altager 15.03.2010 18:30 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 15 Marca 2010 Skoro jak piszesz decyzje zapadły, to pochwal się efektami po skończeniu meblowania Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
aneta-we 15.03.2010 19:42 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 15 Marca 2010 decyzje już raczej zapadły w salonie będzie sofa ecru i pufy stoliczek, szafka rtv w kolorze orzecha z szkłem mrożonym jak się uda znaleźć, szafa do zabudowy również dodatki groszkowe lub czerwone -zastanwiam się jeszcze podoba mi się taki zestaw stawiałabym na groszkowe Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
joliska 16.03.2010 05:24 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 16 Marca 2010 decyzje już raczej zapadły w salonie będzie sofa ecru i pufy stoliczek, szafka rtv w kolorze orzecha z szkłem mrożonym jak się uda znaleźć, szafa do zabudowy również dodatki groszkowe lub czerwone -zastanwiam się jeszcze podoba mi się taki zestaw stawiałabym na groszkowe Poczekałabym aż wszystko stanie na swoim miejscu, bo może się okazać, że magnolia, ecru i szkło mrożone pilnie potrzebują jakiegoś innego koloru Oreganko, czy Ty chcesz szkło mrożone na front szafy?????? Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
insula 22.07.2010 09:47 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 22 Lipca 2010 Ja tylko wtrąciłabym a propos tych wcześniejszych mebli olcha miodowa, która także opanowywała moj dom rodzinny - ze one takze nadaja sie do malowania. przyklad ponizej. http://img442.imageshack.us/img442/1052/szafa02.jpg Uploaded with ImageShack.us http://img180.imageshack.us/img180/2967/szafa10.jpg Uploaded with ImageShack.us Instrukcja wykonania w linku:http://www.domzpomyslem.pl/show/szafa-dla-odwaznych Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
monjan 22.07.2010 10:05 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 22 Lipca 2010 Oreganka ma mnóstwo calvadosa, nie sposób malować całej kuchni i wszystkich drzwi wewnętrznych ... ok a jak, czym przemalować takie meble?typu pażdzioch olcha z BRW? proszę łopatologicznie... Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
insula 22.07.2010 10:51 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 22 Lipca 2010 ok a jak, czym przemalować takie meble?typu pażdzioch olcha z BRW? proszę łopatologicznie... Oni malowali powyżej olejną popielatą i zwykłą emulsyjną zieloną, ale z tego co wiem do mebli lepsze są farby akrylowe i takimi to można nawet meble w łazience chlasnąć Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
monjan 22.07.2010 11:02 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 22 Lipca 2010 Oni malowali powyżej olejną popielatą i zwykłą emulsyjną zieloną, ale z tego co wiem do mebli lepsze są farby akrylowe i takimi to można nawet meble w łazience chlasnąć a czy trzeba przed malowaniem jakoś przetrzeć?oczyścić?zmatowić? czy od razu farbą(pewnie kilka razy?wałkiem?) Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
insula 22.07.2010 12:04 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 22 Lipca 2010 Jeśli chodzi o drewno to trzeba je potraktować papierem ściernym, a jeśli chodzi o drewnopodobne, tj. paździerz z okleiną to trzeba tylko przetrzeć szmatką, nie może być nigdzie tłuste. Zmatowienie dotyczy tylko drewna, okleina mogłaby się bezpowrotnie zniszczyć. Najlepiej wałeczkiem, po wyschnięciu pokryć drugą warstwą Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
Recommended Posts