprecyzowałam co mam na myśli, także sorki jesli kogos uraziłam, bo mam wieki szacunek i podziw dla ludzi, którzy ratują innym życie, mienie często narażając swoje zycie! Pamiętam jak pomagali strażacy we Wrocławiu, ale rozumiesz, ich było no powiedzmy ilu -100? a potrzeba była niestety na 1000.... i wiesz ten chaos - tu niby wały poszły (same lub przy pomocy) tu zalewa, tam tamują, tu chleb, tam woda, złodzieje... bajzel, że hej... sztab kryzysowy miał nieprzerwany kryzys od początku powodzi. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
niciacia 07.07.2005 13:22 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 7 Lipca 2005 Odbiegając nieco od tematu wątku - powódź to bardzo skomplikowana sprawa i tak naprawdę nie do opanowania. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
Majka 07.07.2005 13:22 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 7 Lipca 2005 Xena, nikt nie może być przygotowany do takiej powodzi. Poprostu sie nie da. Wrocławianie sprawili sie bardzo dzielnie ratując mosty, brzegi, cmentarz. Chronili przed Odrą, a wylały dodatkowo inne rzeki nie mogące do niej wpłynąć. z tym oklejaniem okien - to tylko w razie zagrożenia bombardowaniem, w trakcie jest na to deczko za późno Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
Gość 07.07.2005 13:25 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 7 Lipca 2005 Czasem mam wrażenie, że u nas rządzą agenci al-Kaidy lub innych tego rodzaju organizacji. Nie muszą nic wysadzać żeby był bajzel do sześcianu Druga moja myśl - teraz chyba lepiej mieszkać w nudnej dziurze niż w metropolii. Dziury nikomu by się nie chciało wysadzac w powietrze Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
Rytunia 07.07.2005 13:41 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 7 Lipca 2005 to wszystko jest przerażające,a najgorsze jest to, że będzie coraz gorzej Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
Recommended Posts