dawidow 07.07.2005 13:29 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 7 Lipca 2005 Licze na waszą pomoc bo na sprzedwców nie mozna liczyć. Otórz szukam dobrego pieca do ogrzania domu 150 m kw i juz nie wiem sam jakiej firmy wybrać. Czytałam setki komentarzy i artykułów i już jestem głupi. Jedni radzą jednofunkcjny z zasobnikiem oddzielnie inni dwufunkcyjny z malym zasobnikiem wody......Szukam pieca do CO i cieplej wody, do tradycyjnego ogrzewania i częściowo podłogówki. Zdecydowałem sie już na firmę Saunier Duval isomax bo miał mieć wszystko w sobie i już nic nie trzeba by dokupywać piec ok 6 tys, ale inny sprzedawca mówi że się ten piec nie nadaje do podłogówki, a panel jest do innego modelu i kosztuje ok 3 tys . tak więc piec wychodzi ponad 9 tys. czy mozecie coś doradzić bo za tą kase można kupić też inna firme. Prosze o wasza pomoc bo widzę że nie można liczyć na sprzedawców. Rafał Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
rafslusarczyk 07.07.2005 15:12 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 7 Lipca 2005 w cenie 9k możesz kupić kompletna kotłownie kondensacyjną Vaillanta Eco Tec 196/2-7 + zasobnik 120l + serownik pogodowy Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
rafslusarczyk 07.07.2005 15:20 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 7 Lipca 2005 patrząc na twój projekt K3 kotłownia odddalona od kuchni a więc cyrkulacja => kocioł z zasbnikiem gdzie chcesz mieć ogrzewanie podłogowe ? Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
Mały 07.07.2005 21:33 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 7 Lipca 2005 Viessmann Vitopend z zasobnikiem i sterowaniem stałotemperaturowym kosztuje ok.6 tys zł brutto. co do bzdur o niemożności sterowania podłogówką -nie słuchaj tego - od tego są zawory ograniczające. Jak masz domek to lepiej weż kocioł 1f z zasobnikiem a nie 2funkcyjny(czasem może ciepłej wody zabraknąć....) Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
dawidow 08.07.2005 05:58 Autor Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 8 Lipca 2005 podłogowke zamierzam zrobić w przedsionku, przedpokoju, łazienkach i kuchni. Oprucz pieca chcę jeszcze zamieścic kominek z plaszczem wodnym Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
canon111 09.07.2005 12:33 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 9 Lipca 2005 ja mam viessmana vitomenda 100 z zasobnikiem, i zasilam nim tez około 80 m 2 podłogówki i wszystko chodzi bez zastrzeżeńkosztował około 5500 brutto Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
eldritch25 10.07.2005 20:41 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 10 Lipca 2005 Mam Junkersa w mieszkaniu (dwufunkcyjny) i kłopoty Ciepłą wodę muszę otwierać na maxa a potem dopro przestawiać na letnią bo syczy i wyłącza się (czujnik spalin). Pozatym źle mi zamontowali fachowcy. No cóż ale kupiłem gotowy dom Niepolecam. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
radoskur 26.07.2005 09:30 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 26 Lipca 2005 Ja bym polecał Gazowy kondensacyjny z zasobnikiem 120L-150L + programator pogodowy. Ceny w internecie: Buderus / Vaillant / Junkers / Viessman około 7000-7500zł komplet. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
Recommended Posts