Agnieszka-Rynio 07.07.2005 18:19 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 7 Lipca 2005 Czy ktoś brał może kredyt w Banku Millenium jeśli tak to proszę o wskazówki i na co zwracać uwagę? Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
doli 08.07.2005 07:23 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 8 Lipca 2005 Mam kredyt budowlany w banku Millenium. Właśnie mam zamiar składać o drugą transzę. Generalnie jest OK, trochę tylko czekałam na decyzję - koniecznie trzeba "poganiać" swojego doradcę - oni naprawdę sporo mogą. Po złożeniu wniosku powiedz doradcy niech od razu piszę o zmniejszenie oprocentowania - sam Ci tego nie zaproponuje, a zawsze możesz wywalczyć parę setnych procenta. Jest obowiązkowe ubezpieczenie na życie - z jednej strony to złe bo trzeba płacić, ale z drugiej strony - dobre, bo w razie czego nie zostawiasz dziecka z kredytem na całe życie, a ubezpieczenie jest pakietowe i grupowe, więc sporo tańsze !Rozliczenie transz na podstwie zdjęć i dziennika budowy - raczej bez problemu (ale od wniosku do wypłaty trwa podobno tydzień). jak masz pytania - to pisz, postaram sie pomóc Dorota Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
Maciek-MZM 08.07.2005 08:59 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 8 Lipca 2005 Jest obowiązkowe ubezpieczenie na życie - z jednej strony to złe bo trzeba płacić, ale z drugiej strony - dobre, bo w razie czego nie zostawiasz dziecka z kredytem na całe życie, a ubezpieczenie jest pakietowe i grupowe, więc sporo tańsze ! Rozliczenie transz na podstwie zdjęć i dziennika budowy - raczej bez problemu (ale od wniosku do wypłaty trwa podobno tydzień). jak masz pytania - to pisz, postaram sie pomóc Owszem tylko to ubezpieczenie jest drogie i doliczjac je do raty oprocentowanie wychodzi wysokie. W Nordei ubezpieczenie jest za darmo lecz niestety tylko jednej osoby z kredytujacych. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
doli 08.07.2005 09:26 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 8 Lipca 2005 zgadza się, ale spójrz na ogólne warunki ubezpieczenia - masz za darmo, ale ile wyłączeń. Jak zapytałam w jakim przypadku dostanę cała sumę ubezpieczenia to Pani mi powiedziała TYLKO nieszczęśliwy wypadek (i też jest dużo ograniczeń). W Millenium może jest dużo, ale ja za ogólna sume ubezpieczenia 260.000 zł płacę za m-sc około 100 zł - myślę, że przyzwoicie. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
Maciek-MZM 08.07.2005 09:36 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 8 Lipca 2005 Dla mnie mimo wszystko kwota 100 miesiecznie byla nie do zaakceptowania. Czy jestes pewna ze w millenium jak okaze sie ze umrzesz z powodu raka to Ci wyplaca odszkodowanie? Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
doli 08.07.2005 09:39 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 8 Lipca 2005 Tak, jeśli choroba zostanie stwierdzona po podpisaniu polisy Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
Maciek-MZM 08.07.2005 09:42 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 8 Lipca 2005 Tak, jeśli choroba zostanie stwierdzona po podpisaniu polisy A mialas jakies badania lekarskie przed podpisanie polisy? Masz kaluzule ze przystepujesz zdrowa? Wiesz znam przypadek ze pewna firma ubezpieczyla osobe a ona miala raka. Jak sie okazalo lekarze orzekli ze rak powstal przed podpisaniem polisy i ze zatail to przed ubezpieczycielem i dupa. Zreszta, kazdy ma to co lubi, i co mu odpowiada Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
Recommended Posts