Baru 25.09.2005 19:28 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 25 Września 2005 No dobra! Wątek narciarski czas odświeżyć . Mam pytanko, do Majki pewnikiem najbardziej - chociaż mam nadzieję, że i inni mi pomogą. Otóż mój małż szanowny wymyślił, że gwoździem tego sezonu narciarskiego będzie Austria. Co Wy na to? Jeździecie tam? Macie jakieś sprawdzone i nie zwalające z nóg cenowo miejsca?? Bardzo proszę o Wasze opinie. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
Majka 25.09.2005 19:34 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 25 Września 2005 Ja mam same zwalające z nóg zillertal, solden........... ale są takie dziury blisko dobrych miejsc np. - Langefeld - 12 km od Solden - Maischofen - na skrzyzowaniu pomiedzy Saalbach a Europa sport region może nie potrzebujecie 140km tras i gor o wysokości 3tyś. to może coś z karyntii Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
modulor 25.09.2005 20:10 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 25 Września 2005 Ja mam same zwalające z nóg zillertal, solden........... ale są takie dziury blisko dobrych miejsc np. - Langefeld - 12 km od Solden - Maischofen - na skrzyzowaniu pomiedzy Saalbach a Europa sport region może nie potrzebujecie 140km tras i gor o wysokości 3tyś. to może coś z karyntii oh Majka :D karyntia? :DDDDDDDDDDDDDDDDDDDD dobre sobie nieważne dokąd ... ale czas naostrzyć sprzęta Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
Gość 26.09.2005 01:20 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 26 Września 2005 Objawy prawdziwego "białego szaleństwa" : Leżymy sobie na działeczce na leżakach w którąś upalną niedziele i nagle mój mąż się odzywa: ale mam ochote pojechać na narty fajne a ja mam ochotę na narty wodne, nie próbowałam i coraz bardziej kusi Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
Majka 26.09.2005 07:55 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 26 Września 2005 Modi, dlaczego nie Karyntia Faktycznie, ja nie byłam , bo jak mam tylko tydzień na narty to muszę mieć największe i najlepsze góry . Ale mam całą masę klientów, którzy tam jeżdżą. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
Baru 26.09.2005 08:27 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 26 Września 2005 Majka!! A jakieś bliższe namiary? I ceny?? Pliisss!! Jak tutaj nie możesz to napisz na priwa. Pliiisss!! Wyjazd ma być dla dwóch rodzin - każda po jednym dziecięciu, w okresie ferii zimowych (nasze córki już szkolne są) czyli pewnikiem styczeń. Dziewczyny jeżdżą jako-tako, z tego całego towarzystwa ja jeżdżę najgorzej - dopiero dwa sezony za mną. Pomóóóóżżż!! Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
Majka 26.09.2005 09:57 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 26 Września 2005 a co mi tam Kaprun, apartamenty Domicyl 3 osobowe - 1232zł/wynajem/tydzień/ Saalbach, apartamenty Pamina - 1254 zł/wynajem/tydzień Flachau - apartamenty Sylvia - 1036zl/wynajem takie ceny są w styczniu. Ale czy Wy nie macie ferii od 30.01 - 12.02 Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
Baru 26.09.2005 10:56 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 26 Września 2005 Majka!! Jesteś debeściara! Ja właśnie przed chwilą dostałam sms-a od koleżanki, którąprosiłam o sprwdzenie terminu ferii w szkole. Skąd Ty masz takie informacje?? Odnośnie terminu ferii oczywiście . A w temacie nart to Cię wykorzystam dogłębnie, ale potem całkiem nie porzucę - odezwę się czasem na forum do Ciebie. Napisz, co byś faktycznie polecała, co jest w tych apartamentach, co z jedzeniem - czy znasz ceny skipasów? Czy nie wyszło by taniej jakbyśmy wynajęłi jakąś chałupkę?? Jakbyś miała linki do czegoś godnego polecenia to nisko się kłaniam... Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
Majka 26.09.2005 11:15 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 26 Września 2005 ja takie informacje muszę mieć. Apartamenty to inaczej mieszkania na wynajem, posiadaja osobna kuchnie lub aneks kuchenny. I są bez wyzywienia. Jak jedziecie w 6osób, to możecie wynająć apartament 6cio osobowy. jezeli wasze dzieci sa małe, to może pensjonat lub hotel z dwoma posiłkami bedzie Wam bardziej odpowiadał /dzieci maja od 50 do 100% znizki/. Im lepszy ośrodek narciarski tym droższe mieszkania i karnety. Ale warto Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
Baru 26.09.2005 11:33 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 26 Września 2005 No dobra - to przejdźmy do konkretów: nasze dzieci są w drugiej klasie podstawówki, jedzenia nie kochają zbytnio, poproszę o konkretne propozycje tak na tydzień - 10 dni. Wiesz mniej więcej co polecasz, sama jeździsz... Pomóż biednej matce... A co do jedzenia to nastawiamy się na to, że zabierzemy z sobą jakieś prawie gotowe obiady, a coś na śniadania i kolacje to już na miejscu - nie chcemy się wiązać sztywnymi godzinami posiłków, żeby nie wracać ze stoku na obiad a potem co? z powrotem na narty?? czy inne zajęcia grupowe? . Więc wyobraź sobie, że przychodzę do Ciebie do biura i chcę u Ciebie takie coś kupić - co jest bardzo prawdopodobne, jeżeli się dogadamy. PS. Jak masz GG to się odezwij - teraz lecę kosić mój 30-stoarowy trawniczek, ale potem luknę co mi napisałaś. PS2. Mam nadzieję że to już naprawdę ostatnie koszenie w tym roku Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
Majka 26.09.2005 12:24 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 26 Września 2005 konkrety na priwa Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
EDZIA 26.09.2005 16:05 Autor Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 26 Września 2005 a co mi tam Kaprun, apartamenty Domicyl 3 osobowe - 1232zł/wynajem/tydzień/ Saalbach, apartamenty Pamina - 1254 zł/wynajem/tydzień Flachau - apartamenty Sylvia - 1036zl/wynajem takie ceny są w styczniu. Ale czy Wy nie macie ferii od 30.01 - 12.02 Majka czy mam rozumieć, że to ceny apartamentu. A jak to by wyglądało na 4 osoby? Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
bratki 26.09.2005 17:41 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 26 Września 2005 Hejka, widzę, że narciarze już grzeją silniki przed sezonem. Też mnie już zaczęło nosić. Wyjątkowo wcześnie w tym roku. Może dlatego, że lata nie zabrakło. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
Baru 26.09.2005 20:43 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 26 Września 2005 Dzięki, Majka!Skonsultuję z kumpelą i się odezwę Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
Majka 27.09.2005 07:40 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 27 Września 2005 Edzia, za 4 osobowe podobnie tylko troche drożej Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
Piotrek P. 21.11.2005 10:38 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 21 Listopada 2005 Narciarze już na stoku; bądź szusują po sklepach szukając rewelacyjnych okazji. Czy ktoś może założył ślad w nowym sezonie? Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
satina 29.11.2005 13:25 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 29 Listopada 2005 Ja już znaczyłam ślad na śniegu w tym sezonie. Właśnie wróciliśmy z z lodowca Tux w Austrii. Pomimo że na wys. 3250 m było - 15; - 17 C bylo cudownie. Przy takim ruchu gdzie się nie czeka w kolejkach i jeździ gondolkami tej temperatury wcale sie nie odczuwa. Było fajnie, ale jak dla mnie to za dużo jest tam orczyków i bardziej polecałabym np. Flachau, Zillertall , Radstadt , Obertauer, niższe góry ale są bardziej zagospodarowane tzn dużo gondoli, kanapek (krzesełek). Nogi wtedy męczą się tylko jadąc w dół. Ale było naprawdę super no i szkoda że krótko (5 dni jeżdżenia) Pozdrawiam Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
gaga2 12.01.2006 14:11 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 12 Stycznia 2006 witam, wkrótce ferie zimowe... czas na narciarzy... Jak Wasze plany w tym roku? a może macie już pierwszze szusy za sobą? Tej zimy odpuszczamy jeszcze Alpy i Dolomity to wynik refleksji nad stanem naszych finansów... ale w zeszłym tygodniu byliśmy w Brennej Węgierski: duże zmiany na korzyść, warunki rewelacyjne, piękna słoneczna i mroźna pogoda.. Moja mała prawie 4-latka świetnie sobie radzi, tylko ja jakoś bardzo czuję kręgosłup jeżdżąc do tyłu na ugiętych kolanach: mała trzyma mnie za ręce i jedzie "sama" do przodu... myślę że jeszcze kilka wypadów w góry i mała zacznie sama zasuwać. To będzie duża radość i ugla dla moich pleców... . Za to Tadzio jeździ z koleżankami i tylko od czasu do czasu rodzice są mu potrzebni jak karnet się skończy albo ma ochotę na herbatę... eh, ja ja lubię jeździć na nartach... Pozdrawiam, gaga2 Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
Majka 13.01.2006 08:44 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 13 Stycznia 2006 gaga, kup dla małej uprząż /zapinana koszulka z szelkami. Będziesz mogła jeździć za nią, a nie tyłem. Możesz też dostosować szelki z wóżka + sznur. Bylismy tydzień na nartach w Karkonoszach. Dzięci na ferie jadą z T. ja muszę zostać w pracy. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
vector 13.01.2006 13:31 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 13 Stycznia 2006 Zamiast sznura polecam smycz dla psa - autentycznie.Patent wypróbowany na własnej córce.Chodzi o taką smycz która się sama zwija i rozwija i ma ok. 5m.Radzę kupić taką mocniejszą dla większego pieska.Dzieciak jedzie sam tak jak potrafi a w momencie gdy traci panowanieopiekun blokuje smycz i jest OK.Dzieciak nabiera pewności siebie i nie ma hamulców psychicznych.Trzeba jednak uważać bo pomimo, ze odległość jest niewielka toktoś może wjechać pomiędzy dziecko i opiekuna a wtedy to gleba totalna. Pozdrawiamvector Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
Recommended Posts