Miesięcznik Murator ONLINE

Skocz do zawartości

Żółta sypialnia?

Cebion

Recommended Posts

• Odpowiedzi 187
  • Utworzony
  • Ostatnia odpowiedź

Najaktywniejsi w wątku

a tak na marginesie już pytając do drzwi calvados jakie panele będą pasować?

bo w sumie te moje meble które docelowo mają być w sypialni sa kolorem zblizone do calvadosowych drzwi,

ale te panele jasne? hmm

Jak zobaczę zdjęcia 2-kolorywch mebli kuchennych i ścian, to Ci powiem :)

O ja Cie. Joliska dobra robote tu odwala! Jesli bedziesz miala te zolte sciany, to wybierz prosze Cie jakies jasniutkie o chlodnym odcieniu panele... Z

Wstaw zdjecia tej kuchni i drzwi, pomyslimy.

A jak masz gruba skore, wrzuc te foty zakladajac nowy watek na fotoforum wnetrza gazety.pl tylko sie nie zdziw, ze bedzie sie dzialo ;) Ale dziewczyny sa dobre.

Ja bym dala biale zlamane szaroscia sciany u Ciebie, bo masz ochote na cieple kolory wszedzie. I te meble moze by mogly jakis czas postac...

Jesli jest juz ten zolty - fotki! Z drzwiami koniecznie tez! To moze takie panele - chlodzace to wszystko...

http://www.sklep.swiatpaneli.com/photo/product_info/b/f/5/2_bf5c9e8d6da2.jpg

http://www.podlogaidrzwi.pl/images/duze/ambra-szary-dab.jpg

Foty!

Pozdrawiam

Hmm. teraz pytanie: czy wyjdzie bardziej niebieskie czy bardziej fioletowe to wrzosowisko ...

Które meble już masz i na 110 % musisz je wstawić do nowego mieszkania? Skoro trzeba pacyfikować calvados - nie calvadosem % - to w całym mieszkaniu, żeby było spójne, skoro jest niewielkie...

Muszę zniknąć do jutrzejszego popołudnia, ale będę podglądać wpisy tu :) I myślimy nad panelami, i czekamy na zdjęcie kuchni!

Oreganko, poniżej wklejkowa wizualizacja tego, co planujesz - zestwiona z dwoma innymi dębowymi panelami dla porównania:

http://lh6.ggpht.com/_wZ1e9a6Ylqc/S49gNW8t61I/AAAAAAAAClA/_p5Q7Anlm7g/MIESZKANIE1.jpg

Hej dziewczyny, zajrzałam do tego wątku przypadkiem i... chyba z ciekawości zostanę z Wami aż urządzicie tą sypialnię :D

joliska dobra robota!!! - każdy ma swoje indywidualne upodobania kolorystyczne i jak dla mnie to zestawienie to jakaś koszmarna pomyłka, chociaż.... miałam w starym mieszkaniu i olchę miodową i calvados albo coś bardzo podobnego - grało mi to tylko dzięki innym kolorom: kremowy, śmietankowy, szarości, granaty i... zgaszone niebieskie :wink: A dla przełamania "domowego" calwadosu może np. o dębie pomyślicie. Oreganko! i to wenge??? nie za ciemne do takiej małej sypialni i do "wrzosowiska"? Wenge prezentuje się ładnie ale jak pochodziłam po sklepach meblowych i wszędzie nic tylko wenge, to mi się kompletnie opatrzyło i postanowiłam: w moim domu wenge nie będzie!!!

Czekam na c.d.

Oreganko, razem z dziewczynami na pewno wszystko ładnie Ci się poskłada!!! :D :D :D

ok dziękuję wszystkim za pomoc :)

patrzmy realnie

mebli z sypialni prędko nie zmienię, bo postanowiłam że jednak raczej zainwestuję w salon

w końcu drzwi sypialni można zamknąć i nikt nie widzi co tam jest, a salon musi być ładny:))

czyli zostaje:

1. ściany koloru wrzos + śliwka węgierka - teraz będą potrzebne dodatki ożywiające ponury zimny kolor

2. drzwi calvados

3. meble olcha - kolor w moim przypadku nieco bledszy niż calvados ale jednak w tej samej tonacji

kupujemy

1. łóżko- olchowe?? czy może metalowe obicie?

2. panele- jasne? ciemne?

3. dodatki- dywanik, lampa, coś nad łóżko, jakaś firanka (myślałam o czymś takim http://allegro.pl/item931594196_firanki_panele_tubki_szycie_na_wymiar_5_kolorow.html albo sama roletka (w jakim kolorze?)

Wrzos i sliwka wegierka - wcale nie takie ponure i zimne sobie mysle :)

Na razie, po pomalowaniu, wstaw meble - chociaz jeden, bo podlogi nie ma i zrob fotke. To samo z drzwiami - po pomalowaniu wstaw fotke polaczenia koloru sciany z drzwiami. I bedziemy dalej myslec.

Lozka i dodatkow na razie nie kupuj, bo mozesz nie trafic.

Co do paneli - tez wolalabym najpierw zobaczyc fotki, jak to razem wyglada. Ale nadal obstawialabym jest nie szarawe, to jasniutkie, o np takie - zeby nie przytlaczalo z tymi meblami i drzwiami:

np klon hartley classena - tanie, a dobrze wygladaja z drzwiami podobnymi w kolorze do Twoich:

http://www.wnetrzeiogrod.pl/notki/ruckzuck/18/panele__klon_hartley_classen_male_big.jpg

Firanka nie jest zla, lamowki jasnowrzosowe, firanka bialy woal. Chociaz gdybym sama miala wybierac, kupilabym rolety rzymskie - w sypialni wygladaja super - w jasnym kolorze, z materialu typu leb lub dobrej jakosci bawelna.

niestety meble przewiozę dopiero po wprowadzeniu

bo póki co korzystam z nich a przeprowadzka nie wiem może za 2-3 tyg dopiero

te panele może i ładnie wyglądają z tymi drzwiami ale tak same w sobie to mi jakoś się średnio podobają

Dokladnie, same w sobie nie sa piekne, ale chyba najlepiej z wszystkich tu pokazanych wygladaja w polaczeniu z tymi drzwiami i meblami.

Jesli nie masz mozliwosci przewiezc mebli, to moze chociaz szuflade? Zeby uchwycic prawdziwy kolor na tle sciany.

A tak w ogole, to...

Pomalowalabym na bialo, dala panele klon hartley lub podobne - ale jasniutkie. Wtedy te meble i drzwi moze sie jakos wybronia. Z wrzosem tez bedzie katastrofa chyba jednak :( Lozko biale lub biel zlamana - ecru, jasny krem. Bez udziwnien.

No costy, dlaczego?

Prosisz o rade - masz meble jakie masz, drzwi jakie masz. Do tego trzeba dobrac kolor podlogi i sciany. Ten zestaw najlepiej moim zdaniem bedzie wygladal jak napisalam. Poza tym i kolor scian i panelowa podloge dosc latwo zmienic, nawet wlasnymi silami.

Zrob jak uwazasz albo jak Ci radzimy, w razie czego zmienisz. Obejrzyj sobie wizualki raz jeszcze, spytaj kogos gdzie lepiej by sie czul. MYsle ze wiekszosc w sypialni chce spokoju, odprezenia. JEsli walniesz sobie ten zolty albo ten wrzos, to z tymi meblami i drzwiami raczej nie odpoczniesz, chyba ze z zamknietymi oczami tam bedziesz wchodzic ;)

Powodzenia

Oreganko,

daj zdjęcie mebli kuchennych, bo pisałaś, że są dwukolorowe: może ten drugi kolor uda się dać na podłogę?

Nie maluj drugim fioletem! Sypialnia nie jest duża i nie może być zbyt pstrokata. Z łóżkiem poczekaj.

Dla porównania wrzos z szarością:

http://lh3.ggpht.com/_wZ1e9a6Ylqc/S5C7L-17LZI/AAAAAAAACmE/Dqh9SUeJo3Q/089e64d9282bce28med.jpg