Miesięcznik Murator ONLINE

Skocz do zawartości

Żółta sypialnia?

Cebion

Recommended Posts

• Odpowiedzi 187
  • Utworzony
  • Ostatnia odpowiedź

Najaktywniejsi w wątku

Hm, ja mam nieco inne zdanie :wink:

Zestawienie kolorów ścian z meblami jest bardzo dobre! Dałabym tylko inne panele.

Mam prawie takie samo zestawienie w pokoju i Wszyscy je chwalą! Tyle,że panele są w kolorze mebli, które pokazałaś (dokładnie Tarkett Eden grusza leśna). Natomiast kolory to : dzikie wino Dulux'a (pomalowana jedna ściana - skos) i bardzo, bardzo jasny krem (nie pamiętam nazwy koloru) Vaggafarg Beckers. Meble na razie będę miała takie jak Twoje - olcha, a później marzą mi się wenge ;) i w tym tez kolorze mam listwy.

Nie rozumiem, dlaczego do ciepłych wybarwień drewna, pasują tylko zimne kolory ścian ..

na jakiej zasadzie dobrać te panele?

w innych pomieszczeniach mam ściany pomalowane magnolią duluxa i piaskowym

czyli bardzo jasne, do tego te jasne meble

więc może te panele nieco ciemniejsze??

panele które pokazywałam wcześniej to dąb wiejski firmy Egger

na tym zdjęciu lepiej widać kolor

http://www.twojapodloga.pl/bmz_cache/9/9d3d75f3241b05449f697d1c0b7c9066.image.300x184.jpg

bo jeszcze jeden problem jest:

teraz zabieram z starego mieszkania meble, najlepsze to juz one nie są

więc pewnie długo nie pociągną,

więc jeśli teraz kupię łóżko pod kolor mebli to bez sensu

a z kolei łóżko w kolorze wenge też bez sensu bo jak to postawię obok jasnych mebli...

bądź tu mądry człowieku...

Wydaje mi się (choć nie jestem ekspertem tych sprawach), że generalnie do klimatu wnętrza jakie chcesz żeby zapanowało w danym pomieszczeniu. Jednocześnie, żeby pasowało do wybranych kolorów ścian i mebli.

Ja np. wiedziałam,że chce w pokoju mieć przytulnie i wrażenie 'ciepła', toteż wybrałam ciepły odcień paneli. :wink: I podobnie było z kolorami ścian.

Swoją drogą ja np dziś żałuję, że tej ściany bordo, nie zrobiłam fioletowej. Pięknie pasuje do wenge (choć może dałam się ponieść modzie na ten kolor ;) ). Więc jak Ci się podoba to proponuje Ci jakiś fajny ciemny fiolecik. (tylko oczywiście inne panele).

Co do łóżka - moim zdaniem są 2 opcje. Pierwsza, przemęczyć się na jakimś łóżku/ kanapie, pasujących do tych jasnych mebli, dopóki nie kupicie całego zestawu do sypialni. Druga - kupić łóżko wenge teraz i znów przemęczyć się jakiś czas i jak najszybciej dokupić mebelki pasujące do łóżka. :wink:

Te panele nie za bardzo mi się podobają - ale to rzecz gustu a co ważniejsze - Ty się masz dobrze czuć w swoim domku :wink:

Oreganko, poniżej wklejkowa wizualizacja tego, co planujesz - zestawiona z dwoma innymi dębowymi panelami dla porównania:

http://lh6.ggpht.com/_wZ1e9a6Ylqc/S49gNW8t61I/AAAAAAAAClA/_p5Q7Anlm7g/MIESZKANIE1.jpg

Na jakim efekcie w sypialni Ci zależy? Na którym elemencie/kolorze?

Dla porównania: zobacz, jak przygasa pomarańcz mebli przy takich kolorach:

http://lh4.ggpht.com/_wZ1e9a6Ylqc/S49lCaC3OII/AAAAAAAAClo/D2If1h924Ng/MIESZKANIE2.JPG

I moja prywatna opinia: powinien istnieć zakaz produkcji mebli w kolorze olcha miodowa :evil:

faktycznie widzę że te wszystkie kolory się ze sobą gryzą jak cholera

jestem w kropce

to może zamiast jarzębiny wprowadzić inny kolor ? tylko jaki

zależy mi żeby wnętrze miało styl w miarę nowoczesny charakter ale przede wszystkim żeby było ciepłe i przytulne

rozumiem że powyższe nie może iść ze sobą w parze..??

faktycznie widzę że te wszystkie kolory się ze sobą gryzą jak cholera

jestem w kropce

to może zamiast jarzębiny wprowadzić inny kolor ? tylko jaki

zależy mi żeby wnętrze miało styl w miarę nowoczesny charakter ale przede wszystkim żeby było ciepłe i przytulne

rozumiem że powyższe nie może iść ze sobą w parze..??

Nowoczesne i przytulne? Może być :) Ale pamiętaj, że "ciepłe" nie musi oznaczać ciepłych barw. Ku przestrodze poczytaj:

http://forum.gazeta.pl/forum/w,43139,104068878,104068878,lososiowe_sciany_i_co_dalej_.html

http://forum.gazeta.pl/forum/w,43139,104234807,104234807,jakie_kolory_do_mieszkania_.html

Musisz użyć tej żółtej farby Nobilesa? Ona najbardziej tu bruździ.

Pokaż meble, jakie chciałabyś docelowo tu mieć.

obawiam się że właśnie się maluje...

bardzo podoba mi się to zestawienie,tylko bałam się szarej ponurej ściany

ale już raczej za późno,

http://inspiracje.leroymerlin.pl/original/6521_Obraz_159.jpg

co prawda na zdjęciu jest salon, ale myślałam żeby u wezgłowia łóżka dać taką tapetę

te meble mi się w miarę podobają

http://inspiracje.leroymerlin.pl/original/6637_sypialnia_czerwona.jpg

tylko obowiam się że w przeciągu najbliższego roku to raczej mnie stać nie będzie na zakup nowych mebli bo jeszcze są inne póki co wazniejsze wydatki (np. zabudowa wnęki szafą itp.)

Trudno, poczekaj aż wymalują, zrób zdjęcie oddające jak najwierniej kolor i kąt padania światła i wróć - będziemy kombinować, żebyś w weekend mogła zamówić panele. A drzwi wewnętrzne jakie masz?

Trudno, poczekaj aż wymalują, zrób zdjęcie oddające jak najwierniej kolor i kąt padania światła i wróć - będziemy kombinować, żebyś w weekend mogła zamówić panele. A drzwi wewnętrzne jakie masz?

obawiałam się tego pytania.......

calvados......

więc chyba z założenia wenge w tym pokoju to będzie przejaw skrajnego bezguścia :oops:

generalnie tak problem jest szerszy

drzwi calvados niejako musialam kupić, bo mam kuchnię calvados otwartą na salon i przedpokój

(tzn była już w mieszkaniu kiedy je kupiłam jest nowa i ładna no i nie chciałam wymieniać)

tylko teraz praktycznie całe mieszkanie muszę tak urządzić żeby do tej kuchni pasowało

bo ona się dość rzuca w oczy..

obawiałam się tego pytania.......

calvados......

więc chyba z założenia wenge w tym pokoju to będzie przejaw skrajnego bezguścia :oops:

generalnie tak problem jest szerszy

drzwi calvados niejako musialam kupić, bo mam kuchnię calvados otwartą na salon i przedpokój

(tzn była już w mieszkaniu kiedy je kupiłam jest nowa i ładna no i nie chciałam wymieniać)

tylko teraz praktycznie całe mieszkanie muszę tak urządzić żeby do tej kuchni pasowało

bo ona się dość rzuca w oczy..

Napięcie to umiesz stopniować :) Rób zdjęcia i albo wklej je tutaj, albo odezwij się na p.w. i coś wymyślimy. Chyba że przeżyjesz burzę mózgów na forum Gazety?

wklejam jak wygląda układ mieszkania a raczej mieszkanka bo to zaledwie 38m2

jak widać ta kuchnia rzutuje na resztę mieszkania

http://images36.fotosik.pl/155/6e46221b66972c3f.jpg

Chyba pokusiłabym się o skontrastowanie reszty mieszkania z calvadosową kuchnią ;) Czekam na fotki.