jj 07.07.2005 18:02 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 7 Lipca 2005 Usiłuję ustalić przebieg przyłączy po działce i ich umiejscowienie w ogrodzeniu. Dlatego bardzo proszę o podzielenie się swoim doświadczeniem tych, którzy mają to już za sobą. 1. Czy mogę poprowadzić rurę z wodą (rurociąg miejski a właściwie wiejski)jakieś 0,5 m od granicy sąsiada - czy nie za blisko (ze względów technicznych czy jakiś tam ZUD-owo papierkowych)? 2. Czy jeśli mam na planie zagospodarowania w pozwoleniu na budowę wniesione szambo to mogę je sobie przenieść w inne miejsce bez pozwoleń itd, itp. 3. Czy ktoś ma właz od szamba na podjeździe do garażu i czy takie rozwiązanie się sprawdza? Planuję umieścić złączkę w ogrodzeniu. 4. Jaka jest minimalna odległość umieszczonych w ogrodzeniu skrzynek gazowej i elektrycznej. Będę wdzięczna za wszelkie opinie Pozdrawiam jj Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
jj 08.07.2005 16:14 Autor Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 8 Lipca 2005 Wywołam temat jeszcze raz - może ktoś coś będzie wiedział.Dodam od siebie, że w starostwie trzeba zgłosić zmianę umieszczenia szamba. Natomiast człowiek od przyłączy twierdzi, że rura z wodą minimum 1m od płota co by się płot był i nie zawalił. Anybody??? Sama ze sobą mam korespondować???pzdrjj Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
Zbigniew Rudnicki 09.07.2005 18:06 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 9 Lipca 2005 Głębokość wykopu dla wodociągu to około 120cm.Zatem wykop musi być dość szeroki. Zatem o ten 1 metr trzeba się odsunąć od granicy. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
Recommended Posts