Miesięcznik Murator ONLINE

Skocz do zawartości

Żółta sypialnia?

Cebion

Recommended Posts

Bardzo proszę o podpowiedzi na jakiś sprawdzony odcień. Wiem, że żółty żółtemu nie równy chodzi mi o jakiś fajny ciepły odcień. Mam w planach połączyć 3 odcienie tego koloru. Bardzo jasny sufit i skos ,trochę ciemniejsze dwie przeciwległe ściany jedna ma okna więc koloru będzie mało na drugiej zawieszę fotoramy i ostatnia ta na której postawię łóżko nasycona z domieszką brązu. Mam meble kolor olcha i bardzo jasną podłogę prawie białą. Pokój jest od południa. Obecnie pokój jest pomalowany na dość ciemno. Herbaciana róża /pomarańczowo-bordowy/ z białym sufitem i skosem. Mąż ma dość i codziennie pyta kiedy malujemy .A ja nie mam pojęcia jaki kolor wybrać po moich różnych nietrafionych wyborach.

Moje założenie wnieść radości do pomieszczenia i żeby do koloru mebli pasował. Jak zwykle czekam na wasze niezawodne rady.

• Odpowiedzi 187
  • Utworzony
  • Ostatnia odpowiedź

Najaktywniejsi w wątku

u mnie jest tak

dekoral kolor migdałowy na ścianach, skos i sufit biały, meble natalia black red white-kolor chyba wiśnia-ciemne w kazdym razie,

dwie lampki na stolikach takie hm"stylowe" :roll:

okna zloty dąb, z roślin jedna juka, dwa dywaniki-takie włochate,

brak firan narzut poduszek i takich tam i

już jest przytulnie i moze byc tylko lepiej,

a i dodam jeszcze że podłoga to panele w stylu "stary dąb" czy jakoś podobnie sie nazywał,

podobno żółty nie jest dobrym kolorem do sypialni-ja nie wyobrażam sobie innego, okna mam na wschód i południe

Dzięki wielkie no właśnie podobno żółty nie jest do sypialni.Ale jak patrzę za okno i tak strasznie jest buro to marzy mi się coś weselszego w katalogu żółty kolor mnie zauroczył.Ale katalog to jedno a ściany w domu to drugie.Może i ja zrobię biały sufit ,LAMPKI I ŻYRANDOL MAM TAKIE STARE ZŁOTO METAL a klosze szkło takie brązowe z rudym brokatem.A SZANSA NA ZDJĘCIA BY BYŁA?

ja miałam taki katalog z kolorami dekoral, taki folder

tam znalazłam ten migdałowy, kolor wyszedł taki jak pokazano na wiaderku,

ja mam halogeny w suficie a oprawki w kolorze jakieś "stare złoto"

kolor zamówiłam w hurtowni gdzie się zaopatruję

zdjęc niestety nie posiadam bo mi kasę na cyfrówkę pożarła budowa, robię zdjęcia aparatem kompaktowym ale nie wiem kiedy je wywołam

ja wychodzę z załozenia ze kolor to zawsze mozna zmienic, jeden pokój pomalowałam na zielono, odczekałam tydzień i zmieniłam na indiańskie lato dekorala-bardzo pomarańczowy

polecam eksperymenty, niestety kosztują bo jak trzeba zapłacić za malowanie i za farbę to niestety pociagnie po portfelu

ja juz wiem ze zielenie to nie dla mnie, uwielbiam ciepłe kolory zwłaszcza w dzisiejszą szarugę

jak Ci żółty nie wypali to przemalujesz ale moim zdaniem ten migdałowy trudno bedzie zastapić czymś lepszym do sypialni

ale to moje zdanie...

Tu widać ten migdałowy

http://www.budowlany.sklep.pl/product_info.php?products_id=4651

albo tutaj kliknij na miniaturkę z paletą kolorów http://www.maher.pl/farby-do-scian-i-sufitow-wewnetrzne-6/dekoral-polinak-kolekcja-kolorow-4-litry-kolor-migdalowy

Troszkę mi przypomina morelowy nektar duluxa, który mam w sypialni, ale ten na żywo jest bardziej brzoskwiniowy niż żółty.

ten migdałowy jest żółty , na folderze i zdjęciach tego tak nie widać

ale mam korytarz pomalowany "piaskiem pustyni" dekoral

i jak otworzę drzwi to widze dwa żółte kolory

ciemniejszy na korytarzu i jasniejszy w sypialni

jak pomalujesz na ten migdał to się proszę odezwij,

napisz czy Ci pasuje czy też kombinujesz dalej

pozdrawiam

w planach miałam dać dwa a może 3 kolory żółtego.Teraz się zastanawiam czy nie zrezygnować z sufitu zostawić biały.Ale 2 kolory ciągle mam w planach.Czyli jeden ten migdałowy. a drugi nie mam pojęcia na razie.

W ogóle mam taki zamysł widziałam to u znajomych.tam malarz celowo zastosował takie rozwiązanie bo były krzywe linie na styku sufitu i ściany u mnie jest ok.ale pomysł fajny.Chodzi o to,że wszędzie lecą białe paski.czyli każda ściana ma taką białą oblamówkę,w rogach tak samo od góry do dołu leci biały pasek.nie wiem czy mnie rozumiecie.

Jeszcze jedno nie wiem czy to istotne teraz kiedy mam ciemne ściany ten biały sufit i skos wygląda źle.pomieszczenie jest jakieś takie wysokie.mam nadzieję,że przy jasnym kolorze będzie ok.

• 3 months później...

Witam

Proszę o pomoc w urządzeniu sypialni

szukałam inspiracji ale jakoś nie jestem w 100% przekonana co do "poprawności" moich wymysłów :)

malutka sypialnia 2,7 x 2,9

kolor ścian: lato słomkowe Nobilesa

http://www.arsen.pl/do/image/_big/4%20pory%20roku%20-%20lato%205L%28%208%20lato%20s_omkowe%20%29.jpg

do tego chciałam na jednej ścianie dorzucić jesień jarzębinową Nobilesahttp://image.ceneo.pl/data/products/2282109/product.jpg

meble są jasne tak jak na zdjęciu

http://krakownowahuta.myiooi.com/attachments/1/36cc40bc40e14a7a023c67bd6c1a2e32/600/qlzfncUu.jpg

chce tam wstawić szafę, niską półeczkę i lustro

na podłodze panele

http://www.castorama.pl/typo3temp/pics/5fd8d5b783.jpg

teraz moje pytanie, czy u wezgłowia łóżka będzie pasowała ta jarzębinowa ściana? jeśli już tak pomaluję to jakie dodatki, jaka pościel też w kolorze czerwonym, dywanik? lampa??

ja się muszę przyznać

myślałam że urządzanie mieszkania to będzie wspaniała sprawa

ale dla mnie to same nerwy i boję się że taką katastrofą się to skończy

dlatego póki co jest ten żółty na ścianie, tzn prawie malowanie jutro

panele będę kupować w sobotę, ale ten kolor trochę przekłamany, tak naprawdę one mają ciepły kolor

kupić muszę łóżko, a meble póki co zabieram z starego miejsca zamieszkania

docelowo może za jakiś czas zmienię,

no i też dlatego nie wiem jakie łóżko kupić, czy pod kolor tych mebli czy jak;/