Miesięcznik Murator ONLINE

Skocz do zawartości

HELP - jaki piec gazowy??

Recommended Posts

Licze na waszą pomoc bo na sprzedwców nie mozna liczyć. Otórz szukam dobrego pieca do ogrzania domu 150 m kw i juz nie wiem sam jakiej firmy wybrać. Czytałam setki komentarzy i artykułów i już jestem głupi. Jedni radzą jednofunkcjny z zasobnikiem oddzielnie inni dwufunkcyjny z malym zasobnikiem wody......

Szukam pieca do CO i cieplej wody, do tradycyjnego ogrzewania i częściowo podłogówki. Zdecydowałem sie już na firmę Saunier Duval isomax bo miał mieć wszystko w sobie i już nic nie trzeba by dokupywać piec ok 6 tys, ale inny sprzedawca mówi że się ten piec nie nadaje do podłogówki, a panel jest do innego modelu i kosztuje ok 3 tys . tak więc piec wychodzi ponad 9 tys. czy mozecie coś doradzić bo za tą kase można kupić też inna firme. Prosze o wasza pomoc bo widzę że nie można liczyć na sprzedawców. Rafał

Viessmann Vitopend z zasobnikiem i sterowaniem stałotemperaturowym kosztuje ok.6 tys zł brutto. co do bzdur o niemożności sterowania podłogówką -nie słuchaj tego - od tego są zawory ograniczające. Jak masz domek to lepiej weż kocioł 1f z zasobnikiem a nie 2funkcyjny(czasem może ciepłej wody zabraknąć....)

Mam Junkersa w mieszkaniu (dwufunkcyjny) i kłopoty :x

Ciepłą wodę muszę otwierać na maxa a potem dopro przestawiać na letnią bo syczy i wyłącza się (czujnik spalin). Pozatym źle mi zamontowali fachowcy. No cóż ale kupiłem gotowy dom 8)

Niepolecam.

• 3 weeks później...