Damro 12.03.2010 09:40 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 12 Marca 2010 ok są foty nie o taki efekt nam chodziło, panele w sklepie wśród tych wszystkich ciemnych wydawały się naprawdę jasne prawda jest taka że są raczej w ciepłym żółtym kolorze teraz help mi jaki kolor mebli i kanapy? tylko błagam nie piszcie że biały bo umrę natychmiast śmiercią tragiczną http://images36.fotosik.pl/158/cc2a09a76cb5b6eamed.jpg sama je układałam jestem szalenie z siebie dumna, pomimo tego że nie dało się żadnego sensownego wzoru z tego ułożyć szkoda tylko że panele nieułożyłaś poziomo tylko pionowo,pokój wtedy optycznie wydawałby się większy. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
oreganka 12.03.2010 09:43 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 12 Marca 2010 panele układa się prostopadle do kąta padania światla- tą zasadą się kierowałama po za tym muszę pokój jakoś połączyć z przedpokojem, a tam nie bylo szans żeby poziomo układać Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
joliska 12.03.2010 09:53 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 12 Marca 2010 nie do końca chyba jednak rozumiem czym się wyróżnia budyniowe i mdłe wnętrze dlaczego to nie jest mdłe, a podloga i kolor ścian podobne? no tutaj co prawda sa ciemne meble, ale może ja też bym mogła mebelki w kolorze orzecha? http://inspiracje.leroymerlin.pl/medium/6235_pokoj.JPG Kolory ścian są tutaj chłodne Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
izabelisina 12.03.2010 09:59 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 12 Marca 2010 panele układa się prostopadle do kąta padania światla- tą zasadą się kierowałam a po za tym muszę pokój jakoś połączyć z przedpokojem, a tam nie bylo szans żeby poziomo układać Kąt padania światła to jeden z czynników podczas układania czy to parkietu czy też paneli. Ale bardzo istotne jest wrażenie optyczne, bo to pierwsza rzecz jaka rzuca się w oczy podczas spojrzenia na wnetrze. Dlatego ja równiez byłabym za ułożeniem paneli wzdłuż krótszej sciany...ale teraz jak to się mówi "po ptakach" Zdecydowanie musisz wyrównac kolorystykę. Przez kolor podłogi zrobiło się ciepło, wiec teraz trochę zimnych kolorów dodaj. Inaczej ta ciepłota przytłoczy. Spróbuj może zrobic sobie taką paletę kolorów wykorzystanych do tej pory u ciebie, połóż na jednym, gładkim tle (najlepiej białym) i wtedy spróbuj zobaczyć czego brakuje zeby wyrównać palete kolorów. Do tego co masz dokładaj różne kolory (wykorzystaj ciuchy, cokolwiek). Chodzi po prostu o to zeby wybrac najodpowiedniejsze zestawienie a przede wszystkim zestawienei w którym bedziesz sie dobrze czuła Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
aneta-we 12.03.2010 10:03 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 12 Marca 2010 Takie piszecie rzeczy niby oczywiste a laikowi miesza sie w głowie Myślałam, ze najlepiej wybrać do pomieszczenia albo ciepłe kolory albo zimne. Chyba sama będę potrezbowała pomocy przy wyborze mebli do salonu i jadalni. Też pomożecie? Pliss A juz te wizualizacje i wyklejanki jakie robicie- szok. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
joliska 12.03.2010 10:07 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 12 Marca 2010 Dla osób z problemami kolorystycznymi - i na sobie, i u siebie http://blog.wearpalettes.com/ Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
izabelisina 12.03.2010 10:15 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 12 Marca 2010 Dla osób z problemami kolorystycznymi - i na sobie, i u siebie http://blog.wearpalettes.com/ Genialny blog joliska Na razie tylko rzuciłam okiem ale juz mi sie podoba. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
oreganka 12.03.2010 10:15 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 12 Marca 2010 jeśli chodzi o to ułożenie panelinie bardzo wiedziałam jak połączyć panele ułożone poziomo z panelami ułożonymi pionowo;/wydawało mi się że to będzie okropnie wyglądałoale faktycznie pokój się jakoś optyczne zmniejszył przez te panele... a na tych kolorach się nie znam, jestem bezradna co do wyrobu kanapy, chyba nie mam takiej wyobraźni, nie mam zielonego pojęcia jaki kolor tam bedzie pasował...o zgrozo w pierwszej kolejności chcialam kupić brąz... ale to już by chyba zakrawało na zbrodnię heheh Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
popcarol 12.03.2010 10:23 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 12 Marca 2010 Ulozenie paneli nie jest az takim problemem tutaj, ja bym zostawila. Biala kanapa - tylko skora. O skoropodobnzch juz bylo. A z materialem oszalejesz, nawet jesli pokrowce daloby sie sciagnac Meble widze tutaj naprawde biale i tylko biale Gdybys miala inna kuchnie, to moze i to wenge by uszlo, chociaz nie lubie tego koloru (za popularny ostatnio).. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
oreganka 12.03.2010 10:24 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 12 Marca 2010 Dla osób z problemami kolorystycznymi - i na sobie, i u siebie http://blog.wearpalettes.com/ Genialny blog joliska Na razie tylko rzuciłam okiem ale juz mi sie podoba. hmm a ja chyba nie wiem o co kaman pokazano zestawienia kolorów które do siebie pasują? czy na odwrót Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
popcarol 12.03.2010 10:26 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 12 Marca 2010 Pasuja Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
oreganka 12.03.2010 10:30 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 12 Marca 2010 Pasuja no dobra żartowałam;p;p ubrania i kolorki obok siebie to jedno a meble podłogi okna itp to zupełnie co innego to trzeba sobie wyobrazić, widzieć to... wy widzicie a do mnie przemówią jedynie jakies przyklady aranże zdjęcia innych pomieszczeń Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
joliska 12.03.2010 10:37 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 12 Marca 2010 ubrania i kolorki obok siebie to jedno a meble podłogi okna itp to zupełnie co innego to trzeba sobie wyobrazić, widzieć to... wy widzicie a do mnie przemówią jedynie jakies przyklady aranże zdjęcia innych pomieszczeń Oreganko, to to samo tak jak w ubraniach źle wygląda połączenie ciepłej zieleni z ciepłym brązem czy pomarańczem, tak też źle wygląda w mieszkaniu. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
altager 12.03.2010 10:40 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 12 Marca 2010 Jesli meble i sofa beda w cieplych kolorach, bedziesz codziennie wracac do budyniowego mieszkania :/ Brzmi bardzo smakowicie A jak dla mnie to brzmi mdło i niestrawnie Coś mi się wydaje oreganko, że chciałabyś jakiejś odmiany, ale boisz się i bliżej Ci do takich tradycyjnych, ciepłych kolorów (bo wydają się bezpieczne). Można i tak! ale trzeba uważać, żeby nijakość nie wyszła. Swoją drogą to zdjęcie chyba trochę przekłamuje kolory. Zrób jeszcze jakieś w świetle dziennym i w kilku ujęciach. I napisz dokładnie co to za panele, jakiej firmy i jak się nazywają bo jasnego wiązu nie moge w necie znaleźć. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
joliska 12.03.2010 10:44 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 12 Marca 2010 Beżowe ściany - zimne! - w inspiracjach: http://www.housetohome.co.uk/imageBank/cache/b/beige-living-room.jpg_e_9c53654d7f7c9c72667efde1daba6b35.jpg Pooglądaj najlepsze strony wnętrzarskie, np.: http://www.housetohome.co.uk/ http://www.seasonsforallathome.com/ http://www.apartmenttherapy.com/ Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
DoniaSuzzi 12.03.2010 10:50 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 12 Marca 2010 Jesli meble i sofa beda w cieplych kolorach, bedziesz codziennie wracac do budyniowego mieszkania :/ Brzmi bardzo smakowicie A jak dla mnie to brzmi mdło i niestrawnie Jak dla mnie absolutnie. Jest moda na szarości i ludzie płyną z modą. Sa z pewnością nowoczesne i przywołują 'wow' na swój widok, ale, jak dla mnie, mieszkanie na dłuższą metę z szarościami jest przygnębiające i 'chłodne'. Tzw 'budyniowe' wnętrza są, masz rację, bezpieczne, klasyczne, tradycyjne (nic w tym złego), ale jeśli oreganka podświadomie wybiera takie kolory, to oznacza, że czuję się w nich swobodnie i komfortowo. Moim zdaniem nie każde zestawienie ciepłej podłogi i ścian (w tym oreganki) musi być od razu 'niestrawne'. W końcu goście, dla których to wnętrze będzie mdłe przyjdą na 2-3 h, a ona tam będzie mieszkać. Co nie znaczy, że nie ma szukać jakiejś równowagi w kolorach P.S Może warto pomyśleć np o 'zimniejszym' oświetleniu pokoju? Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
altager 12.03.2010 11:14 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 12 Marca 2010 Jesli meble i sofa beda w cieplych kolorach, bedziesz codziennie wracac do budyniowego mieszkania :/ Brzmi bardzo smakowicie A jak dla mnie to brzmi mdło i niestrawnie Jak dla mnie absolutnie. Jest moda na szarości i ludzie płyną z modą. Sa z pewnością nowoczesne i przywołują 'wow' na swój widok, ale, jak dla mnie, mieszkanie na dłuższą metę z szarościami jest przygnębiające i 'chłodne'. Tzw 'budyniowe' wnętrza są, masz rację bezpieczne klasyczne, tradycyjne (nic w tym złego), ale jeśli oreganka podświadomie wybiera takie kolory, to oznacza, że czuję się w nich swobodnie i komfortowo. Moim zdaniem nie każde zestawienie ciepłej podłogi i ścian (w tym oreganki) musi być od razu 'niestrawne'. W końcu goście, dla których to wnętrze będzie mdłe przyjdą na 2-3 h, a ona tam będzie mieszkać. Co nie znaczy, że nie ma szukać jakiejś równowagi w kolorach P.S Może warto pomyśleć np o 'zimniejszym' oświetleniu pokoju? Dla wyjaśnienia! - odniosłam się do Twojej wypowiedzi, a nie jako komentarz do aktualnego wyglądu pokoju oreganki. Choć to nie moja kolorystyka to ciągle jeszcze uważam, że można w nim osiągnąć przyjemny klimat. Oreganka sama musi wiedzieć z czym się dobrze czuje , a zaczynam się obawiać, że jak się naogląda pomysłów wnętrzarskich to będzie jeszcze bardziej zakręcona. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
DoniaSuzzi 12.03.2010 11:53 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 12 Marca 2010 Jesli meble i sofa beda w cieplych kolorach, bedziesz codziennie wracac do budyniowego mieszkania :/ Brzmi bardzo smakowicie A jak dla mnie to brzmi mdło i niestrawnie Jak dla mnie absolutnie. Jest moda na szarości i ludzie płyną z modą. Sa z pewnością nowoczesne i przywołują 'wow' na swój widok, ale, jak dla mnie, mieszkanie na dłuższą metę z szarościami jest przygnębiające i 'chłodne'. Tzw 'budyniowe' wnętrza są, masz rację bezpieczne klasyczne, tradycyjne (nic w tym złego), ale jeśli oreganka podświadomie wybiera takie kolory, to oznacza, że czuję się w nich swobodnie i komfortowo. Moim zdaniem nie każde zestawienie ciepłej podłogi i ścian (w tym oreganki) musi być od razu 'niestrawne'. W końcu goście, dla których to wnętrze będzie mdłe przyjdą na 2-3 h, a ona tam będzie mieszkać. Co nie znaczy, że nie ma szukać jakiejś równowagi w kolorach P.S Może warto pomyśleć np o 'zimniejszym' oświetleniu pokoju? Dla wyjaśnienia! - odniosłam się do Twojej wypowiedzi, a nie jako komentarz do aktualnego wyglądu pokoju oreganki. Być może, ale mój komentarz (jak wszystko w tym temacie) dotyczy wnętrza oreganki i dość 'smakowitego' określenia go. Bo chyba o tym tu dyskutujemy (?) tak więc wszystko jedno. Chyba, że ktoś nie lubi budyniu ... Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
oreganka 12.03.2010 12:01 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 12 Marca 2010 faktycznie trochę się boję odejść od kolorów standardowych typu beze brązymoze trochę dlatego że w takich kolorach rzeczywiście czuję się komfortowo, a może po prostu dlatego że boję się zaryzykować nie chciałabym aby wnętrze mojego mieszkanka był odpychające i zimne, no ale nie chcialabym też mydelniczki i budyniu czy jak tam to nazwać;] Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
oreganka 14.03.2010 15:57 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 14 Marca 2010 decyzje już raczej zapadływ salonie będzie sofa ecru i pufystoliczek, szafka rtv w kolorze orzecha z szkłem mrożonym jak się uda znaleźć,szafa do zabudowy równieżdodatki groszkowe lub czerwone -zastanwiam się jeszczepodoba mi się taki zestaw Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
Recommended Posts