Miesięcznik Murator ONLINE

Skocz do zawartości

"Białe szaleństwo" czyli relaks na stoku narciarskim?

EDZIA

Recommended Posts

Witam wszystkich w Nowym Roku i nowym sezonie.

Nasze tegoroczne plany, te najbliższe to wyjazd w pierwszym tygodniu ferii do Karpacza a w marcu na pewno będzie Zakopane. Może w tym roku się uda zjechać z Kasprowego.

pozdrawiam

Edzia

• Odpowiedzi 336
  • Utworzony
  • Ostatnia odpowiedź

Najaktywniejsi w wątku

Witajcie,

Ja się wybieram w ten piątek o świcie na Słowację (Velka Raca). Niestety pogoda zapowiada się taka... że może nie będę miała po co jechać. Nic to, w lutym pojadę tam na 10 dni a w Marcu jeszcze raz na długi weekend. Polecam to miejsce - tanio a organizacja o niebo lepsza niż u nas.

Pozdrówka,

Alicjanka

Ledwo co wróciłam z Kluszkowiec...polecam goraco! Śniegu w brud!

Ludzi niestety też,ale ta zima jakoś taka mało łaskawa dla narciarzy,więc zrozumienia potrzeba!

Oooo, to może się gdzieś tam spotkałyśmy w kolejkach? Fakt, kolejki były niezłe, ale "kilka" razy udało się zjechać. Strusie pogłaskałaś?

Jeździliśmy też na stoku nad Zalewem Czorsztyńskim, w nazwie ma coś z Polaną - Jasna Polana albo coś w tym stylu. Kolejek w zasadzie nie było, zjazd, bramka i wjazd. A bramki o wiele lepsze niż w Kluszkowcach - mniej fizyczne :).

A na feriach wybieramy się na Słowację z naszą najstarszą latoroślą - pierwszoklasistką.

A ja w piatek do Krynicy . Teraz kilka razy dziennie sprawdzam warunki liczac ze sie nie roztopi ( prognozy niezbyt optymistyczne) Licze ze jak co roku lokalny mikroklimat nie zawiedzie. Jak na razie wyglada optymistycznie bo przez noc dopadalo 15 cm a teraz w centrum nasiaka woda. Na jaworzynie nadal temperatury ujemne i mam nadzieje ze tak juz zostanie. 17 stycznia zdam relacje z wrazeń i warunków ( jak uda mi sie calo wrócic ;-) )

• 2 weeks później...
Ledwo co wróciłam z Kluszkowiec...polecam goraco! Śniegu w brud!

Ludzi niestety też,ale ta zima jakoś taka mało łaskawa dla narciarzy,więc zrozumienia potrzeba!

Oooo, to może się gdzieś tam spotkałyśmy w kolejkach? Fakt, kolejki były niezłe, ale "kilka" razy udało się zjechać. Strusie pogłaskałaś?

Jeździliśmy też na stoku nad Zalewem Czorsztyńskim, w nazwie ma coś z Polaną - Jasna Polana albo coś w tym stylu. Kolejek w zasadzie nie było, zjazd, bramka i wjazd. A bramki o wiele lepsze niż w Kluszkowcach - mniej fizyczne :).

A na feriach wybieramy się na Słowację z naszą najstarszą latoroślą - pierwszoklasistką.

Też byłam z mężem w Kluszkowcach na sylwestra.

Niestety ten wyjazd był dość pechowy. Mąż wrócił ze zwichniętym kolanem i prawdopodobnie ma naderwane ścięgna. Oczywiście byliśmy na pogotowiu zaraz po tym jak został zwieziony ze stoku.

Czy orientujecie się jak szybko po takiej kontuzji można wrócić na stok? Ten sezon to już raczej z głowy, zresztą i tak śniegu nie ma więc go nie kusi. Ale jak spadnie to nie wiem jak męża utrzymam w domu.

W piątek rano wyjeżdzamy w Dolinę Słońca Włochy.

Miejscowość Dimaro, trasy zjazdowe Folgarida - Marilleva wraz z Madonna di Campiglio oraz lodowiec Passo Tonale.

Wreszcie śnieg, słońce i najpiękniejsze niebo na świecie.

W piątek rano wyjeżdzamy w Dolinę Słońca Włochy.

Miejscowość Dimaro, trasy zjazdowe Folgarida - Marilleva wraz z Madonna di Campiglio oraz lodowiec Passo Tonale.

Wreszcie śnieg, słońce i najpiękniejsze niebo na świecie.

Tolu, ale masz fajnie.

Życzę miłych wrażeń i czekam na relacje po powrocie.

Może i ja się przełamię i zdecyduję na wypad narciarski do Włoch lub Austrii.

pozdrawiam

Edzia

Tola, super :D Pamietajcie o zdjęciach do ski-pasa /tam sa takie fajne /magnetyczne karty/, ze bramki przepuszczaja cię bez wyciagania go z kieszeni 8)

A może by tak w niedzielę wyskoczyć do.......Orawki :D Podobno otworzyli jakiś nowy wyciąg. Ktoś coś wie?

Z łezką w oku wspominam swoje zimowe wypady do Fracyji,

eeehhh... to było jeżdżenie...

Niestety, teraz na pierwszym miejscu w rankingu wydatków są okna, BK, wełna min i inne tego typy duperele... :cry:

Pozdrawiam wszystkich szusujacych!

:D

Widzę, że Kluszkowce rosną w siłę. Za tydzień , może dwa ( jak Bóg da) urywamy się czeredą na krótki wypad właśnie do Kluszkowic.

Jak by co, obwieszczam, że na lewym ramieniu kurtki wyszywam zielone ZIA. :D

Uziabiam serdelasowato.

Tak ja Dyzma ZIA ZIU ZI ZIU ZU ZIAJ ? ( cieszcie sie ze nie zaspiewalem bo mam słuch pierwszego stopnia tzn rozrózniam czy graja czy nie i spiewam podobnie) ;)

Gaga, kup dla małego kask i szelki ze smyczą. Nie będzie to hamowalo jego ruchów a w razie czego masz kontrolę. :D Dzieci lubią pedzić i nie maja wyobrażni czym moze to się zakończyc. Nauka tylko w formie zabawy. :D

Potwierdzam. Mój już prawie pieciolatek w tym roku powiedzial ze bedzie już jeżdził na nartach ( w poprzednich latach odmawial wspólpracy) i swój cel zrealizował. 3 dnia nauki został zabrany na najwiekszy wyciag na Slotwinach ( Krynica) i zjechał z niego samodzielnie, oczywiscie asekurowany troche, nie zwracajac na okrzyki w rodzaju skrecaj. Skrecił dopiero pod chatke na stoku, zmobilizowany obietnica czekolady. Na pytanie dlaczego nie skrecał wczesniej odpowiedzial z rozbrajajaca szczerościa " po co , przeciez przede mna nikt nie jechał?"