Miesięcznik Murator ONLINE

Skocz do zawartości

"Białe szaleństwo" czyli relaks na stoku narciarskim?

EDZIA

Recommended Posts

• Odpowiedzi 336
  • Utworzony
  • Ostatnia odpowiedź

Najaktywniejsi w wątku

• 1 year później...
puk puk,

jest tam kto....?

Jak tam Wasze wypady narciarskie.....?

Moje maluchy trenują teraz w klubie, a ja "odkrywam" Amerykę tj. przerzucam się na jazdę carviongową (kiedyś trzeba...)

Pozdrawiam wszystkich,

gaga2

Gaga

Jak na mnie to całkiem nieźle.

1 stycznia - Ustroń Palenica,

11,12,13 stycznia Słowacja,

Ten weekend też Słowacja - wczoraj warunki były super, dużo świeżego śniegu i dużo słońca.

Ja też w tym roku zaczęłam jazdę carvingową :D

pozdrawiam

Edzia

• 2 weeks później...

Meldujemy się całą rodziną jako fani białego szaleństwa.

Z mężem jeździmy od...tak dawna, że już nie pamiętam od kiedy...

Córka ( 8,5 lat ) jeździ od 4 lat i co prawda na razie, to ja na nią czekam na dole, ale pewnie jeszcze rok/dwa i sytuacja sie odwróci :roll: . syn ( 7 lat ) początkowo trochę "lewy" :lol: , nadrabia zaległości...

Córka uczyła się jeździć w Białce Tatrz....opanowanie podstaw zajęło jej może ze dwie godziny...Z synem było gorzej...

Dla dzieci i nie tylko, polecam Włochy, choć jazda samochodem to męka. W zeszłym sezonie byliśmy więc samolotem.

W tym dopiero się wybieramy, bo z racji budowy i wykańczającej wykończeniówki nie było czasu i ...kasy niestety...

Kubaimycha!

Napisz proszę ile taka wyprawa samolotem kosztuje. I gdzie byliście.

Jak sobie pomyślę o dolomitach to serce mi wyje... i w kieszeni też... tyle że wiater :lol:

Byliśmy 3 lata temu w Ortisei - przejeździliśmy nasz taras :p, którego z resztą nie mamy do tej pory :oops: .

Stwierdziliśmy, że jak już w końcu wykończymy tą naszą chatę to dopiero wtedy się wybierzemy znowu. I tym razem dzieci zabierzemy - a to już naprawdę będzie konkretny wydatek bo jest nas wszystkich 6 sztuk - czworonogów nie liczę :lol: - przecież i tak nie jeźdżą :D

Koszt 2+2 na 7 dni wyniósł ok. 4500 zł. w tym przelot, transfer do i z hotelu, zakwaterowanie w hotelu z nieodpłatnym basenem i przedszkolem ( nasze dzieci jeżdżą po 3-4 godz. dziennie, więc żebyśmy mogli sami poszaleć na stoku było dla nas niezbędne )...wyżywienie we własnym zakresie, ale mieliśmy apartament 2-pokojowy z wyposażoną kuchnią...

W ramach wyjazdu 2 dni zostaliśmy zawiezieni autokarem ( ok. 30 min. jazdy ) na stoki we Francji...

Byliśmy we Włoszech 3-krotnie i zawsze było super. Za 2 tyg. jedziemy do Austrii...

Pozdrawiam

To całkiem nie najgorzej jak na 4 sztuki... Jak możesz napisz jeszcze, gdzie jeździliście.

I czy żarełko wlokłaś z sobą stąd czy tam wszystko kupowaliście. Jeżeli tam to czy te 4,5tys to obejmują?

Pytam bo widzę, że ten nasz niby tani wyjazd wcale taki nie był - żarełko też było nasze, a ponieważ jechaliśmy samochodem to obiadki wieźliśmy stąd w słoikach, wędliny paczkowane itd...

I jeszcze Cię pomaltretuję... tamten wyjazd to z jakiegoś biura mieliście czy sami szukaliście

pozdrówka

To całkiem nie najgorzej jak na 4 sztuki... Jak możesz napisz jeszcze, gdzie jeździliście.

I czy żarełko wlokłaś z sobą stąd czy tam wszystko kupowaliście. Jeżeli tam to czy te 4,5tys to obejmują?

Pytam bo widzę, że ten nasz niby tani wyjazd wcale taki nie był - żarełko też było nasze, a ponieważ jechaliśmy samochodem to obiadki wieźliśmy stąd w słoikach, wędliny paczkowane itd...

I jeszcze Cię pomaltretuję... tamten wyjazd to z jakiegoś biura mieliście czy sami szukaliście

pozdrówka

Byliśmy koło Turynu w miejscowości Sestriere, gdzie odbywała się olimpiada. Ośrodek pobudowany specjalnie w tym celu...Co prawda nie było tego klimatu, jaki panuje w naszych góralskich chatach na Podhalu, bo sam hajtek typu szkło, aluminium, windy itd...ale za to jakie stoki, wyciągi, gondole :roll: :D

Część żarełka mieliśmy z Polski, ale większość kupowana na miejscu...Ceny nie większe niż w naszych miejscowościach uzdrowiskowych :roll:

Wyjazd organizowany był przez biuro Otium Travel...bardzo profesjonalnie...

A my ten nieszczęsny taras... bo żaróweczki na kabelkach, gołe okna - tzn bez firanek to nasza rzeczywistość. Ale za to mamy rolety :lol: - zaparłam się na nie i zrobiliśmy je w dwóch etapach: 1. montaż skrzynek i prowadnic przed robieniem elewacji; 2. założenie samego pancerza już później - jak już mieszkaliśmy.

...ja już nie widzę żarówek na kabelkach wiszących z sufitu :lol: Ale mam dość permanentnego stresu towarzyszącego nam od roku z powodu budowy i myślę, że nasze dzieciaki tez niemało ucierpiały...Wyjazd jest nam potrzebny...a gołe żarówki...niech jeszcze powiszą...Gdzieś był temat o najdłużej trwających prowizorkach...kto wie, może sie załapiemy na czołowa pozycję :lol:

• 10 months później...

Witam i podnoszę bo temat mój ulubiony a sezon w pełni.

U nas prawdziwa zima, snieg przykrył całe podwórko a my już wytrzymać nie możemy..Nie wyobrażamy sobie zimy bez nart.

W tym roku jedziemy do Czech (byliśmy tam już kilkanaście razy).Może w przeciagu tygodnia mąż weżmie kilka dni urlopu. Z powodu wykończeniówki Włochy przeszły nam tym razem koło nosa (rodzinka jedzie a my niestety musimy zostać :cry: ).

Za każdym razem w Czechach trafialismy na bardzo dobre warunki. Mają sporo tras o różnym stopniu trudności, dość dobrze przygotowanych, wyciągi krzesełkowe + orczyki dla chętnych. Koszty takiego wyjazdu też wysokie nie są.

A Wy gdzie się wybieracie w tym sezonie?