BobTrebor 07.07.2005 12:23 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 7 Lipca 2005 złożyłem podanie do UMiejskiego, pani umówiła się kiedy ją podwieźć, pomierzyła drzewa (sosny pospolite, kosówkę wybujałą i dwie źle prowadzone jabłonie ozdobne), za dwa tygodnie dostanę decyzję, już teraz wiem, że będzie pozytywna, mam czas na wycinkę i posadzenie 5 drzew w zamian ( liczą się iglaki i nawet wierzba japońska szczepiona na 'patyku') do wiosny nic nie bolało i kosztowało w sumie 25 zł więc polecam tą drogę wszystkim chcącym zgodnie z prawem pozbyć się niepotrzebnych drzew z działki Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
woytek 07.07.2005 12:32 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 7 Lipca 2005 W UM Piaseczno samo podanie o wycinkę kosztuje 60 pln. w. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
BobTrebor 07.07.2005 12:35 Autor Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 7 Lipca 2005 widocznie stawkę ustala każde miasto osobno u nas 5 zł za złożenie podania20 zł za wydanie decyzji Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
ania1719508426 08.07.2005 10:33 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 8 Lipca 2005 nic nie bolało i kosztowało w sumie 25 zł więc polecam tą drogę wszystkim chcącym zgodnie z prawem pozbyć się niepotrzebnych drzew z działki A co byś powiedział, gdyby Pani doszła do wniosku, że któreś z tych drzew jednak jest niezwykle cenne dla gminnego biotopu? Mój znajomy - tą samą, legalną drogą - został z palcem w nocniku a konkretnie z brzozą w samym środeczku małej działki. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
dominikams 08.07.2005 10:59 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 8 Lipca 2005 A nie dało by się tej brzozy przesunšć w inne miejsce, na róg działki? Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
ania1719508426 08.07.2005 11:21 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 8 Lipca 2005 To dość leciwe drzewo - raczej nie wytrzyma przeprowadzki... Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
BobTrebor 13.07.2005 11:35 Autor Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 13 Lipca 2005 nic nie bolało i kosztowało w sumie 25 zł więc polecam tą drogę wszystkim chcącym zgodnie z prawem pozbyć się niepotrzebnych drzew z działki A co byś powiedział, gdyby Pani doszła do wniosku, że któreś z tych drzew jednak jest niezwykle cenne dla gminnego biotopu? Mój znajomy - tą samą, legalną drogą - został z palcem w nocniku a konkretnie z brzozą w samym środeczku małej działki. wtedy udałbym się drogą nielegalną , takie życie Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
marcin_budowniczy 13.07.2005 12:45 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 13 Lipca 2005 W Koninie też 25 zł. w znaczkach skarbowychWycinka 3 topoli, ale na jabłonie (drzewa sadowe) nie trzeba mieć zezwolenia. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
ania1719508426 13.07.2005 13:22 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 13 Lipca 2005 nic nie bolało i kosztowało w sumie 25 zł więc polecam tą drogę wszystkim chcącym zgodnie z prawem pozbyć się niepotrzebnych drzew z działki A co byś powiedział, gdyby Pani doszła do wniosku, że któreś z tych drzew jednak jest niezwykle cenne dla gminnego biotopu? Mój znajomy - tą samą, legalną drogą - został z palcem w nocniku a konkretnie z brzozą w samym środeczku małej działki. wtedy udałbym się drogą nielegalną , takie życie No tak, ale wtedy droga nielegalna jest już o wiele bardziej ryzykowna... Pozdr. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
jag_24 13.07.2005 15:04 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 13 Lipca 2005 My jeszcze pozwolenia nie dostaliśmy. Owszem prośba o wycinkę drzew jest już złożona w Wydziale Ochrony Środowiska, za złożenie takiego podania zapłaciliśmy 5zł + 0,50gr za każdy załącznik. Mam nadzieję że zostanie pozytywnie rozpatrzona-chcemy usunąc tylko jedno drzewo świerk, zasłania nam kuchnię , jest zaniedbane a poza tym chcielibyśmy w tym miejscu zrobic wjazd na posesję (domek kupiony w zeszłym roku). Mam nadzieję że takie argumenty przemówią do . Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
marcin_budowniczy 13.07.2005 16:35 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 13 Lipca 2005 Dobrym argumentem żeby dostać pozwolenie jest: choroba drzewa (widoczna jemioła),podeszły wiek drzewa,zagrożenie związane z powyższym,utrudnienie w komunikacji w ruchu pieszych Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
BobTrebor 14.07.2005 11:15 Autor Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 14 Lipca 2005 nic nie bolało i kosztowało w sumie 25 zł więc polecam tą drogę wszystkim chcącym zgodnie z prawem pozbyć się niepotrzebnych drzew z działki A co byś powiedział, gdyby Pani doszła do wniosku, że któreś z tych drzew jednak jest niezwykle cenne dla gminnego biotopu? Mój znajomy - tą samą, legalną drogą - został z palcem w nocniku a konkretnie z brzozą w samym środeczku małej działki. wtedy udałbym się drogą nielegalną , takie życie No tak, ale wtedy droga nielegalna jest już o wiele bardziej ryzykowna... Pozdr. ryzyko to jedna z barw życia prawdziwego mężczyzny tym razem zostały mi na pociechę piła, siekiera i kupa drewna do utilizacji - też męska robota Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
Mita 14.07.2005 12:12 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 14 Lipca 2005 A u nas sie drzewo złamało od wiatru, śnieżna i mroźną zimą Wichury to nieraz strrraszne bywają Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
Recommended Posts