Pietka 07.07.2005 17:51 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 7 Lipca 2005 Mam mały problem. Kupiłem działeczkę z przyłączem wodnym ale nie odebranym przez wodociągi. Okazało się, że domek który stoi na działce jest podłączony nielegalnie do studzienki wodomierzowej. Daradźcie co zrobić. Czy zgłosić do legalizacji w takim stanie w jakim jest ( ciekaw jaką karę mogę zapłacić za nielegalny pobór wody) czy rozłączyć i dopiero zgłosić do legalizacji. Proszę doradźcie co zrobić Z góry dziękuję Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
Jerzysio 08.07.2005 09:52 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 8 Lipca 2005 Jak to jest w Wwie to trzeba wystąpić do MPWiK i oni określą procedurę legalizacji, ale jak chcesz szczegółowszej porady, to napisz dokładnie co wiesz i pchnij do mnie na prv, postaram się odpisać w ciagu kilku dni.pozdroJ Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
bladyy78 09.07.2005 12:40 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 9 Lipca 2005 Najlepiej rozlacz wode jak sie da i wystao do wodociagów o podlaczenie. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
Pietka 10.07.2005 20:00 Autor Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 10 Lipca 2005 Dzięki za pomoc. Piotr Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
Jerzysio 12.07.2005 05:54 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 12 Lipca 2005 ...no to czekam !J Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
dop729 13.07.2005 06:21 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 13 Lipca 2005 Jezeli kupiłas działkę niedawno to idż do urzędu i powiedz że chcesz mieć to legalnie .Ponieważ masz już podłączenie wody to zapłacisz za za przyłącze i może jeszcze za projekt. Ja płaciłem 1000pln.za przyłącze, od projektu odstąpili. Gdy geodeci robili mi mapkę do celów projektowych nanieśli mi przyłącze na plan i mam legal bez dodatkowych kosztów. Pozdrowienia Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
Wowka 13.07.2005 15:23 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 13 Lipca 2005 Najlepiej rozlacz wode jak sie da i wystao do wodociagów o podlaczenie. Sądzę, że jest to zła rada. Nie masz absolutnie żadnych uprawnień do ingerencji w system wodociągu przed licznikiem. Skoro licznika nie posiadasz to nie wolno Tobie absolutnie w niczym grzebać. Zgłoś do wodociągów ten stan jako stan przez Ciebie zastany w momencie zakupu działki. Wystąp o podłączenie Twojej posesji/działki do wodociągu. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
Pietka 16.07.2005 21:17 Autor Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 16 Lipca 2005 Zrobiłem tak jak doradził mi Jerzysio i w przyszłym tygodniu będę miał warunki legalizacji. Pozdrawiam wszystkich. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
Gość 22.07.2005 11:51 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 22 Lipca 2005 Polecam zapoznać się z ustawą z dnia 7 czerwiec 2001 o zbiorowym zaopatrzeniu w wodę i zbiorowym odprowadzaniu ścieków (T.j:. Dz. U Nr 96 z 2004 r., poz 959, z późń. zm.) Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
Recommended Posts