Miesięcznik Murator ONLINE

Skocz do zawartości

"Białe szaleństwo" czyli relaks na stoku narciarskim?

EDZIA

Recommended Posts

• Odpowiedzi 336
  • Utworzony
  • Ostatnia odpowiedź

Najaktywniejsi w wątku

On 2002-11-15 10:11, EM wrote:

To jest najgorsze w polskich górach. Pod tym wzgledem niedoścignione sa Dolomity. Nie mówiąc o fantastycznych krajobrazach i pogodzie, to wyciagi są tylko krzesełkowe. Dzieci do 8 lat gratis. Jak podchodzisz z dzieckiem wyciagowy zwalnia wyciąg, wyskakuje z budy, wsadza dziecko na wyciag i macha reką!!! Czujesz cos takiego w Polszcze???

W Polsce jest dokładnie tak samo. Byłem w Bukowinie na talerzykach tak jest i w Białce na krzesełkowym tak samo.

HEJ!

W Krakowie zrobiłby furorę wyciąg postawiony w Lasku Wolskim, ale go nie ma. Sama zorganizowałabym taki ośrodek narciarski, lato - igielit, zima - śnieg, parking, oswietlenie, 2 "talerze", "krzesło", knajpa, tor saneczkowy itp. Ale na to potrzeba kasy.

Majka narobiłaś mi ochoty na to zakończenie sezonu :wink:

Mąż długo mi musiał perswadować,że to na dzień dzisiejszy czyste szlenstwo. :smile:

Choć nie przekonał mnie jeszcze tak do końca :grin:

Góry, góry, wysokie osnieżone szczyty, słońce. Zamknijcie oczy, przenieście się myślami w Dolomity, Alpy Austriacke lub Francuskie. Jesteście na lodowcu, 3200m n.p.m, patrzycie w dal. Nie widać miasteczek - one są głęboko w dolinach - widać tylko szczyty gór, ostre, oświetlone, słońce razi w oczy... czujecie się jak ......

/w kropki należy wpisać własne odczucia :grin: /

Greg jakbym słyszała swojego męża :grin:

Też do czasu zamieszkania we własnym domu zawiesił wszelkie narciarskie wypady zagraniczne.

Tylko czy potem będzie nam się chciało opuszczać swoje ciepłe domki :wink:

Greg ja jeszcze nie mieszkam.A dom dobrze strzeżony, bo za płotem rodziców

Na dobrą sprawę dopiero niedawno zaczęłam :grin:

Ale pomarzyć nie wolno :wink:

[ Ta wiadomość była edytowana przez: EDZIA dnia 2003-03-04 15:38 ]

Jasne, że wolno! Nawet trzeba. Pamiętaj - marzenia się spełniają, trzeba tylko chcieć :smile:

Chyba większość z nas najpierw marzyła o własnym domu a ilu już w nich mieszka. Teraz kolej na inne marzenia - np. narty w Alpach :smile:

Ja na razie marzę i o tym i o tym (choć domek już stoi ale trzeba go jeszcze wykończyć).

Ciekawe jak tam na Kasprowym ? Tam można pojeździć do maja.

Greg

nie wykluczone, że spotkamy się gdzieś na alpejskim szlaku :smile:

Myślę że tegoroczny, krajowy sezon narciarski należałoby uznać za zamknięty