Miesięcznik Murator ONLINE

Skocz do zawartości

Żółta sypialnia?

Cebion

Recommended Posts

• Odpowiedzi 187
  • Utworzony
  • Ostatnia odpowiedź

Najaktywniejsi w wątku

a takie łóżko?Niedrogie a ładne i drewniane no i w kolorze olcha który wydaje mi się że najbardziej będzie pasowało do twojego zestawu.

http://aukcja.onet.pl/show_item.php?item=945515980

Oreganka ma zamiar zmienić za jakiś czas meble w sypialni... I wtedy co, wymienił stryjek siekierkę na kijek???

Poza tym do małego pokoju łóżko bez wysokiego przodu.

Oreganko,

wiem, że wykończenie mieszkanka wykańcza Cię finansowo, ale tym rozważniej powinnaś planować zakupy: nie stać Cię na rzeczy tanie. Pomyśl o tym także w kontekście kanapy do pokoju dziennego - możesz bez niej żyć przez czas jakiś, a odłożone kilkaset złotych wydatnie wpłynie na jakość Twoich zakupów.

Przecież lepiej poczekać i kupić coś fajnego, niż kupować na chybcika i za rok płakać, że chce się zmienić na inne.

porażka

panele jak się okazało mają nieco inny odcień niż mi się w sklepie wydawało

ich struktura i kolor to porażka

słoje i różne odcienie :( widać łączenia everywhere

Hehe miałam podobne odczucie (jak nie gorsze), jak położyli nam panele w salonie, .. a później, jak ponownie przyjechałam do domu to zrobiły na mnie piorunujące wrażenie i dziś nie zmieniałabym ich na żadne inne! :wink: Także myślę, że to tylko chwilowe oreganko! Jak skończysz cały remont, pewnie będziesz bardzo zadowolona! Wrzuć zdjęcia - na pewno nie jest tak źle i uszy do góry!

Mnie się wydaję, że po prostu nie podobały Ci się te szare i przemawiają do Ciebie ciepłe kolory :wink: Mnie się bardzo podobają, wcale nie są takie złe, ani wcale to tragicznie nie wygląda jak pisałaś. Jest bardzo ok! :D No i wielki szacun,że układałaś je sama! :o Brawo! :) Ja bym dała meble jakieś jaśniutkie (pokój jest malutki) .. może sosnowe? Nie są drogie, a ładne :)

pokój ma 5,6x3

więc jest średnio ustawny

na jednej stronię planuję zabudować szafę i nie bardzo wiem jak to zgrać z widokiem na calvadosową kuchnię

może szafa z mrożonego szkła?w drzwiach mam takie szyby

tylko może jakieś narożniki tej szafy z drewna z którego będzie stół i reszta mebli w salonie

pod oknem narożnik

i jeszcze gdzies jakiś stół z krzesłami

Na moje oko masz 2 wyjscia, zeby z tego dobrze w miare wybrnac ;)

1/przemalowujesz sciany na jasnutki szary / biel zlamana szaroscia lub innym zimnym kolorem

2/kupujesz biale meble, kanapa moze byc szara.

(do tych paneli zrobilabym sama u siebie i punkt 1 i 2 :roll: )

Jesli meble i sofa beda w cieplych kolorach, bedziesz codziennie wracac do budyniowego mieszkania :/

Ta fotka to sypialnia, gdzie maja stac te meble w okleinie calvados?

Jesli tak, to lozko tylko biale tu widze... kolejna jasna okleina i bedzie milion wzorkow...

Jak wyglada salon?

Jesli meble i sofa beda w cieplych kolorach, bedziesz codziennie wracac do budyniowego mieszkania :/

Brzmi bardzo smakowicie :wink:

Ale nawet najpyszniejszy budyń po 2 dniach wywołuje odruch wymiotny ;)

Oreganko,

mogę tylko życzyć Ci powodzenia w doprowadzaniu Twojego mieszkania do stanu dla Ciebie idealnego. Jako że jestem z frakcji zimno-szaro-białych, pasuję :)

Mdle to akurat ja lubie ;) Budyniowosc robi za duzo cieplych kolorow na raz ;)

Zobacz na kolor scian tutaj - ta po lewej chyba biala, ta niby ciepla tez jasniutka, blizej jej do bieli niz do kremu.

Kanapa tez prawie biala - biel jest chlodnym, zimnym kolorem.

Ciemne meble - tutaj wenge chyba bardziej, na pewno nie orzech. Tez zimny kolor. Wiec ten kawalek cieplej w kolorze podlogi nie dominuje.

A u Ciebie wszystko cieple...

Jakie wymiary ma salon? Bo myslalam ze to sypialnia...

salon 5,60x2,9 czy 5,60x3 coś koło tego

sypialnia 3x3 jakoś

kolor ścian jest bardzo zbliżony do mojej magnolii, ona też jest bardzo jasna lekko kremowa

no a gdybym ja kupiła białą kanapę? i meble orzech albo jakiś inny zimny średnio ciemnego koloru bo raczej wenge nie będzie pasował w połączeniu z calvadosem kuchennym

i te czerwony dodatek w postaci ust marlin ... pięknie