Eluś 09.11.2009 13:06 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 9 Listopada 2009 Bardzo proszę o podpowiedzi na jakiś sprawdzony odcień. Wiem, że żółty żółtemu nie równy chodzi mi o jakiś fajny ciepły odcień. Mam w planach połączyć 3 odcienie tego koloru. Bardzo jasny sufit i skos ,trochę ciemniejsze dwie przeciwległe ściany jedna ma okna więc koloru będzie mało na drugiej zawieszę fotoramy i ostatnia ta na której postawię łóżko nasycona z domieszką brązu. Mam meble kolor olcha i bardzo jasną podłogę prawie białą. Pokój jest od południa. Obecnie pokój jest pomalowany na dość ciemno. Herbaciana róża /pomarańczowo-bordowy/ z białym sufitem i skosem. Mąż ma dość i codziennie pyta kiedy malujemy .A ja nie mam pojęcia jaki kolor wybrać po moich różnych nietrafionych wyborach.Moje założenie wnieść radości do pomieszczenia i żeby do koloru mebli pasował. Jak zwykle czekam na wasze niezawodne rady. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
Zołza 09.11.2009 13:17 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 9 Listopada 2009 u mnie jest tak dekoral kolor migdałowy na ścianach, skos i sufit biały, meble natalia black red white-kolor chyba wiśnia-ciemne w kazdym razie, dwie lampki na stolikach takie hm"stylowe" okna zloty dąb, z roślin jedna juka, dwa dywaniki-takie włochate, brak firan narzut poduszek i takich tam i już jest przytulnie i moze byc tylko lepiej, a i dodam jeszcze że podłoga to panele w stylu "stary dąb" czy jakoś podobnie sie nazywał, podobno żółty nie jest dobrym kolorem do sypialni-ja nie wyobrażam sobie innego, okna mam na wschód i południe Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
Eluś 09.11.2009 15:15 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 9 Listopada 2009 Dzięki wielkie no właśnie podobno żółty nie jest do sypialni.Ale jak patrzę za okno i tak strasznie jest buro to marzy mi się coś weselszego w katalogu żółty kolor mnie zauroczył.Ale katalog to jedno a ściany w domu to drugie.Może i ja zrobię biały sufit ,LAMPKI I ŻYRANDOL MAM TAKIE STARE ZŁOTO METAL a klosze szkło takie brązowe z rudym brokatem.A SZANSA NA ZDJĘCIA BY BYŁA? Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
Eluś 09.11.2009 16:19 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 9 Listopada 2009 Zołca czy ja mam w sklepie pytać o dekoral kolor migdałowy.Bo na stronie dekorala nie gogę go znaleść. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
Eluś 09.11.2009 16:19 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 9 Listopada 2009 Zołca czy ja mam w sklepie pytać o dekoral kolor migdałowy.Bo na stronie dekorala nie gogę go znaleść. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
Zołza 09.11.2009 17:12 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 9 Listopada 2009 ja miałam taki katalog z kolorami dekoral, taki folder tam znalazłam ten migdałowy, kolor wyszedł taki jak pokazano na wiaderku, ja mam halogeny w suficie a oprawki w kolorze jakieś "stare złoto" kolor zamówiłam w hurtowni gdzie się zaopatruję zdjęc niestety nie posiadam bo mi kasę na cyfrówkę pożarła budowa, robię zdjęcia aparatem kompaktowym ale nie wiem kiedy je wywołam ja wychodzę z załozenia ze kolor to zawsze mozna zmienic, jeden pokój pomalowałam na zielono, odczekałam tydzień i zmieniłam na indiańskie lato dekorala-bardzo pomarańczowy polecam eksperymenty, niestety kosztują bo jak trzeba zapłacić za malowanie i za farbę to niestety pociagnie po portfelu ja juz wiem ze zielenie to nie dla mnie, uwielbiam ciepłe kolory zwłaszcza w dzisiejszą szarugę jak Ci żółty nie wypali to przemalujesz ale moim zdaniem ten migdałowy trudno bedzie zastapić czymś lepszym do sypialni ale to moje zdanie... Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
Eluś 09.11.2009 17:21 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 9 Listopada 2009 Dzięki narobiłaś mi ochoty na ten kolor.Wiesz ja mam duży dom i kolorów już kilka za sobą.Masz rację,że kolorem nie ma co się przejmować można go zmienić za jakiś czas.Ale chciało by się wstrzelić w ten optymalny.Ja już salon przemalowałam po miesiącu. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
Besta77 09.11.2009 17:21 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 9 Listopada 2009 Tu widać ten migdałowyhttp://www.budowlany.sklep.pl/product_info.php?products_id=4651albo tutaj kliknij na miniaturkę z paletą kolorów http://www.maher.pl/farby-do-scian-i-sufitow-wewnetrzne-6/dekoral-polinak-kolekcja-kolorow-4-litry-kolor-migdalowy Troszkę mi przypomina morelowy nektar duluxa, który mam w sypialni, ale ten na żywo jest bardziej brzoskwiniowy niż żółty. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
Zołza 09.11.2009 17:32 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 9 Listopada 2009 ten migdałowy jest żółty , na folderze i zdjęciach tego tak nie widać ale mam korytarz pomalowany "piaskiem pustyni" dekoral i jak otworzę drzwi to widze dwa żółte kolory ciemniejszy na korytarzu i jasniejszy w sypialni jak pomalujesz na ten migdał to się proszę odezwij, napisz czy Ci pasuje czy też kombinujesz dalej pozdrawiam Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
skibusia 09.11.2009 17:38 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 9 Listopada 2009 U nas teraz jest jasny żółty w sypialni i uważam, że to bardzo optymistyczny i trafiony wybór:-) Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
Eluś 09.11.2009 18:51 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 9 Listopada 2009 w planach miałam dać dwa a może 3 kolory żółtego.Teraz się zastanawiam czy nie zrezygnować z sufitu zostawić biały.Ale 2 kolory ciągle mam w planach.Czyli jeden ten migdałowy. a drugi nie mam pojęcia na razie.W ogóle mam taki zamysł widziałam to u znajomych.tam malarz celowo zastosował takie rozwiązanie bo były krzywe linie na styku sufitu i ściany u mnie jest ok.ale pomysł fajny.Chodzi o to,że wszędzie lecą białe paski.czyli każda ściana ma taką białą oblamówkę,w rogach tak samo od góry do dołu leci biały pasek.nie wiem czy mnie rozumiecie.Jeszcze jedno nie wiem czy to istotne teraz kiedy mam ciemne ściany ten biały sufit i skos wygląda źle.pomieszczenie jest jakieś takie wysokie.mam nadzieję,że przy jasnym kolorze będzie ok. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
aha26 09.11.2009 21:43 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 9 Listopada 2009 Eluś radzę Ci sufit jednak zostawić bialy bo za zołto będzie a co do bialego paska to ja tak mam ,fajnie to wygląda i nie widac zadnych krzywizn ani nierownosci Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
Zołza 10.11.2009 14:18 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 10 Listopada 2009 hm to ja już teraz dlaczego moje majstry tak mnie namawialy na taki pasek ich fuszerki nie widać... ale ten w sumie super wygląda Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
Gabi.gg 10.11.2009 16:19 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 10 Listopada 2009 Nie wiem czy to dobry pomysł w pomieszczeniu ze skosami malować pasek w kolorze sufitu/skosu na styku ze ścianą - raczej to będzie dziwnie wyglądało. Aha, i wcale nie jest za żółto z kremowym sufitem. Mam wszędzie takie "kolorowe" sufity i wygląda to naprawdę dobrze. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
Marfa 10.11.2009 20:55 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 10 Listopada 2009 My właśnie pomalowaliśmy sypialnię na żółto - bordowo. Żółty to "Moc jadeitu" Magnata - wyszło bardzo ładnie. To taki ciepły kolor - na początku wydawał się nieco pomarańczowy, ale teraz jest piękny Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
oreganka 03.03.2010 21:11 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 3 Marca 2010 Witam Proszę o pomoc w urządzeniu sypialni szukałam inspiracji ale jakoś nie jestem w 100% przekonana co do "poprawności" moich wymysłów malutka sypialnia 2,7 x 2,9 kolor ścian: lato słomkowe Nobilesa http://www.arsen.pl/do/image/_big/4%20pory%20roku%20-%20lato%205L%28%208%20lato%20s_omkowe%20%29.jpg do tego chciałam na jednej ścianie dorzucić jesień jarzębinową Nobilesahttp://image.ceneo.pl/data/products/2282109/product.jpg meble są jasne tak jak na zdjęciu http://krakownowahuta.myiooi.com/attachments/1/36cc40bc40e14a7a023c67bd6c1a2e32/600/qlzfncUu.jpg chce tam wstawić szafę, niską półeczkę i lustro na podłodze panele http://www.castorama.pl/typo3temp/pics/5fd8d5b783.jpg teraz moje pytanie, czy u wezgłowia łóżka będzie pasowała ta jarzębinowa ściana? jeśli już tak pomaluję to jakie dodatki, jaka pościel też w kolorze czerwonym, dywanik? lampa?? Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
joliska 03.03.2010 21:14 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 3 Marca 2010 Rzadko to piszę na tym forum: to będzie katastrofa Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
oreganka 03.03.2010 21:17 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 3 Marca 2010 ja się muszę przyznaćmyślałam że urządzanie mieszkania to będzie wspaniała sprawaale dla mnie to same nerwy i boję się że taką katastrofą się to skończy dlatego póki co jest ten żółty na ścianie, tzn prawie malowanie jutropanele będę kupować w sobotę, ale ten kolor trochę przekłamany, tak naprawdę one mają ciepły kolor kupić muszę łóżko, a meble póki co zabieram z starego miejsca zamieszkaniadocelowo może za jakiś czas zmienię,no i też dlatego nie wiem jakie łóżko kupić, czy pod kolor tych mebli czy jak;/ Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
joliska 03.03.2010 21:20 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 3 Marca 2010 I w tych ciepłych kolorach jest problem ... Do ciepłych wybarwień drewna - a będziesz miała 2 różne - farba tylko zimna. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
oreganka 03.03.2010 21:21 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 3 Marca 2010 o kurka nie miałam o tym pojęcia to co tu teraz zrobić może tych mebli się pozbyć wogóle z sypialni... Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
Recommended Posts