oreganka 04.03.2010 09:43 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 4 Marca 2010 kolor calvadosa takitylko on jest połączony z innym kolorem drewna, takim jaśniutkim pokażę zdjęcie to bedzie wiadomo o co chodzi Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
oreganka 04.03.2010 12:11 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 4 Marca 2010 a tak na marginesie już pytając do drzwi calvados jakie panele będą pasować?bo w sumie te moje meble które docelowo mają być w sypialni sa kolorem zblizone do calvadosowych drzwi,ale te panele jasne? hmm Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
joliska 04.03.2010 14:36 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 4 Marca 2010 a tak na marginesie już pytając do drzwi calvados jakie panele będą pasować? bo w sumie te moje meble które docelowo mają być w sypialni sa kolorem zblizone do calvadosowych drzwi, ale te panele jasne? hmm Jak zobaczę zdjęcia 2-kolorywch mebli kuchennych i ścian, to Ci powiem Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
popcarol 04.03.2010 14:47 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 4 Marca 2010 O ja Cie. Joliska dobra robote tu odwala! Jesli bedziesz miala te zolte sciany, to wybierz prosze Cie jakies jasniutkie o chlodnym odcieniu panele... Z Wstaw zdjecia tej kuchni i drzwi, pomyslimy. A jak masz gruba skore, wrzuc te foty zakladajac nowy watek na fotoforum wnetrza gazety.pl tylko sie nie zdziw, ze bedzie sie dzialo Ale dziewczyny sa dobre. Ja bym dala biale zlamane szaroscia sciany u Ciebie, bo masz ochote na cieple kolory wszedzie. I te meble moze by mogly jakis czas postac... Jesli jest juz ten zolty - fotki! Z drzwiami koniecznie tez! To moze takie panele - chlodzace to wszystko... http://www.sklep.swiatpaneli.com/photo/product_info/b/f/5/2_bf5c9e8d6da2.jpg http://www.podlogaidrzwi.pl/images/duze/ambra-szary-dab.jpg Foty! Pozdrawiam Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
oreganka 04.03.2010 20:21 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 4 Marca 2010 nie powali jeszcze żółtymoddałam goi zakupiłam jesienne wrzosowisko, zimny kolor tak jak radziliści;]mam nadzieję że będzie lepiej Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
joliska 04.03.2010 20:33 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 4 Marca 2010 Hmm. teraz pytanie: czy wyjdzie bardziej niebieskie czy bardziej fioletowe to wrzosowisko ... Które meble już masz i na 110 % musisz je wstawić do nowego mieszkania? Skoro trzeba pacyfikować calvados - nie calvadosem % - to w całym mieszkaniu, żeby było spójne, skoro jest niewielkie... Muszę zniknąć do jutrzejszego popołudnia, ale będę podglądać wpisy tu I myślimy nad panelami, i czekamy na zdjęcie kuchni! Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
DoniaSuzzi 04.03.2010 20:59 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 4 Marca 2010 Kurczę, znalazłam Ci kilka przykładowych zestawień tych kolorów co mówiłaś, a tu już widzę zmiany! http://img72.imageshack.us/gal.php?g=5c7577fc444e0cedmed.jpg No nic może jeszcze się przekonasz Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
altager 04.03.2010 22:50 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 4 Marca 2010 Oreganko, poniżej wklejkowa wizualizacja tego, co planujesz - zestwiona z dwoma innymi dębowymi panelami dla porównania: http://lh6.ggpht.com/_wZ1e9a6Ylqc/S49gNW8t61I/AAAAAAAAClA/_p5Q7Anlm7g/MIESZKANIE1.jpg Hej dziewczyny, zajrzałam do tego wątku przypadkiem i... chyba z ciekawości zostanę z Wami aż urządzicie tą sypialnię joliska dobra robota!!! - każdy ma swoje indywidualne upodobania kolorystyczne i jak dla mnie to zestawienie to jakaś koszmarna pomyłka, chociaż.... miałam w starym mieszkaniu i olchę miodową i calvados albo coś bardzo podobnego - grało mi to tylko dzięki innym kolorom: kremowy, śmietankowy, szarości, granaty i... zgaszone niebieskie A dla przełamania "domowego" calwadosu może np. o dębie pomyślicie. Oreganko! i to wenge??? nie za ciemne do takiej małej sypialni i do "wrzosowiska"? Wenge prezentuje się ładnie ale jak pochodziłam po sklepach meblowych i wszędzie nic tylko wenge, to mi się kompletnie opatrzyło i postanowiłam: w moim domu wenge nie będzie!!! Czekam na c.d. Oreganko, razem z dziewczynami na pewno wszystko ładnie Ci się poskłada!!! :D Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
oreganka 05.03.2010 07:27 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 5 Marca 2010 ok dziękuję wszystkim za pomoc patrzmy realnie mebli z sypialni prędko nie zmienię, bo postanowiłam że jednak raczej zainwestuję w salon w końcu drzwi sypialni można zamknąć i nikt nie widzi co tam jest, a salon musi być ładny:)) czyli zostaje: 1. ściany koloru wrzos + śliwka węgierka - teraz będą potrzebne dodatki ożywiające ponury zimny kolor 2. drzwi calvados 3. meble olcha - kolor w moim przypadku nieco bledszy niż calvados ale jednak w tej samej tonacji kupujemy 1. łóżko- olchowe?? czy może metalowe obicie? 2. panele- jasne? ciemne? 3. dodatki- dywanik, lampa, coś nad łóżko, jakaś firanka (myślałam o czymś takim http://allegro.pl/item931594196_firanki_panele_tubki_szycie_na_wymiar_5_kolorow.html albo sama roletka (w jakim kolorze?) Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
popcarol 05.03.2010 07:44 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 5 Marca 2010 Wrzos i sliwka wegierka - wcale nie takie ponure i zimne sobie mysle Na razie, po pomalowaniu, wstaw meble - chociaz jeden, bo podlogi nie ma i zrob fotke. To samo z drzwiami - po pomalowaniu wstaw fotke polaczenia koloru sciany z drzwiami. I bedziemy dalej myslec. Lozka i dodatkow na razie nie kupuj, bo mozesz nie trafic. Co do paneli - tez wolalabym najpierw zobaczyc fotki, jak to razem wyglada. Ale nadal obstawialabym jest nie szarawe, to jasniutkie, o np takie - zeby nie przytlaczalo z tymi meblami i drzwiami: np klon hartley classena - tanie, a dobrze wygladaja z drzwiami podobnymi w kolorze do Twoich: http://www.wnetrzeiogrod.pl/notki/ruckzuck/18/panele__klon_hartley_classen_male_big.jpg Firanka nie jest zla, lamowki jasnowrzosowe, firanka bialy woal. Chociaz gdybym sama miala wybierac, kupilabym rolety rzymskie - w sypialni wygladaja super - w jasnym kolorze, z materialu typu leb lub dobrej jakosci bawelna. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
oreganka 05.03.2010 07:45 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 5 Marca 2010 wizualizacja...http://images44.fotosik.pl/268/089e64d9282bce28.jpg Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
Damon 05.03.2010 07:46 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 5 Marca 2010 może łózko po prostu białe (ecru), jak kupisz finalne meble za rok czy dwa, będzie je można niskim kosztem przemalować, a wszelkie wrzosy i fiolety b.ładnie wyglądają z jasnymi meblami i wyglądają b. świeżopozdrawiam Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
popcarol 05.03.2010 07:48 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 5 Marca 2010 Pomoge:http://images44.fotosik.pl/268/089e64d9282bce28med.jpg Wiesz, nie malowalabym tez ta sliwka wegierka, tylko po prostu na bialo/ lub biel zlamana w strone bezu/szarosci... wegierka tez nie bedzie wygladac dobrze - poszlabym w kolory z mojej fotki. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
oreganka 05.03.2010 07:48 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 5 Marca 2010 niestety meble przewiozę dopiero po wprowadzeniubo póki co korzystam z nich a przeprowadzka nie wiem może za 2-3 tyg dopiero te panele może i ładnie wyglądają z tymi drzwiami ale tak same w sobie to mi jakoś się średnio podobają Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
popcarol 05.03.2010 07:51 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 5 Marca 2010 niestety meble przewiozę dopiero po wprowadzeniu bo póki co korzystam z nich a przeprowadzka nie wiem może za 2-3 tyg dopiero te panele może i ładnie wyglądają z tymi drzwiami ale tak same w sobie to mi jakoś się średnio podobają Dokladnie, same w sobie nie sa piekne, ale chyba najlepiej z wszystkich tu pokazanych wygladaja w polaczeniu z tymi drzwiami i meblami. Jesli nie masz mozliwosci przewiezc mebli, to moze chociaz szuflade? Zeby uchwycic prawdziwy kolor na tle sciany. A tak w ogole, to... Pomalowalabym na bialo, dala panele klon hartley lub podobne - ale jasniutkie. Wtedy te meble i drzwi moze sie jakos wybronia. Z wrzosem tez bedzie katastrofa chyba jednak Lozko biale lub biel zlamana - ecru, jasny krem. Bez udziwnien. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
oreganka 05.03.2010 07:53 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 5 Marca 2010 załamka Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
popcarol 05.03.2010 07:57 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 5 Marca 2010 No costy, dlaczego? Prosisz o rade - masz meble jakie masz, drzwi jakie masz. Do tego trzeba dobrac kolor podlogi i sciany. Ten zestaw najlepiej moim zdaniem bedzie wygladal jak napisalam. Poza tym i kolor scian i panelowa podloge dosc latwo zmienic, nawet wlasnymi silami. Zrob jak uwazasz albo jak Ci radzimy, w razie czego zmienisz. Obejrzyj sobie wizualki raz jeszcze, spytaj kogos gdzie lepiej by sie czul. MYsle ze wiekszosc w sypialni chce spokoju, odprezenia. JEsli walniesz sobie ten zolty albo ten wrzos, to z tymi meblami i drzwiami raczej nie odpoczniesz, chyba ze z zamknietymi oczami tam bedziesz wchodzic Powodzenia Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
joliska 05.03.2010 08:00 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 5 Marca 2010 Oreganko, daj zdjęcie mebli kuchennych, bo pisałaś, że są dwukolorowe: może ten drugi kolor uda się dać na podłogę? Nie maluj drugim fioletem! Sypialnia nie jest duża i nie może być zbyt pstrokata. Z łóżkiem poczekaj. Dla porównania wrzos z szarością: http://lh3.ggpht.com/_wZ1e9a6Ylqc/S5C7L-17LZI/AAAAAAAACmE/Dqh9SUeJo3Q/089e64d9282bce28med.jpg Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
oreganka 05.03.2010 08:07 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 5 Marca 2010 no to spróbuję jeszcze odwołać to malowanie śliwkowym Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
joliska 05.03.2010 09:46 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 5 Marca 2010 Szarości + panele dąb tytan: http://lh3.ggpht.com/_wZ1e9a6Ylqc/S5DSdL62_BI/AAAAAAAACmI/g4ucs1-9fTk/089e64d9282bce28med.jpg Szarości + drzewo oliwne: http://lh3.ggpht.com/_wZ1e9a6Ylqc/S5DS4QGdAsI/AAAAAAAACmM/o6UdppcNnKs/089e64d9282bce28med.jpg Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
Recommended Posts